Успешен тест за 6G предаване на данни чрез THz вълна

Експериментът е дело на LG и германския институт Фраунхофер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На преводачът да му го набият с амплификатор!

С "печалба" (high gain antenna switching) ще му го на-амплификирам.

пет джи - пета ваксина, шест джи - шеста. честито

Е, за какво го мислят това 6G? До тогава или 5G или ваксините ща са ни затрили. :))))

Ненаврякал се шатен врякалник не се наврещя ей.

Всеки път като си помисля, че някой тук е написал тъпотия се сещам, как не само глупави хора са писали глупави неща. Ken Olsen, извесетен за времето си основател на Digital Equipment Corp. през 1977г. твърди че не са нужни компютри за обикновените хора, компютрите били нужни само на учените и военните. Това по повод, че някой тук се чуди защо би ни бил нужен по-бърз Интернет. Историята показва, че хората без визия за бъдещето са 99.9%. Но света върви напред благодарения на останалия малък процент хора. Малко хора тук са ползвали интернет когато беше по кабела на стационарния телефон и когато в слънчев ден максималната скорост беше 5k. всички бяха свръх доволни от високата скорост. Но после хората решиха, че искат да се чуват, да се виждат в реално време и вече сме на друго ниво. Утре някоя операция може да се извърши дистанционно в реално време като хирургът може да има не само 360 градусова визия, но и миризми и досег чрез сензсори, които ще предават сигнала. Но не всичко е наука и медицина. Утре в някоя игра ще носиш специален костюм с трилиони сензори, които ще създават добавена реалност, ще се чувстваш все едно скачаш, падаш и т.н. защо пък не. Пък иначе май пишещите машини ичезнаха нещо...

По големи тъпотии събрани в една статия не бях чел до сега. Какво става? Толкова ли няма технически-грамотни хора в този сайт, които поне малко от малко да са в час. Това: "Имайки предвид, че 6G THz има къс диапазон" е уникално. Нямам думи. А това: "Усилвателят има капацитет да генерира стабилен сигнал до 15 dBm в честотен диапазон от 155 до 17 GHz" може да докара на всеки нормален човек, мозъчен кръвоизлив. В заключение не разбрах къде ги тези THz-ци. Много ме кефи и градацията от 155 нещо си до 17 GHz. Вече сериозно се тревожа за българската журналистика. Моля, вземете мерки. Ставате за смях и на децата.

Все едно Аполо Нанайси го е превеждал.

При 6G честоти графеновия оксид в кръвта буквално завира!

Мале мале. Графенов оксид, та и завира, ти да видиш. Това не са ти го спуснали, сам си съчинил такова дебилие. Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Ти да не си ял моливи днеска бре :)

антената с висока "печалба" "Hi-gain antenna" = "антена с висок коефициент на усилване" бе, Гогов...!

айде идва и ковид 20

Отде ви изравят бе.

Позитано 20 - там в мазето ги правят или на Бузлуджа на сянка под НЛО-то.

Но не може да им се отрече че са добри руснаците в тия неща толкова добри че чак и ватенките не щът да се ваксинират. Даже Късий се боцна ама ония не му вярват хахаха еи тва русия колко вреди е нанесла на хомосапиенса слава боги че ходи по тъпунгерите главно тоя вирус наистина идва като изчистване на каскети

Той ковид 20 почти отмина. Иде ковид 22 вече. Той е актуален.

Ще подобряваме бизнес и житейската среда, а какво става с жизнената среда?

Прочети последната дума на текста на новината и я преодмисли. Ако някой си мисли, че целта е фирмите производителки е да си избият клиентите-консуматори значи не е в ред и трябва спешно да ходи на психиатър и дори да влезе в съответното заведение.

Ненаврякал се шатен врякалник не се наврещя ей.

