Турция може да остане без нови Android смартфони

Местният регулатор оспорва договорите на Google с партньорите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се, че руснаците имат умни телефони, подобно на китайците копират един телефон, Андроид получава руско име, превеждат се на руски текстовете и тнн. Те цели серии компютри на IBM изкопираха, та телефон ли ще им се опре.

0

По сигнал на руска компания Ердоган ще екзекутира дори, няма проблем. Ок, ама какви телефони предлагат от Русия като заместител? Домофони ли? Хахаха

Русия не предлагат, но от 2020 китайците стартират своята ОС, защото американците забраниха на Андроид да работят с китайци. Така че, руснаците, китайците и турците, си подават топката на къси падове, за да натрият носа на американците.

Е айде да я видим първо тази операционна система пък после да говорим де...

Може, но няма. А и на кой е нужен скапания андроид?!

Операционната система Андроид се лицензира от производители на хардуер безплатно, защото върви с търсачката на Гугъл. По този начин Гугъл (от използването на търсачката им) финансират разработката на операционната система. Много ясно че няма да разрешът друга търсачка. Тоа е все едно да идеш в един ресторант, но да си донесеш храна от друг.

Пускането на Андроид на пазара на 5 ноември 2007 г. е съпроводено с основаването на Open Handset Alliance – консорциум от хардуерни, софтуерни и телекомуникационни компании за развиването на отворени стандарти при мобилните устройства.Open Handset Alliance (OHA) е бизнес алианс на 84 компании.Просто е ръководен от Гугъл,но почти всички производители участват в разработката.

Турция се държи по демократично и Антимонополно отколкото целият ЕС ? На тази тема .

0

Да, поживей първо малко там, а после пиши глупости из коментарите

А ЕС къде спи? Мария-Габриел, моме калинко!

Умрели с в Турция за краварските телефони. Както и във всяко друго отношение, Ердоган може да се разбере с Путин и да продават в Турция руски умни джаджи с руски Андроид. Така хамериканците ще останат с пръст в устата - първо руските ракети, после руските изтребители а сега и руски смарт телефони.

Ей луд умора нема бе... в случая луд колхозник дето все кравички сънува. Голям смях. Руски телефони. Че и смарт. Умный телефон разбираш ли начи. Идиот си бе колхозник. Идиот.

Google има огромни разходи за разработката на Андроид и обновленията му. Печели от Андроид чрез магазина си и използаваната търсачка по подразбиране вътре. Колко нагъл и безочлив трябва да си, за ги принуждаваш да описват вътре всички други търсачки по света и да накараш потребителя да избира ?

Ти изглежда си мислиш, че производителите на смартфони не плащат за андроид? Ми объркал си се за много милиони.

Е плащат за Google Play Store - това малко ли е? И от този магазин гугъл печелят процент от всяко приложение

За 2014 приходът на гугъл от приложения в магазина е 10млрд. долара. Да ги оплачеш.. Разработчиците са взели 7млрд

Да си внасят Йотафон с операционна система Путиноид !

При подобни проблеми Microsoft ги глобиха 1 милиард долара ако не се лъжа. Но заради инфлацията сега глобата на Google трябва да започне от поне 3 милиарда ...