17-11-2017 20-11-2018

Коментари

,,братушкити” овреме се усетиха.Почти четиридесет години след ,,краварити”!

Това на снимката е покрив на къща .

50 години по-късно. А били по-напред от Янкоте. Става тъжно. А и от Либия ги изгониха, в Сирия ги попиляха, самолети им свалят, панцерите им взривяват.... тъжен край на голямата илюзия.

Та, значи, по Онова време "Самолетът(Ту-202) изисквал разработката на сложна електроника и мощни процесори, които да помагат с управлението му по време на полет, а в тази област изоставането на СССР и съответно на Русия било най-голямо. Така в крайна сметка Ту-202 не успял да полети." В днешните дни можем да кажем почти същото: "Самолетът(ПАК-ДА, ПАК-ФА...ПАК-ХХ) изисквал разработката на сложна електроника и мощни процесори, които да помагат с управлението му по време на полет, а в тази област изоставането на РФ и съответно на Русия било най-голямо. Така в крайна сметка (ПАК-ДА, ПАК-ФА... ПАК-ХХ) не успял да полети." Мдаммм... Историята наистина се повтаря. Първо си е било чиста трагедия, а при повторението - пошла комедия.

stankow

Няма такива невидими бомбардировачи, че чак да навлязат във въздушното пространство на противника ... Може да се снижи забележимостта на самолета, така, че да се открива вместо от 1500, от 200 км примерно, когато вече е късно да се изпрати изтребител да го пресреща. Изтребителните летища все пак не са през 100 км по границата, по-нарядко са. Но чак да влезе във въздушното пространсто и да не го забележат... !? Няма такива самолети. Другият ефект е, че РЛС главите за самонасочване на ракетите трудно прихващата такава цел и лесно я губят - слаб е отразеният сигнал, а главата на ракетата е евтина, не е мощна и чувствителна както наземния радар. Няма абсолютни оръжия.

Драги г-не Станков, прав сте! Точно ТОВА е идеята на технологията СТЕЛТ - да видиш и да удариш, преди теб да видят! Естествено, няма такова нещо, като невидимост.

Кофти, проектиран е на донбаски кюмюр, а бантеровците им го пращат влажен

Даа, абсолютно логично написано, в контекст с политическото отношение към Русия! Демек, теориите още от 70те години на миналия век на съветския физик нямат никакво значение и руснаците създават самолета само и единствено благодарение на шпионска информация?!

Амиии...ха нека те открехна, че със самолети-невидмки са експериментирали още германците през ВСВ. За беда, не са знаели нищо за великия математик и физик Уфимцев. Въпреки всичко, имали са определени успехи по отношение намалена радарна видимост, използвайки геометрични форми и наличните по онова време материали, поглъщащи радарни излъчвания.

как ше влезе пилота ... или хамстер нещо ше върти педали ...

Пак разбрали недоразбрали! Краварския стелт Б-2 свети като коледна елха на екраните на чехословашките радари Тамара, каквито СССР е имал! Както и на новите по онова време комплекси С-300! Затова и никога не са пробвали да приближат с това пърчило до СССР. Все пак сърбите спокойно свалиха другата барака Ф-117, със съветска антика от 60 години, като ПВО комплекса С-125 Нева!!

Ти първо стани войник за две години, после се изказвай по военни въпроси!

Глупако, при няколко десетки хиляди налета да падне един самолет е в реда на статистическата грешка. Апропо, къде бяха по това време суперМИГ-овете на сръбйето, в подземните хангари ли?!

Вангувам: В деня когато ПАК ДА носещ хиперзвукови крилати ракети гордо се издигне в небето заедно с приетия на въоръжение и влязъл в серийно производство ПАК ФА и прелетят над въоръжените с танкове Армата батальони на руската армия, в този ден доларът ще се срине на борсите, а Пентагонът ще се срути до основи. Чакайте и се страхувайте! ;)

BajMihal

Не звучи като да е скоро май :)

Ха, ха, още един психопат са пуснали от психиатрията. ПАК ФА и Армата са отхвърлени от руската армия и няма да се произвеждат. Те дори никога не са били готови за производство - всичко е фейк, а мижавата рубла скоро ще стане 300 за 1 долар. 1. Песенка Су-57 спета или почему ПАК ФА оказался просто дорогой игрушкой. Похоже, что на проекте российского истребителя пятого поколения Су-57 можно смело ставить крест. По крайней мере, именно такой вывод напрашивается после интервью Главы комиссии Госдумы по правовому обеспечению российского ВПК Владимира Гутенева. Он заявил журналистам агентства «Интерфакс», что Су-57 не будет закупаться в интересах ВКС РФ 2. Россия открестилась от «Армат» и «БТР Бумерангов».Вооруженные силы России не стремятся массово закупать танки Т-14 «Армата» из-за их дороговизны, предпочитая повышать боевой потенциал имеющейся военной техники за счет ее модернизации, передает ТАСС со ссылкой на заявление вице-премьера Юрия Борисова. 3. Ей тъпи бедни, платени руски подлоги, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путьо беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ?

stankow

Не е този цикълът на оръжието - разработва се и се произвежда в огромни серии. Това, което се разработи, то ще се произвежда и модернизира в следващите 40 г. Старото оръжие се износва в учебния процес, новото се произвежда по новия стандарт. Така че какви 2000 нови танка, руските танкисти не износват толкова и за 3 години, Т-72 е много държелива машина. Арматата ще го заменя постепенно още десетилетия ...Вижте Турция - има 300 леопарда и 2000 танка още М-48, от 50-те години. И в Сирия пратиха старите танкове, не новите ... Не е този цикълът на оръжието ...