Поддръжник към на технологичния прогрес, но напоследък човечеството почна твърде безразсъдно да игнорира потенциалните рискове и да игнорира формалната логика. Има разлика между "няма доказана вреда" и "има доказана безопастност". Няма доказана вреда означава, че все още не е установена вреда. Но това не е същото като това да има доказана безопастност, защото едно нещо може години на ред да е без доказана вреда и вредата да се прояви след десетилетия. Освен това винаги рисковете трябва да се разглеждат в контекст с ползите. Каква е ползата от 1 гигабит в сегунда мобилен интернет за средностатистическия гражданин? Дори да приемем, че мобилните телефони се ползват за работа, имейл и екселски файлове и документи рядко надхвърлят няколко мегабайта. Тоест за работа повечето хора няма да имат полза от такава технология. Всъщност повечето хора дори вкъщи имат значително по-бавен интернет от 5G или 6G. Тоест целият този потенциален риск от тези нови технологии го правим за консумация и развлечение.

BajMihal

Ходи в пещерата, след като не си ходил на училище.

"Поддръжник към на технологичния прогрес, но..." та поддръжник на "технологичния прогрес" ли си или не? ако си няма "но"! ако има "но" то просто не си поддръжник към на технологичния прогрес. "няма доказана вреда" е най-правилното определение което може да бъде дадено. напротив твърдението "има доказана безопасност" е пълен абсурд. науката борави с факти, но в същото време науката приема че тя не е вездесъща (подобно на някое религиозно вярване) и че на нея не всички факти са и известни. Мрежите да кажем имат 10 признака по които могат да ни въздействат. Това всъщност значи 10 познати ни признака по които могат да ни въздействат! Това не значи, че няма други признаци по които може да ни въздейства ... може да има още 100, но тези още 100 не са ни известни. Учен тества 10те признака които са известни и какво заключава? - че мрежата е безопаста може би? НЕ! Той заключава че мрежата е безопасна по 10 конкретни признака. Съответно заключението което прави е: "за момента няма доказана вреда!". Това не значи, че няма вреда, не значи и че има вреда. Означава буквално това което четеш: "НЯМА ДОКАЗАНА ВРЕДА". Утре може да открием 1-2 от онези 100 неизвестни признака, може и по тях да няма вреда, а може и да има. Ще кажеш ами дай да почакаме да намерим останалите 100 и ако няма вреда във всички значи супер мрежите са безопасни. Първо никой не може да ти каже колко са признаците на въздействие - може да има още 100 неизвестни, а всъщност може да вече да сме открили всички и признаците да са само 10. дори да открием тези още 100 няма как да знаем дали сме ги изчерпали или има още някой неоткрит. Винаги в един момент трябва да приемеш риска че може да има вреда по признак който не познаваш или просто никога да не ползваш нищо ново (то и старите неща които вече ползваш, може да ти вредят по признаци които не познаваш). Обратното "има доказана безопасност". Чуеш ли това, просто игнорирай продукта за който става въпрос. За да докажеш безопасност това означава че ти вече си конкретизирал методология за това. Избрал си примерно 10 признака, определил си в какви диапазони трябва да са техните стойности направил си замервания и си решил нещо. Супер! Какво обаче означава това? Примерно в сърцето на реактора на АЕЦ Козлодуй излъчваната радиация е рада, безопасната допустимата дневна радиация рада. Чудесно делим радиацията в реактора на дневната радиация и получаваме за колко хилядни или милионни от секундата ще получиш тази радиация. Добре нека тогава проведем изследване за "доказана безопасност" за разходки в ядрен реактор, критерия ни е да не получим допустимата дневна радиация за там няколко си милионни от секундата колкото получихме в горното изречение. О значи АЕЦ Козлодуй отговаря на критерия който току що си изфабрикувахме, значи разходките в ядрения реактор "имат доказана безопасност". Ето доказах ти че е безопасно, ще влезеш ли сега в реактора? пп. за ползите и нуждите видях един коментар на "хахаха" по-долу. прочети него.

