Коментари - Какво се обърка с изстрелването на Starship (галерия) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не ползват двигателите от Сатурн 5 ? Нали са летяли толкова много пъти , и все успешно ? Или не са.....

Тъпо!

Аз мога да не успея и с 60 двигателя

Колосално! Виждаме с очите си как светът буквално се движи напред с гигантски стъпки.

Всъщност грешката е елементарна. Трябвало е да има датчици, които да покажат кога първата степен престава на натиска на втората степен и тогава да я задайстват. Те са действали по време. Разбира се грешката може и да е при концепта и това никога да не стане, при което са нужни пироболтове, както обикновено. Това, което се е загубило е пробата на следващите степени.

Глупости. Дори и да изключиш моторите на първа степен, то ВИНАГИ горната степен ще я натиска, защото има съпротивление на атмосферата (колкото и да е разредена, но скороста е голяма). И няма друг начин да се разделят освен с включване на моторите на горната степен. Сега дали механичната връзка се разкъсва с взрив или от двигателите на следващата степен е несъществена подробност.

То щото не знаеш кога горивото е свършило, и помпата почва да върти напразно, и ускорението вече е нула, хахаха

Защо не кандидатстваш като техно - съветник в Space x, ще те вземат на момента.

Слеващият опит да качат всичките български народни представители със ортаците им от съдебната система!

абе не българските смели лъвове защо да не произвеждаме ракети летящи директно до Марс или други галактики във космоса!Е,даже българският президент е льотчик възпитаник. от руски военни генерали,бате Бойко също може да е космонафт,здрав и охранен е !

Защото ни е забранено по договора за капитулация след втората световна война. Апарати, които летят не може да произвеждаме.

може ли конкретния текст?

абе тези омразни кравари произвеждат едни други ракети,които унищожават нашите православни танкове,убиват нашите момчета,тръгнали на лов за Зеленски ии украински земи!

Нищо не се обърка. Опитът да се правят ракети без участието на съветски или руски инженери, както винаги завършва фатално. Американците не са за това. Космосът не допуска фанатично потребителско отношение, защото е жива и разумна система.

Че те руслямските инженери нищо не са направили от 50-60 години. Изстрелват си една и съща ракета направена от пленените германци преди 70 години

Е па на трибуквената абревиатура кой им прави ракетите- от фон кафяв, през индийци и какви ли не та до главният български инжинер при Мъск..Я прочети малко повече( ако мож да четеш правилно)...

Виждал си ракети само на снимка. Нищо немско няма в руските космически ракети. Но краварите излязоха в космоса благодарение на щурмбанфюрер от SS Вернер фон Браун. А аз съм служил в ракетни войски, когато ги имахме!

Ура!От православната братска нам руска ракета няма по могъща на светът! Провлът на вражеската нам неправославна краварската ракета е музка за наште уши!

"Никога досега ракета с толкова много двигатели не е стигала толкова далеч." - не е вярно. Първите руски космически ракети също са с по 30+ двигателя. Това явно си е грешка на растежа, която се повтаря.

говориш за Р-7/Восток на нея е изстрелян първият изкуствен спътник, Белка и Стерла, Гагарин ... сори от 5те варианта използвани за полети в космоса всичките са с по 16 двигателя

Не първите, а от лунната програма на Корольов - N1.

N1 е със 30 двигателя. Не случайно SpaceX правят тази с 32...

Сатурн 5 е само с 5 двигателя, а се справи със задачата, така че бройката сама по себе си не е от съществено значение ... ... и все пак Н1 всъщност е с 30 двигателя или 3 по-малко от Старшип! Старшип действително е ракетата с най-много двигатели на една степен. Независимо от това в крайна сметка за момента и двете ракети са неуспешни.

Как няма да се радва Мъск като му наливат милиарди за всеки провал. Сега на 70 км, следващия път на 80км, после на 90 км. ще се взриви и т.н. а до Луната са 384 000 км. Т.е. до там никога няма да стигне ама цял живот ще е с пълни банкови сметки и по първите страници на медиите.

Абе това което виждаме не говори добре за сегашните инженери. Преди 60г, Аполо 1 се взривява и екипажа загива, но следващите са успешни, и номер 11 е вече на Луната. А сега все едно не са минали 60г, а сме се върнало 60г назад. Да, картинки умееме да рисуваме много шарени и май парата отива преидмно в картинките, слайдовете, рекламите и крясъците колко сме велики. Мъск е ентусиаст и браво на него, но май техническата цивилизация в бъдещето (ако има такова) ще я движат жълтурите.