Този самолет може да е стар, но е по-невидим и от ПАК-ФА!

Естествено, че е по-невидим, та нали е 70 см!

КОПИЕ на b2

Това, което аз разбрах от тази дописка са три неща. Първо, може би за пръв път руснаците си признават че са откраднали нещо от американците. Иначе все руснаците са първи ( да не повярваш). Второ, много интересно ми прозвуча признанието за пълната технологична немощ в областта на компютрите и управляващите системи. Трето, манипулацията със снимката. В статията пише че модел на самолета е изпитван в аеродинамичен тунел. и никъде не с еказва че този самолет е летял ( защото не е ). И какво прави тази снимка на фона на небе с облаци? Пълна манипулация. За колхозници може би става, но ние сме по-интелигентни. Кажи си бе, Путьо. ще ти олекне. "Хотели сделать как надо, а получилось как всегда. Опять обосрались". И хайде по-внимателно с лъжите, а

Мъск е окрал, чрез колегите в Москва, съветските проекти за възвръщаеми малки многократни стратосферни самолети изведени с носители. Фалконета на Мъск е 100 процента дубликат на руския проект. По времето на Елцин в руската президентска и правителствена администрация работят над 10000 агента само на CIA. Руснаците имат недостижими от никого технологични фундаментални пробиви в науката. Американците водеха в технологичните приложения на вече съществуващи научни открития. Благодарение на технологичната база на не социалистическите държави. Днес възможностите са изравнени и целта не са идеологически мускули а борба за пазари. Примерно Франция, под натиск на САЩ, не продаде мистралите на Русия но от това спечели Русия - получи $1 млд. обещетения, Сауд. Арабия финансира а Египет купи двата мистрала на половин цена - $1 млд. като руснаците продадоха и хеликоптерите за мистралите на Египет а след това Египет поръча оръжие от Русия за още $5 млд. Между руските и американски производители на оръжие няма разлика. Но има дебили...които още живеят в реалния социълизъм.

Лъжец, не говори за оръжие защото ватенките изгубиха пазарите си по света. Какви 5 милиарда от Египет, лъжец. Напоследък Съединените щати подписаха споразумение за доставката на оръжия на стойност 100 млрд. Долара със Саудитска Арабия. Това е единствената сделка с една държава - 100 милиарда, равна на 7-годишния продукт (СЕДЕМ) на целия военно-промишлен комплекс на Руската федерация. Сега недоразвитите ВАТЕНКИ трябва да изнасят своите оръжия в продължение на 7 години, за да достигнат САМО тази сума по една сделка с една държава.. Пияните ватенки пикаят кръв от завист. Плешивият пигмей путкин си скубе голото теме в истерия, че не може да се докопа и да открадне част от тези долари.

А с пак фак (опять fuck) какво стана? Измислиха ли му двигатели?!

ПАК-ДА

Каквото и да е ПАК, ще е пак само на мултфилми. А на практика НИЩО>

Е това се нарича "ПРОЕКТ"! Браво! Линиите на самолета са начертани много прави и оцветяването в черно е плътно и равномерно! Професионализъм! Личи си руската школа!

Сигурно с американска линийка са направени. :)

Към редакторите на Дир-а: пъпка ли ще ви излезе на гъзовете, ако една седмица поне не пишете за някое бъдещо или никога не съществувало оръжие на Матушката?

пъпка ще излезе на задника на гогов,че ако не постне някоя жълтина за руско оръжие или кола ще руча само колците на доматите,ъжастно тъпо парче е но явно съм последния който му го казва

Когато стане дума за съвременна техника, руските рисунки и анимации бият винаги всички останали. Ако не бяха тези напъни за самодоказвате жалки, може би щяха да са малко и смешни.

ПАК-ДА, ПАК-НЕ, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ....

