Коментари - Учените постигнаха най-студената температура, измервана някога | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДВЕ НАЛИВНИ СВЕТЛИННИ БИРИ И ПОРЦИЯ НЕУТРИНО ЧИПС...

Когато пишете за наука пишете правилно,-няма топла и студена температура има висока и ниска температура.

Ако температурата днес е 0 градуса, а утре синоптиците прогнозират да е два пъти по-студено, колко ще е температурата утре се пита в задачата?

0 градуса по коя скала?

Елементарно, Уотсън - смятате средната кинетична енергия на молекулите на въздуха, ако са смес правите статистика, делите енергията на две и пак пресмятате температурата в която скала си пожелаете. Температурата е измерител на кинетичната енергия на молекулите на веществото

Човечеството се движи с твърди бавни крачки напоследък. Първите проводници изработени близо до абсолютната нула са от 1910. Повечер от век по-късно не сме много по-близо до големи открития на същата база. Коолайдера, където почти единствено се използват най-високите постижения на технологията на свръхпроводниците, също не стига до изключителни постижения вече повече от 30 години. Може би е нужен някакъв голям катаклизъм за да се отключи отново гениалността на човечеството.

E, има неща които са открити но не се публикуват (цензура, геополитика, корп.интереси..).

Ти, тогава, откъде знаеш за тях?!?

Там където светлината се превръща в течност ме изгубиха...

Абе представи си как палиш пърцуца, само,че обратния процес.

Парцуца пали тебе??? О.о

Какви са тези глупости и малоумни фантазии: "Наближавайки абсолютната нула, започват да се случват всякакви странни неща. Светлината се превръща в течност, която може да се излее в контейнер, а атомите могат да съществуват едновременно на две места"

Не са атоми а електрони. Ама за светлината течност не бях чувал.

И електроните не могат да съществуват на две места.

Абе не са компютри а компоти, и не за Япония а от ЮАР ! И ма и друг интересен факт : втечняване на сиво вещество при стайна температура . Наблюдава се масово в редакциите на повечето онлайн издания !!!

Модераторите четат ли изобщо коментарите, преди да ги изрежат? На моят имаше лик към ТОЗИ сайт, със свързана статия за коментираното. Нямаше абсолютно нищо което да може да влезне в нещо, което дори да има 1% съмнение, че нарушава нещо. Освен линка към ВАС!

А това което исках да пусна тук е като име за търсене на заглавие: "Канадци правят квантов "анти-стелт" радар" За цитат: "Koгaтo cъcтoяниeтo нa eдиния oт зaплeтeнитe фoтoни cе пpoмeни, нaпpимep пpи cблъcъĸ c пoвъpxнocттa нa cтeлт caмoлeтa, cъcтoяниeтo и нa втopия фoтoн cе пpoмeня, нeзaвиcимo oт paзcтoяниeтo мeждy тяx." Където предполагат, че е един, видим на 2 места. Което е свързаното. За същото говореха за лъчи в противоположна посока, при взрив на звезда, че отклонението на единият, води до отклонение на другият.

Вместо да правят такива скъпи експерименти можеха да надникнат или в главата на банкянската тиква или на шофьорчето на самолета.

Тиквата е в пъти по интиилигентен от Мунчо.

Нула, умножено по каквото и да е число си е нула

Двамата заедно правят 00. Затова и държавата ни стана кенеф

Басимамата! Кви неща праят хората!

Наливат светло в туби, супер, нЕма да абат ток вечер, отвиваш тубта и СВЕТЛООооооо, пък може и топло да излезе!

"Абсолютната нула е най-студената температура, която може да съществува теоретично във Вселената." Почти вярно, но не изцяло (нямам предвид, че температурата не може да е студена или гореща). Има модели с температури по-ниска от абсолютната (т.е. с отрицателни числа по Келвин). Предсказани са средата на миналия век, а по-късно са показани и експериментално. Е, има и уловка - за много кратко време, само в лабораторни условия и с много малък брой атоми. За момента представата е, че в природата не може по естествен път да се постигне. Отделно, че за понятието "температура" има няколко дефиниции и не всички се опират до абсолютната нула като непреодолима граница.

И всичко това постигнато при земни условия! Браво на тези учени!

Да ама за НИЩО!!!!:)))

С тая "Зелена сделка", и ние може да я постигнем в скоро време

Това "най-студената температура" ми прилича по нещо на "най-евтината цена" ;-)

Да ама за НИЩО!!!!:)))

"Дизайнът на експеримента..." Немислещи глупаци! Погледнете в речника какво означава "design" на английски, па тогава превеждайте!

Може би най-ниската?

Единица за тъпота!

Не се ебавайте с него, защото може да сътвори и по-големи дивотии!