Учени: Нещо не е наред с разбирането ни за Вселената

Разширяването на Вселената се ускорява с наблюдения на свръхнови

Обратно в новината

Коментари - Учени: Нещо не е наред с разбирането ни за Вселената | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е Именно това твърде ясно моята авторска теория че времето е кръгло именно Това обяснява разликата между двете стойности на константата на Хъбъл . Тъмната енергия енергията на времето което кара Вселената да се разширява все повече и повече с напредването му а тъмната материя и Материята извън извън нашия кръгозор тоест отвъд наблюдаемата вселена и освен всичко друго нашата вселена има антивселена която се намира симетрично на нашата вселена но там където времето е под абсцисната ос тоест кръга на времето минава под абсцисната ос именно този нов модел навремето който предлагам обяснява всички тези несъответствия и дава основата на новата физика Не знам защо има такъв консерватизъм и реакционизъм към новите теории които отричат модела на Големия взрив и надграждат теорията на относителността общата Теория на относителността

Гледам, че още се бориш с граматиката и пунктуацията. Дерзай, някой ден може да почнеш и формулите да разбираш :)

Но ти със злобата никога няма да се пребориш

Каква злоба?!? Просто се опитвам да отворя очите на един глупав човек. Толкова глупав, че даже, когато му обясняват колко е глупав, не може да го проумее.

Е то и ти си толкова злобен че даже когато ти обясняват не можеш да проумееш Как толкова хора сложиха плюс със само ти не можа да го проумееш и продължаваш да пишеш злобни обидни и лишени от смисъл тиради

Миче, отиди да се прегледаш. Явно имаш нещо проблеми да възприемаш обективната реалност. Плюсове са ти сложили толкова хора, колкото и минуси. Но минусите някак си не ги виждаш. Казах ти и пак ще повторя, дано този път го забележиш. Всички в този форум, с изключение на теб, одобряват моето мнение, че ти нищо не разбираш и си на ниво петокласник-двойкаджия. Какво точно имам да проумявам? Май ти не проумяваш.

Не оспоривай глупца

Миче, туй ти ли си ма? На какъв език си го писала това?

Учените са идиоти начело с Айнщайн! Вселената се разширява, значи е възникнала от точка. Имало е голям взрив. Да, ама не! Това въобще не е единствената алтернатива! Те поне са доказали опитно, че щом нещо някъде се е случило, то вероятността да се случи отново нараства. Е как тогава само големия взрив е един единствен. Реликтовото излъчване въобще не прилича на следа от взрив, защото е равномерно. По-скоро приличен на продължаващи да се случват взривове по края на Вселената. Тазива взривове ще обяснят и нарастването и с увеличаваща се скорост.

Вие учените сте мъдри според мъдростта на този свят според мъдростта на хората-(която е глупост според Бога) И докато не признаете че съществува СЪЗДАТЕЛ, никога няма да станете Мъдри( ще си останете каквито сте с мъдростта на философите в която няма изтина) а има разсъждения върху празни приказки!

Радко, ти не търсиш "изтина", ти търсиш утеха. А науката не носи утехи.

Каква правим с приближаващите се към "млечния път" галактики??? Игнорира ме ги в полза на субективното възприятие, което някои "учени" представят като обективна действителтост, а просто е илюзия на растежа.

Това са само няколко десетки галактики от локалната група от около 50 галактики. Някои от тях се движат в посока относително към нас (или ние към тях) и Доплера им е отместен в синьо, защото са много близо до нас и скоростта на разширение на пространството (константата на Хабъл, тя е на мегапарсек) за тях е по-малка от относителната им скорост в посока към нас. Всичко по-далече е в червено, и колкото е по-далече, толкова е повече в червено.

Тя е 73,4 километра в секунда на мегапарсек (3,26 милиона светлинни години). С други думи, част от Вселената, дълга над 30 билиона километра, сега се разширява със скорост над 260 000 км/ч. .......... А? Билиона? Като ... Английската дума за Милиард ?

Да, дразнещо наистина. Може би така редактора мисли, че ще прозвучи "по-научно" за широката непросветена в числата аудитория :)

Колеги, лошите работни практики водят до объркващи резултати. След 6 големи сливови с мезе, всичко във вселената се нарежда перфектно. Проверено многократно, хлъц

Това което се вижда на по-далечни места се е случило по-отдавна. Така че не всичко е така както изглежда.

Със цялата Вселена ли е проблема или само с видимата за нас част от Вселената!? Ние виждаме Вселена с радиус "само" около 47 милиарда св. години във всички посоки. В диаметър, т.е. в които и да е две противоположни посоки съответно това е около 94 милиарда св. години. Това е разстоянието което е изминала светлината за време 13. 8 милиарда години отчитайки разширението (т.е. няма противоречие с крайната скорост на С). Това е всъщност само около 1/ 10 на 27-ма степен част от Вселената. Останалата част ние не можем да я видим по принцип, защото е извън нашия светлинен конус. Това е разлика например сравнима с разликата между размера на атом и размера на топче за пинг-понг. От останалата част на Вселената до нас никога не може да достигне сигнал поради ограничението на С. Тази част се одалечава от нас със скорост по-голяма от С (също няма противоречие с Айнщайн). Според приетия за сега "инфлационен модел" на Вселената, в един начален етап от нейното развитие, някъде около първата секунда след Големия взрив тя се е разширила със скорост по-голяма от С 10 на 27-ма пъти (тоакова разширение на Вселената като цяло също не противоречи на Айнщайн). Така че, видимата Вселена която можем да изследваме е много по-малка от цялата Вселена, а какво се случва в останалата част ние по принцип не можем да разберем. Поне това е приетото разбиране за момента.

