Умуамуа - астероид, комета или космически кораб

Професор от Харвард твърди, че извънземна цивилизация е "депозирала малки сонди" на нашата планета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е зле да уточните, че въпросният професор Ави Льоб редовно дрънка подобни глупости и това е само поредната такава, нищо което да си заслужава вниманието. Но няма да има кликове, нали?

Един от големите " дефекти " на човешкият мозък е че не може да си представи нещо което не е виждал. Ако кажеш на човек който не е виждал морето че то е като една огромна локва то той няма да си представи морето, а една огромна локва. Нашите дядовци и баби са си представяли че когато гърми Свети Илия препуска по небето с колесница, а не с едно " Ферари в цвят червен" щото са виждали колесници, а не Ферарита. За съжаление и въображението на нашите професори не може да излезе от това ограничение. Понеже ние използваме сонди за да изследваме околното пространство те априори приемат че и извънземните използват същата техника и методи. Как си представяте че напреднала цивилизация която има технологии позволяващи и да лети между звездите ще пусне на земята сонда която да мери температурата, и тази сонда веднъж на хиляда години ще изпраща събраната информация на прелитащ наблизо кораб. Ние с нашите примитивни уреди се опитваме, и успяваме от Земята да определим химическия състав на атмосферата на планета която е на няколко светлинни години от нас. За какво им е на същества изпреварили ни вероятно с хиляди години в развитието си да се мотаят на, и около планетата ни. Една научна база някъде зад пояса на Кайпер, а може и въобще извън Слънчевата система прекрасно би се справила със задачата. За какво им е на разни зелени човечета да се мотаят по други звездни системи като работата чудесно могат да свършат изследователски системи оборудвани с изкуствен интелект, а защо не и разум. Отпада нуждата от осигуряване на жизнена среда, на вода и храна на екипаж от живи същества. Кораба може да е много по-малък съответно по-бърз, по евтин, и т.н. Извинявайте. Увлякох се. Всички тези глупости дето ги изписах вие ги знаете не по-зле от мен. Само едни хора дето си вадят хляба правейки наука се чудят как от девет кладенеца да донесат вода, но да имат повод да похарчат още някой и друг лев народна пара.

До последното изречение бях съгласен с теб. Заради него, обаче, от мен получаваш "-". Едно че университетите там сами се грижат за финансирането си и друго че дори и от най-шаантавите хипотези може да изкочи заек. Въпреки бръснача на Окам. А може би и точно заради него.

Браво Пурко! От 10 кладенеца вода донесе да ни кажеш че това може да са извънземни, но твойте плюсове (а най вероятно и ти самият) не вярвате че може да има вирус който е опасен за вас. Дай му на българина Баба Ванга и извънземни!!! Прост народ, слаба/изчезваща държава!

коментар... Нищо ново в него, но поне е цветово политкоректен. Споменаваш само "зелените" човечета, можеше и "сивичките" дори да отбележиш. Извади късмет, че не спомена модните черни, жълти, червени и кафеви, щото щяха да ти таковат таковото колегите в своите коментари, за това поне - браво! Колкото до опита за обяснение - какво прави този "астероид", събиращ информация от сонди някакви - действително, доводите са детинско наивни...

Тезата за недъзите на човешкото съзнание, което всъщност не може да измисли или проумее нищо концептуално различно, от това което е налично в обсега заобикалящата го среда е напълно вярна, но накрая ти самият се увличаш, принизявайки всичко до битието човешко и до парите... Всъщност, сам на практика доказваш неволно тезата си...;-)

Извънземни няма. Виждал съм, но няма.

Да се пита Лили Иванова, тя да каже, какво е това!

Струва ми се, че Умуамуа е депозирала малки чипове-сонди в "ума" на професора.

В тая жега е нормално да виждаме нло

Аз пък виждам само голи мацки

Само да не са тайландки