Коментари - Учен: Каньоните на Марс не са изсечени от вода | IT.dir.bg
назад

Учен: Каньоните на Марс не са изсечени от вода

Каньоните, които насичат повърхността на Марс според мнозина са доказателство, че на планетата някога е текла вода, но учен твърди, че са създадени от лава.

Обратно в новината

Коментари - Учен: Каньоните на Марс не са изсечени от вода | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дори да е така, на Марс трябва да е имало и вода. Щом водата на Земята е донесена от кометите, които да се сблъсквали с нея, би трябвало същото да се е случило и на Марс.

Ти... сериозно ли я вярваш тая простотия, че водата е внос по второ направление? :)

Дир-а, айде пускайте новината за официалния доклад на НАСА, че не могат да пратят човек на Марс.

Могат ли,на пример, марсоходите, без да искат, да пренесат клетки или бактерии на Червената планета?

Могат, но се взимат специални мерки това да не стане (или поне шансът да стане да е възможно най-малък). Още повече, те тези мерки са двупосочни. Потърси из мрежата за planetary protection.

Ако идеята е да се колонизира Марс, някога, то марсоходите е желателно да носят бактерии сега.

и къде е отишла тая лава, изпаарила ли се е

Разбира се, че каналите са от лава, от горещ материал. Водата никога не оставя след себе си толкова гладки и плавни брегови ивици просичайки видният от снимките песъклив грунд.

Това са 4000км магистрала на Боко построена но без паркинг и тоалетни!Скоро ще посреща пътниците с еднопосочен билет за Марс!

А бе куку, бегай в психодиспансера. Толкова ли си изперкал, че в подобна новина намесваш политика?

Ако каналите са от лава и са на няколко милиарда години - ЗНАЧИ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ЖИВОТ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА................ защото водата и вятъра щяха да ги ерозират! А така излиза, че никога не е имало вода и атмосфера.

тъй вярно

наистина е така!щом не са ерозирали водата и вятърът!!!

Кой малоумник ми изтри коментара - абсолютен неграмотник или пак юдейска подлога? Какъв спам и кое не е по темата? Втори път: За каналите на Марс и много други интересни неща, прочетете книгите на Joseph P. Farrell (много по-задълбочени са отколкото изглеждат на пръв поглед); например "Cosmic War: Interplanetary Warfare, Modern Physics and Ancient Texts". Авторът е много интелигентен и ерудиран физик.

коментарът ти (WARNING: не е за хора със слабо въображение!) значи ли, че трябва да имаме РАЗВИНТЕНА ФАНТАЗИЯ? .. Понеже съм гледал документални кадри от вътрешността на пирамида на Марс. Този, който ги е снимал, явно минаваше през обекти, сякаш е фантом. Дали е вярно?

Истрили са ти коментара щот си тъп с главно Б!!!

Това са лъжи, с които да се опровергае ,че на планетата е имало вода.А щом има,може да е имало или има живот.

Не виждам никакви лъжи. Снимките са с голяма разделителна способност и си личи, че това са каменни обекти - тоест вкаменена лава. Не са наноси от реки - тоест тиня.

наноси от реки, тоест тиня, хаха, толкова да си прост, не е истина!

Абе нали изследваха метеорита, дето го откриха в Антрактида и за който доказаха, че е с произход от Марс. Оказа се, че вътре в него има следи от биологична дейност на бактерии - Марсиански бактерии. Ама нали "научната" секта трябва да си отстоява догмите - от 9 дола вода ще докарат, за да докажат, че под вола има теле.

Най-после един умен учен ...

надяваме се на пилотиран полет до марс до 2020.Да се вземат истински проби и човешко око да види.

продължавай да се надяваш- никакъв шанс преди 2025г.

попитай Ким Чен Ун, те от СК наскоро пращаха космонавт до слънцето, така че знаят как става

> Той е с дължина 4000 км и надхвърля земния по всички показатели. И по показателя "биоразнообразие" ли?

Ако намерят обли камъни ще да е имало и вода.

или кости от риби...

Заобляне на камъни може да се получи не само от вода, а и от вятър примесен със ситен пясък.

Даже и за тях ще намерят обянение изключващо водно въздействие - не се съмнявай. Ще излезе някоя "авторитет" - мастит учен, издигнат и промотиран от управляващата олигархия и ще повтори парадигмата, дето имат интерес да набиват в главите на хората като "научнообснована" представа за света и с която им промиват мозъка.

имаше мнение, че валис маринерис е огромна пукнатина, а не каньон, образувана вследствие удар на едро косм. тяло с марс. това би довело и до голямата вулканичност. не би било лошо следващите ровъри да се примарсяват и вземат проби от тези псевдо- русла, уж от реки от течност. тогава ще се появят и новите хипотези на учените.

Ама рабира се, че не са резултат от вода. Как щяло да е от вода. На Марс никога не е имало живот, ония следи от бактерии на метерорита - установено, че е дошъл от Марс, дето го намериха в Антрактида са фалшиви - мда, само така ще да е. Абе някой да прави връзка между следните фактченца: 1) астероидния пръстен се намира точно там, където по формулата би трябвало да има планета, 2) иска се ужасно много енергия дето да откъсне упоменатия метеорит от Марс и да го засили насам, 3) ужасните белези по повърхността на Марс, отговарящи на сериозен удар от нещо доста по-сериозно от метеор или астероид 4) На оня метеор от Марс - открит в Антрактида все пак имаше следи от живот, следователно - там е имало вода, а днес няма. Историята за Фаетон май излиза, че е реално събитие, предадено от тогавашните учени под доста завоалиран начин, напомнящ на приказка.