Толкова си далеч от истината и си толкова зле запознат с материята, че не е истина. Въпросната ракета е съвсем друг тип и няма нищо общо с ракетите от програмата Аполо. И апропо, Старшип има В ПЪТИ, АМА В ПЪТИ по-големи възможности, включително да пренася хора и товари до Марс. Ако кажеш, че няма разлика в това да закараш човек на Луната и на Марс значи или не владееш математиката или си яко бъгнат в главата. Плюс това, дълги години инвестициите в желанието за покоряване на космоса бяха силно ограничени по политически причини. Какви жълти те гонят, муа-ха-ха-ха-ха... Те са с 10-15 години назад технологично от САЩ. И в космическите технологии и в чиповете и в роботиката и във всичко. Образовай се малко.

Това са си принципно същите мотори като преди 50г. Да, по-добри, но принципна разлика няма от старите. Да беше атомен мотор, или антигравитация или хипердвигател (от фантастичните филми) да кажеш че е нещо НОВО. Но като за 60г уж прогрес... бая скромно ми се вижда. И с толкова много неуспешни опити, нещо не е наред с сегашните инженери.

Сорос - враг N 1 на Маск, е пратил здраво на някой/и инженерни кадри за този провал... Не се съмнявайте!

Имах разтройство затова се осра целия Стар Шип. Японска мазилка.

В Русия с такива ракети ходят на работа.

Бързата кучка...

Има излишни пари - угажда си

Кво отрицателно ускорение ве, пада като камък, като зряла круша и като български футболист за дузпа, че друг начин да вкара гол няма, хахаха Топък много трудно да ти бръмне в главата да сложиш няколко бустера с твърдо гориво да вдигнат цялата тази тенекия на стотина метра преди да включиш двигателите, хахаха И вместо примерно три двигателя да сложиш един, ма по-голям, хахаха та да намалиш проблема с двигателине и температурата там вътре, хахаха

Е да да. Тъпичък си. Направо простак.

ей, плочкаджийте от автомонтьори минахте и към ракетна технология да разбирате? Е, няма как, че като автомонтьори бяхте пълен провал.

Ей, чш, разбирача, колко пакети си изстрелял, ве льохман? Колко успешни старта имаш? А?

Показва само едно частния сектор не трябва да има достъп в тази сфера

Умник си ти, умник. Кой клас успя да завършиш?

Това е вАзможно само при социализАма, за който ти явно бленуваш.

Ха ха ха ха При 20 милиарда долара бюджет на НАСА, да си гърмиш ракетата при пореден опит си е направо за затвор При положение че имаш суперкомпютри, последни технологии, а не допотопните технологии през 1969 година. Я сега обяснете, като как са ходили на Луната, като са смятали още на сметала? Гледах един филм за расизма в космонавтиката. Една черна я изкараха супер умна! Смяташе траекториите на ръка Друга черна, доставиха компютри АйБИ Ем. Естествено ги разположиха в грамадна зала, щото бяха огромни. И дойдоха служители да ги включат, обаче не успяха. Та черната взе че ги включи. Обаче първата смяташе по бързо от компютъра По действителен случай! Та вие искате да ми кажете, че стогавашните

А ми като разбираш толкова много, съберете се там в тролефермата, пък дарете на роскосмос малко пари, да си купят компютри, че тая Ангара се влачи вече 23 години, още няма успешен старт.

Роскосмост катапулт за православни миротворци козоеби трябва да се направи... с молив в задника разбира се, защото всички други са тъпи и ползват химикалки в космоса

да, това с моливния успех на руснаците го помня. Голямо геройство, ама никой не се сещаше за проблемите - графитът на молива се рони на фин прашец, който хубаво си лети около теб и влиза в очите, вдишваш го и т.н.. Затова горе и храната е желирана, а не да хрупаш бисквити. Поне така го обясниха астронавти.

Химически молив му казват хлапе. Пише само като го наплюнчиш... Какви графити те гонят в безтегловност?! Ще развият силикоза хората... А прочети си ти какво е силикоза и може ли да се развит от графит.

Нищо не е станало. Просто трупаме безценен опит

Големи комплекси от регионалната сила Рашка говняшка! Все с нея се сравняват кравите Абе ние не успяхме, ама да видите Буркина Фасо, как не са мръднали и на инч! Така, че сме номер едно! Комплекси за малоценност гледам тука! А че Китай и Индия ви издухаха, и ви разбиха мита за великите САЩ, не забелязвате

И как точно Индия и Китай ги издухаха? За един приятел питам. то Русия никой не я духа защото не си заслужава…

А най ми е любопитно, как американците се напиват с бира! Падат мъртво пияни! Гледам ги и не вярвам, и им казвам, че в България бирата не я броим за алкохол. Гледат ме едно кравешко!