пълни глупости, за заплати! вселената е безкрайна и вечна! просто сета "Дядо БОЖИ" си мести пешките или се чеше по топурдаците!!!

Както казват Ведите, всичко са експанзии на Вишну. Енергии. Пийте си коктейлите и си гледайте кефа. Препоръчвам джин с боровинки.

Това, което твърди заглавието, го твърди и колежката 123456 от много време насам. Да очакваме ли и днес коментар от нея? Може би пък кръглото време може да обясни елегантно това напрежение на Хъбъл?

"Колежката" 123456 пише само бомбастични думички, без грам понятие да си има от материята. Човек трябва само да види "формулите" й на ниво петокласник-двойкаджия, за да го разбере. Уви, болшинството от материалът не е даже и на това ниво и затова й се връзвате.

Колегата отгоре ти го каза ясно елегантните обяснения не изискват много сложни формули макар че Могат и със сложни формули да бъдат написани така че драги ми мхм гениалните неща обикновено са прости само трябва да си смениш малко стереотипа на мислене и да разбереш какво точно се случва предложения от мен модел обяснява точно това несъответствие на константата на Хъбъл А също така и предлага нов модел на Вселената който много точно обясняват същото несъответствие и защото е именно такова по-горе можеш да прочетеш коментара ми по въпроса

Миче, когато всички карат в насрещното движение, проблемът не е в тях, а в теб. Когато всички ти казват, че "теорията" ти е простотия, то проблемът е може би в теб. Всеки полуграмотен човек щеше да го е разбрал досега. Но твоята грамотност се вижда още от постовете ти. По същество: от всяко от изреченията ти може да се направи научен труд с грешките, безсмислиците и неточностите в него.

не слагай всички в един кюп Нали виждаш броя на плюсовете и минусите Или се правиш че не ги виждаш

Мда, 12 плюса на моя коментар, че "теорията" ти е на ниво петокласник-двойкаджия и един минус откакто ти се появи в темата. Това защо не го коментираш?

Няма как да осъзнаем напълно вселената, защото животът ни е прекалено кратък - един миг проблясък. В момента разсъждаваме като мухата еднодневка, кацнала на дърво - няма начин дървото да е живо, цял живот изкарах на него, а то не е помръднало и милиметър. Сега галактиките може да се разпръсват и да вуеличават скоростта си, но кой може да каже, какво ще е поведението им след 2 милиарда години, 5 или 10 милиарда. Вадим си изводи от един изключително кратък миг наблюдения от живота на необятното. Някакси не става да се правят генерални изводи на такава база.

В един момент галактиките може да забавят скорост, да спрат, да запончат да се скучпват наново в центъра. Кой знае?!...Никой!

Само системният оператор знае кога....

Да, това, което не е наред са измислените понятия "тъмна материя" и "тъмна енергия", които реално не съществуват, но си запълвате дупките в разбиранията с тях.

То едно време и ЕФИР имаше пък после го отрекоха!!! И сега мястото му в менделеевата таблица стои празно!

Същото е и с теорията на Айнщайн :) Стъкмистика.хванали сме се с Айнщайн и от там не може да обясним абсолютно нищо, само най-прости неща.

Първо земята беше плоска и слънцето и звездите обикаляха около нея. После стана кръгла и почна да обикаля около слънцето. В момента слънцето обикаля в галактиката, но всички други галактики бягат от нашата във всички посоки : ) т.е. пак сме в центъра на вселената. Айде стига с тая грандомащина бе хора.

Така е обаче и за всяка точка от Вселената. Което значи, че няма център.

последно като четох вселената беше на възраст 13 млрд години. а и не забравяйте за мултивселените. въпрос на време е нашата вселена да се сблъска с друга, но дотогава и молекулите ни няма да ги има.

Къде я види другата, бе, баце? Ние за тая не сме сигурни кое и как, ти друга... Най ме кефи обаче как изчисляват проценти с голяма точност.

Тъмната материя в основата си е микс от кисело мляко и сода-бикарбонат. Много сода-бикарбонат.

Не е сода-бикарбонат, а калиев перманганат

Е как калиев перманганат ла? Баница се прави точно със кисело мляко, сода бикарбонат и сиренйе... Иначе проблема е в мащаба. Вселената си е просто куб атомчета на различни вещества - скалички, вар, цимент, дръвца, водичка, метан и квот се сетиш, ама много по-големички от тия дет си ги имаме и тук... но не ги виждаме с просто око....