:))) Знам, че не е съвсем по темата, ама много мекефи, как работят електоралното стадо. Прозорецът на Овертън в действие е изцяло виден точно тук. Помните ли миналага година масови протести срещу 5G щото били много вредни - паления на кули, демонстрации, бой и т.н. Е, свикнахме с 5G и точно като го искаха някои - ми няма бе, добре, бе! Направо 6G! Сега пак ще почнат протести (или пък не). Все тая е. Така и трябва. Стадото трябва да се усмирява и контролира. Все за доброто на овцете, докато не станат на уфтси. Ето ви няколко факта: - в Индия одобриха първата ваксина срещу COVID-19 с промяна на човешката ДНК - чипирането на мозъка на човека е в момента хит и бум - съветникът на Макрон Ж.Атали на 19 юли заяви, че е напълно в реда на нещата сливането на човека с компютъра - до 100% и подобряването на човека чрез промяната на ДНК (по-толерантен, по-емпатичен, по-щедър, по-споделящ и др. такива), като подчерта ролята на ваксините в това отношение. Клипът беше толкова антихуманен, че дори Ютюб го спряха само след няколко часа, но ... в интернет има всичко, нали ... Всичко това изобщо не е възможно без 6G, а ако трябва и 8-10G... Ай честито!

нещо май си се объркал. "факт" не означава плод на фантазията ми.

Ами ако можеш да четеш и да осмисляш четеното, в което се съмнявам, потърси тези статии: - JACQUES ATTALI Changing the Code - Публикувано във факти.бг: Чипират мозъците на шестима американци и Илон Мъск обеща скорошно чипиране на хората - Индия одобри първата в света ДНК ваксина срещу коронавирус

Чиче, Индия одобри първата ваксина с ДНК, но става въпрос за вирусна ДНК, не човешка, още по-малко пък промяна на човешката ДНК. Като не разбирате, защо си измисляте?

Аха протестираха идиотите като тебе които ползваха и ползват от години домашни рутери работещи на 5 Гигахерца. А пък като си отвориш WIFI и виждаш още поне десетина такива рутера наоколо. Ама 5G било да се контролират овцете нищо, че работи на 2-4GHz. Това за вас кретените е повече от домашните 5GHz.

повечето домашни рутери работят на 2,4 Гхц а не на 5 Гхц та не се напъвай толкова

Невероятно некадърен превод.

Няма ли кой да намери по-смислена работа на тези МАЛОУМНИЦИ? За какво ще го ползват (освен да ни прибират парите)?

коментар в стил: "Щом на мен не ми трябва значи на никой не му трябва!" чудна логика!... а трансплантация на сърце трябва ли ти? НЕ? значи и тя е безполезна за всички по света, нали така!

Тяхната работа на "малоумниците" е, да ни НУЛИРАТ. "6G", е един от начините за изтребването ни, МАСОВО.

има къде къде по-лесни начини да изтребиш всички, които вече са изобретени, произведени, налични и готови да изтребят всички, например ядрения арсенал. вместо да измисляш някаква безкрайно сложна конспирация, как да изобретиш технология която още не съществува, да я произведеш, да я легализираш по цял свят, да я разпространиш ... и чак тогава да натиснеш копчето и да изтребиш масово, не е ли по-лесно просто да направиш конспирация която да натисне вече съществуващо копче за масово изтребление?

BajMihal

Още един с двойка по физика.

Колкоко гълъба умряха при тестовете?

На 100 метра? 100% са изгонили гълъбите предварително.

Нешо не мрат тия наш'те гълъби. Да не ни е фалшиво 5G-то? То при 4G-то пчелите измряха, ама посли не се шумеше много, че било заради малоумното тровене с нелегални пестициди. Ама нали земеделските фирми са на някои хора (партии)... От 6G-то какво ли ще мре, коне, крави? А и как това се връзва с чипирането, още не мога да схвана.

Те са си е а ма та!

ами нашата мама и ...децата й.

Това го готвят за Covid-23! Не забелязвате ли: 4G беше за SARS-CoV-1 (удари Азия), сега с SARS-CoV-2 е 5G.... Сал' препикания потник остава да пази!