АМА ФАКТ Е ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО БЕШЕ ЗАЛОЖЕНО В РУСИЯ ПРЕДИ 10-12 ГОДИНИ ДНЕС Е В ЕКСПЛОАТАЦИЯ ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛАНИЯ-ХИПЕЗВУК, ПОДВОДНИ ДРОНОВЕ И БЕЗПИЛОТНИ ПОДВОНДНИЦИ, ХИПЕРЗВУКОВИ КРИЛАТИ РАКЕТИ, ПОДВНОДНТИЗИ КОРАБИ САМОЛЕТИ, СУ 35 СУ 57, ПРО-СИСТЕМИ С-400, С-500, И Т. И ТН.ФАКТИ И ФАКТИ КОИТО ЗАПАДА КОНСТАТИРА САМ И ПРИЗНАВА ,ЗА РАЗЛИКА ОТ САЩ КЪДЕТО ВМЕСТО НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ПЛАЩАТ ПО 800 ДОЛАРА ЗА 1 БРОЙ ТОАЛЕТНАН ХАРТИЯ ЗА ПЕНТАГОНА И ТАКА ОПРАВДАВАТ 500 МЛРД.ДОЛАРА БЮДЖЕТ ЗА НИЩОТО.ФАКТКИ И ФАКТИ КАКТО САМИЯТ ТРЪМП КАЗА-НИЕС СМЕ ОЩЕ В 1970ГОДИНА

Научи първо езика ни и после се напъвай да пишеш нещо тук, нещастен руски трол.

В средата на миналия век сте вие селски дебили и няма мърдане от там та за това само храчите с/у всички но ЕГН-то си знае работата

В експлоатация е, да, но дали са си платили лиценза на фотошопа?

то така и с Армадата.... макети за дърпане по паветата

Нов ден, нова простотия за въображаемите оръжия на кочината :)))

нищо до сега великия руски гений не е създал сам а само с копиране и кражби на чуждото чрез шпионски доклади иначе са много велики на думи но в пиенето наистина нямат равни

ха,ха.

но все пак, дори и в статиите на Гогича, се вижда, че денги не хватает)))) А и държава, в която не се цени личният гений, а е важно кой на кого е и кой му е кришата......няма и да е по друг начин

"Самолетът изисквал разработката на сложна електроника и мощни процесори, които да помагат с управлението му по време на полет, а в тази област изоставането на СССР и съответно на Русия било най-голямо." Още 1988 Буран кацна в напълно автоматичен режим управляван само от бордовия си компютър. На американците им трябваха 22 години да постигнат същото с микро-совалката Х-37.

Аха... то да приземиш совалка по точно определена траектория е баш същото като да маневрираш с боен самолет...

Буран идва от орбита с 8 км/с. B2 хвърчи под скоростта на звука, и такова маневриране му хвърля, не ти е работа... Ако искаш да видиш истинско маневриране на компютри, гледай една демострация на Су35.

Нищо невероятно намя. Законите на физиката са еднакви и в САЩ и в Русия и колкото и да е странно и в България ...

Тук излизат разни статии за някаква руска техника и винаги в бъдеще време. Примерно: Новата Лада, убиец на Поршета ЩЕ, и сложена някаква снимка, незнайно откъде взета или открадната. Кой е този журталист, потомък на облажили се от властта дадена им от руската армия комунисти, който пише тези дивотии. Абе тези един касетофон за кола не могат да направят, ще правят стелт - самолет. Аз помня Москвичите, Зазките, Иж и тем подобни недоразумения....Ама моля ви се, спрете се...

Така дир-а заработва рубли

Тук излизат разни статии за някаква американска техника и винаги в бъдеще време. Примерно: Нов космически кораби, убиец на "Съюзи" с който ЩЕ летят до Мир II, и сложени някакви картинки, незнайно от кого нарисувани или откраднати. Кой е този журталист, потомък на облажили се от властта дадена им от немската армия фашисти, който пише тези дивотии. Абе тези един касетофон за кола не могат да направят, ще правят ракетен двигател. Аз помня Форд Модел Т, Олдсмобилите и Пакардите и тем подобни недоразумения... Ама моля ви се, спрете се...

Добре, не ти ли е тъпо това да го напишеш от американския интернет, през американските сателити качени с американски ракети, чиито степени вече кацат на земята и то на платформи в океана ...и то от компютър направен по познаи какви патенти ...а де....това мурзилките сте много много смешни ...и жалки ...

Как точно сателитите и ракетите са американски? Щото аз отчетливо си спомням, че руснаците нагледно им демонстрираха що е туй спутник и как се извежда с ракета в орбита.

Що не продължът да си правят самовари ами се пънат тия нещасници ?

"Така се ражда Ту-202"? Как се е родил като го има само на макет и е в стадий на начална разработка?

Пак добре ! Само 30 години са назад.

Скоро време да очакваме и касетофон в Ладата . Добре е , че си пазя касетки с Хисарския поп и Тъпанчев !

Повече са, сега почват да го разработват. Първи полет най-рано 2029 т.е. поне 40 години разлика.

От кое са по назад след като ще е изцяло нов тип самолет, Хамстерстан нямат свръхзвуков стелт бомбардировач. Така че айде малко мозък, а не само да пишем щото така каза тати снощи на вечеря, преди да отиде да работи с хамериканската си фадрома на Суходол, проклинайки как не е пост

А дали и руснаците някога ще имат? Дотук всичко при тях е ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ......

Ами то и вмирисаните ватници нямат свръхзвуков бомбардировач стелт. Те даже и стелт самолет нямат. Така че, ко речи?