Аха, виждал си ти американец само в мокрите си сънища. Американците не живеят в землянки из Рассия.

Абе май по добре в землянки, а не в талашит и метални фургони! Ако си ходил де! И зъби нямат И ходят да се лекуват в Куба

Бате, много знаеш за американците, кажи големи ли са им чурките? Ама не на черните, а на тия от скъпарските квартали

По принцип са много прости! Дори се учудвам, че и на балканци, като хърватите са им пеомили мозъците! Каквото каже телевизията - това е ! Алтернатива и не търсят. Нямат никакви съмнения! А пък се оплакват, че във фургоните зимата студ, лятото жега. Нали знаеш, че имат специални селища за фургони? Плащат наем , ток, вода.

И аз ходя да си оправям зъбите. В България.

Какъв буден ум имаш само, колко вълнения и терзания, какви интереси. Как всички проблеми на вселената разреши и вече се вълнуваш от алкохолното съдържание на бирата и как въздейства на мозъка на другите... Може би щото твоя т толкова велик?

Е, нали ти и твоите авери само за алкохол приказвате? Сега се извърташ

Ех глупако като ти чета постовете направо се развеселявам. Ти нали знаеш че според Ким Ир Сен в Америка умирали от глад по улиците а в Северна Корея умирали от преяждане? Та и ти така скудоумен, тъпоумен и гръмогласен. Стой си в България и вярвай.

Цели 10 минути са работили двигателите! Егати некадърниците! А Китай за същото време си построи собствена орбитална станция, а Индия приземи Ровър на тъмната част. Южноафриканецът, дето е учил в Канада, още ракета не може да построи Калпав материал са американците

Това ли ти е мантрата, докато се наливаш с боярщник, преди да си легнеш гладен? Мъка...

Кацат американците за първи път на Луната Скачат, радват се, прегръщат се. Лунните жители ги гледат учудено . Какво се радвате Как, първи сме на Луната Ааа, не сте. Преди вас кацнаха едни. От вътре се чу бравата мамата, мамата бравата и отлетяха

Че то много лесно! Събираш от цял свят паплач и почваш да правиш нещо! Даже и българи има Стандартно, да се крадат умовете от цял свят, не като руснаците със собствени умове!

И освен че свърши водката, до къде стигнаха в Русия? Някаква нова разработка да е имало от времето на Корольв?

И как точно крадат умове? Обикалят по домовете и отвличат учени? Или учените драпат със зъби и нокти към САЩ?. А защо учените не драпат със зъби и нокти към Рассия? Можеш ли да си отговориш на този въпрос?

Разсипаха я таз планета. Мъскито с тези мощни пиратки кво замърсяване прави не е истина. Поне да беше запратил пирстката в околоземна и там да я гърми. А то в атмосферата.

Стената не падна ли точно по план докато минава инспекцията

Много показателно как с всяка нова фаза, коментарите се изместват, но плюенето продължава. Какво стана с коментарите дето: - бидона няма начин да се вдигне над земята - вдигна се че и до космоса стигна - къде са тръгнали с чисто нов двигател, като само руснака може да прави двигатели - направиха го не само, а и работи перфектно и е най-иновативния двигател с най-високо вътрешно налягане - няма начин да синхронизират толкова много двигатели, това само руснака го може - синхронизираха ги и сработиха перфектно. - ... Правят нещо което само те са доказали че могат да направят - да върнат и двете степени за повторно използване. На тях им е трудно. За форумните ракетни инженери, това е нищо работа, на тях им е трудно. Но правят прогрес. И ще имат успехи.

Макина Патладъ Вай завалъ

Купете оше РД180 Може Путин да ви продаде Надали

Те нямат нужда. Виж ти може да направиш вноска за нова Волга.

Волга? Искам да я имам Прекрасна кола, ама понеже сме под ембарго, няма как да я внеса

Много показателен коментар. Веднага стана ясно колко си тъп!

Пичове, последната ракета и лунния модул на Аполо си стои в музея на космонавтиката! Само да ги заредят и са на Луната Три дена път! Пък като искат, да си правят нови ракети. 1970;година, когато Фолксваген костенурка с въздушно охлаждане е най масово продаваната кола, тези били ходили на Луната с Кеприкорн едно

А ти днес костенурка ли караш? Ако ги пуснеш в производство, колко ще продадеш?

