"Убиецът" на Плутон твърди, че е открил нова планета

Според него, тя вероятно е петата по големина в Слънчевата система

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе вия всите тука философи много ги разбирате а бе що не си ебете майки те

Да бе, знаем всичко за черни дупки, даже ги снимаме от разстояния милиони свелинни години, откриваме планети на които "може да същвствува живот" пак на хиляди светлинни години, но не знаем със сигурност има ли няма ли планета в самата Слънчева система на разтояние има нема няколко светлинни часа - айиде у лево с тия пишман астрономи.

Абе ей, преди хиляди години хората са ги рисували по пещерите и са нямали телескопи, що вярвате на учените дето ви лъжат и манипулират!?!

Хиляди не, ма едни 200-250 години...

От дека такова нахалство у тия кравари, да твърдят щяло и нщяло за неща дет ни могат ги видят, ни могат да ги чуят, ни да ги помиришат. Когато един ден Велика Русия прати сонда до там, само тогава ке знаем дали има каъмнаци или чкъл или само въздух под нлягане, каквито са краварите и тяхната измислена програма Аполо - кръстена съвсем сполучливо от мен "Аполо-Нанайси."

Нещо се е изгубило в превода. Константин Батигин и Браун представиха косвени доказателства за девета планета преди няколко години. Новото е, че сега са изчислили къде би могла да се намира тя. Всичко това е на базата на странните орбити, които някои далечни обекти имат, но някои учени не са съгласни, че това е предпоставка за девета планета. Ако такава планета съществува, тя ще е по-масивна от Земята скалиста планета (супер-Земя, както ги наричат) или газово джудже (мини-Нептун, както ги наричат). Може би е била изхвърлена от вътрешната част на Слънчевата система, "открадната" от друга звезда, с която някога сме се разминали, или уловена междузвездна планета. Плутон го уволниха след откриването на Ерида, която е със същите размери, въпреки че хората, които се образоват от хороскопите, може да не са разбрали. Ако броим за планета всяко кълбовидно тяло на орбита около Слънцето, ще им изгубим бройката. Смята се че има още много неоткрити планети от калибъра на Плутон. Новата обсерватория "Вера Рубин" ще започне да фотографира нощното небе почти ежедневно от 2023 и има шанс да открие девета планета, както и джуджета като Плутон, но може и да стане преди това. После ще я изследват с космическия телескоп "Джеймс Уеб".

Нещата са относителни. Колко трябва да е голяма една планета, та да е планета? Само големината ли е важна? Защо Луната например не е планета? Защото обикаля около Земята, а не само около Слънцето? Но по- подробно погледнато , в двучастично приближение на гравитационно привличане две тела обикалят около общия им център на масите, какво от това че този център на системата Земя- Луна се намира на няколко стотин километра под повърхността на Земята? А в Айнщайновата ОТО гравитацията дори не е сила, а само проявяващ се като сила геометричен ефект на изкривено от масата на телата пространсво- време.

Че то Ганимед е по-голям от Меркурий на размери.

И защо е това злобно изказване за САЩ та ниотвориха очите за този свят. А русите какво правиха , до като американците работеха ... изпълнявана петилетки т. ест. мързелуваха. Това е голата истина.

Така е, и корона вирус има и на луната са ходили......... вервайте ми

Че кой верва на тъп путлераст?

Нибиру?

я планета, я някоя малка черна дупка.

По въсможност и малко розовичка да е.

Това е много добре. Да земем да я прибутаме по гравитационен способ по- наблизо, некъде между Земята и Марс за неколко иляди години. И ако на нея има замръзнала кислородна атмосфера и океани , те ше се размръзнат в обитаемата зона за неколко стотин иляди години и после ше моем да се населим там. Да орем земята , да мелим и да папаме. И да гледаме говеда и свине. И да люпиме семки на сенкя под дръветата по пладне.

Само да попитам, как досега не е открита, при положение, че Плутон е открита с доста прости методи и доста преди да има даже Интернет. Много скрита бе...

Плутон май беше открит по смущения в орбитите на Нептун и Уран - два обекта, които са известни отдавна, понеже се виждат поносимо добре. А тук говорим за откритие по смущения в орбитите на (вероятно) наскоро открити камъни, които са по-далеч и от Плутон и, съответно, е много трудно да се видят. Освен това се движат и по-бавно, та е необходимо продължително наблюдение, за да се види, че въобще се движат. Та накратко: да, много е скрита.

Тази планета, ако я има, едвам се вижда. Около 10 пъти по-делече от Слънцето е, отколкото Плутон, и вероятно го обикаля за около 7400 години. Следващите няколко години ще се разбере дали има такова нещо.

и плоскоземец

Бойко Борисов е виновен за понижението на Плутон. Преди си беше хубава, нормална планета... дойде Бой и ко стана? :)

В един момент да не се окаже, че и Земята е планета джудже?!

То съдейки по съдържанието на новината, вече се е оказало, точно това.

Тези, които още вярват в "планети", явно са били ваксинирани с какво ли не отдавна и вече са яко зомбирани. Ми как хора ще седят на кълбо, нали ще паднат?! Ако искате направете го вкъщи с топка, нищо не остава по нея - само отгоре! Не случайно плоската земя е била първа теория, защото е вярна! А после някакви почнаха да говорят глупости и да снимат кацания по Луната... Земята е плоска и много хора из цялото земно кълбо мислят така!

Какви малоумни олигофрени пишете тук?

Ваксиниран е. Като стигнеш до втора игла, и ти ще започнеш да плямпаш простотии. Вътрешното усещане, че си велик, ще се засили още повече.

Не е ваксиниран с фалшив ПСР е. Типичен малоумен антиваксър.

Земята е плоска само за плоските мозъци.

Абе стегнете се бе, човека упражнява конституционното си право на хумор.

Да се правиш на ваксиниран, си е диагноза.

Хахаха, браво за бъзика... "Земята е плоска и много хора из цялото земно кълбо мислят така!"... най-забавното е, че му се връзват... :)))

Явно са го боцкали момчето.

не е бъзик... тея дето вярват искрено, че ваксината те прави податлив на контрол и 5Г-то подпомага това са потресаващо много. (нищо, че в случая "много" трябва да е всичко по-голямо от нула).

абсурдното е, че колкото повече малоумниците надделяват, толкова повече изостава и измира човешкото население, респективно се разтоварва земята. Обратно, тези, които осмислят милионите години еволюция натоварват околната среда, защото консумират повече природни ресурси, живеят по-дълго и населението на земята се увеличава.

да да ако беше така щяха ли всякаквите алахакбаристи да са х3 и да ходят да колят нормалните хора, и всякаквите кърлежи и въглища у нас да са х5? Така че, теорията ти не е съвсем вярна.