Да! Още карам костенурката! Даже и Трабант!

Добре. Няма повече какво да кажа. Сам се определи и то прекрасно!

Е то на всички е ясно че парите ти стигат само за кола от картон. Ма на никой не му е ясно защо се гордееш с това.

Гледа едно тъпо, с кравешки поглед и преживя като американец! Имам чувство, че е крава насреща ми. Толкова са лесни за манипулиране!

Гледа с празен поглед и дъхът му мирише на одеколон. Имаш чувството, че имаш на среща си примат. Толкова са деградирали блядките...

Скраб шип се отправи към Марс

Напредъка е голям, ако успеят третия път ще е огромен успех. По реално е да има още опити. Путинските тролове акат тъпотии, кой им обръща внимание.

И кой ли изобрети многото двигатели, а не само един? Май беше някакъв руснак?

И кой не можа да ги направи да заработят - май беше Руснак?

украинец беше, Корольов- Сергі́й Па́влович Корольо́в...учете история ве

Не е Корольов

Това изобрети многото двигатели звучи, като Райт изобретиха многото самолети... Путинофил си, нали?

Най ме кефи, когато преди да кацнат на Луната, лунният модул се отделя от кораба , завърта се на 180 градуса и пак се скачва, за да се настанят космонавтите. После, когато кацат на Луната, компютърът отказва и се приземяват ръчно! Голямата лъжа кацане на Луната!

Глупости. Скачването се извършва още в земна орбита. Поне като си измисляш, вкарай малко истина, да подлъжеш някого. Путинофил смотан.

После моята кола била замърсявала...

Е бога ми няма такава измет като проститутките наречени журналисти. Демек да се претрепеш с колата или мотор е успех. Да претърпиш пълна катастрофа е по-полезно от всякога. Е нема така измет.

Никой не се е претрепал... За краш тестове да си чУвал?

На оперативката при митрафонова не са му споменали. От де да знае човека? Ти да не искаш и книги да чете?

Объркаха се мозъците на малоумните русофили.

На теб ти е лесно безмозъчен добитък. Нямаш какво да ти се обърка и се подиграваш на другите.

Кво излезе - "гениалния" Илон Мъск не може да прати празна ракета в космоса, ще праща хора на Марс. Но някои още вярват на "науката", която се превърна в евтина реклама.

По тази логика руснаците също не могат да пратят празна ракета в космоса. Ангара се прави 23 години и няма нито един успешен старт. Харесва ли ти твоята логика?

Спейс екс щяха 2025г. да кацат на Марс. А Наса 2026г. Най Късно щяха да кацат на луната. Какво се обърка бе пилета шарени ?

Голям успех е че са се провалили. Докога ще казват на черното бяло ?

Имало едно време - отдаавна-отдавна, един германец Вернер фон Браун ...

Ъ лонг лонг тайм ъгоу ин ъ галакси фар фар ъуей ... Но не бива да сме скептици. Може Земята да е люлка на човечеството, но човек не живее само в люлка, нали?

Реално погледнато блядките трябва да вдигнете паметник на фон Браун че вече 60 години летите с неговите ракети. Ма ви е срам.

Глупи, фон Браун го отвличат американците и той създава тяхната космическа програма! А най-забавният момент от историята е, когато след Спутник 1, югославяните лъжат американците, че са създали космическа ракета. И краварите, изпаднали в паника от превъзходството на СССР, купуват югославската ракета за сума, равняваща се на годишният бюджет на НАСА - милиарди $. Ама ракетата лети колкото трипръста комбинация. От тогава америоканците са бесни на Югославия, което довежда и до разпадането на държавата - за отмъщение....

Пак ли са се провалили тея олигафрени ? Тея освен да създават уеб сайтове за друго не стават. Пълни аматьори

Идиот!

Болния умря, но това е успех !! Все пак температурата му започна да спада...

Обърка се, че не продължиха навремето Сатурн 5 да го доразвият за Марс, туй може и да не литне

Освен, че се присмяха на руснаците за Луната ли??! :)

Обърка се наемането на руски специалисти, които единстени можеха да изстрелят ракетата успешно!

Въх въх мамино гениалче. Ми на коя руска ракета създадена от руснаци, първата степен е завършила по друг начин освен на дъното на океана?

Що бе? Що са им? Има останала водка?

Не бе, не са извикали Рокет Мен да ги светне как ставате тези неща...