Xiaomi застига Apple при смартфоните

Китайската компания с амбиции към третото място на пазара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да задмине може само в Китай! Не знам кои статистики се цитират тук. На български и английски не излиза нищо в Гугъл...

Супер марка

Ами с противния Андроид какво правим ?! iOsа е съветлинни години напред.

Ти, драги , не си Пурко , а Перко.

В момента ако се изключат златните телефони и телефоните с диаманти в портфолиото на шайоми е най-технологичния и скъп телефон за около 3К гущера, но още не е пуснат на пазара! Иначе от 2014 от шанхай получих първата версия на редми ноут който се оказа железен телефон с изключение на юсб порта, който го сменях собственоръчно за смешни пари на всеки 6 месеца. Но ябълковите у-ва са различна бира, дори японците са луди по тях и това е разбираемо за всеки който се занимава с хардуер и софтуер и е имал ядове с китайскате логика и щуротии!

Който разбира изобщо няма да си прави труда да коментира, като гледам само смешници се изказват

Епъла го ползват за рейтинг само снобарите. Аз ползвам един телефон не повече от 2 години. После е вече морално остарял. И 300 лева ми се виждат много. Сега който иска да се изтъкне ако ще и 5000 лева да дава за едно тъпо устройство дето набираш номера и лекичко сърфираш. Невиждан епълчето с какво е чак пък толкова по добър

ехе цели 2 години ли? телефонче за 300 в момента в който го купуваш вече е морално остаряло

Я точно ме светни като съм с тел. Zopo Speed 8 на 4 години с 10 ядрен процесор 4 рам 21 мегпиксела камера и 32 гига памет кое точно му е морално остарялото в момента????

Имал съм 4 телефона Хиа Оми. Всички работят безупречно. Наядената ябълка не ми се вярва да е кой знае колко добра.Като се има предвид че е поне 4 пъти по скъпа от мойте модели.

Много ясно за некви 350 лв си взех xiaomi redmi 7 , 4 рам , 64 хард диск , телефона лети ! И е с много голям дисплеи 6,4 :))

За българина, който е сиромах човек е ясно, че 2К лв. са ненужно платими при положение, че за тези пари ще си вземе 6 телефонеца за по 300 пари на всеки 2 години. Но, не може да се отрече факта, че хамериканците са луди по айфона, британците и автралийците също. Както някои казаха Епъл продават технологии - в това са челните места. Освен това цената не е само заради технологията, а заради многобройте развойни и тестови часове, а това струва много човешки аналитичен труд. Истината е, че за всеки произведен смЪртфон си има съответния пазар. Ние само можем да се възползваме от висчко това. Аре със здраве

Закакво да давам луди пари за телефон, след като след две години ще бъде негоден за ползване, понеже характеристиките му ще са вече доста под нивото на новите. Днешно време телефоните са като носни кърпички. Да плащам две хилядарки на вятъра не ми е изгодно.

Мале троловете са на линия единят ще ми обяснява че предпочитам бмв или мерцедец пред Тойота, а другия вади опорката с кражбите. Направо сте смешни. Доскоро опорката беше че Хуавея краде (сега новото е че не краде а камерата не била на Хуавей а била немска сигурно е така АМА телефона се казва Хуавей а не Лайка) Сега се започват другите опорки защото Шиомито ще задмине Ябълката. Само да ви питам Шиомито от кой открадна патента селфи камерата да е зад панела????

За хората с минусите една новина от днес: Xiaomi Mi 9 Pro 5G беше разпродаден за две минути Колкото и да не харесвате истината както е тръгнало скоро ще задмине Ябълката!

Всичките 10 бройки!

Хаххахахахахаха тролче точно 10 не грешка 9 бройки са продали ама статията е че ще задмине ябълката и да знаеш че с 9 бройки само няма да стане.

Интересно, защо все има хора, които бъркат технологиите с политиката?

Е то и Тойота и Хюндай продават много, ама всеки иска БМВ или Мерцедес. Драскачите, недейте да слагате на едно място Апъл и жълти сапунерки. Ксаноми, Ксантоми или както им е името се конкурират с останалите жълтурняци. Апъл е в отделна лига и там само Самсунг може макар и с малко да ги притесни, и то пак с прекопирани от тях неща. Помним съдебните дела, айде не сме на 16:)

Всеки селяндур иска БМВ или Мерцедес да уточним. Ама ако много харчи и газ да и сложи.

Застигнали? Оправете си заглавието. ОТДАВНА са ги ЗАДМИНАЛИ!

Ти китаец ли си? Щото само там са ги задминали.

Това е за второто тримесечие преди Айфоня да извади новите модели. За третото и четвъртото тримесечие нещата изобщо няма да стоят така.

Ако в самият Китай е разрешена конкуренцията, първото място да е станало вече тяхно.

През 2014-15 г. бяха номер 1 в Китай. Само че вече позападнаха. Единствени с постоянен ръст са Хуявей и държат 36% от продажбите в Китай. Всички други са на приливи и отливи в Китай.

Много важно колко са продали като бройки, важно е каква ти е печалбата от всяка бройка. Аз купих скоро Ми 6 А за около 150 лева в България, заедно с данъците, печалбите на търговците, транспорта до България, все пак цената на частите и сглобяването. Колко ли са спечелили Хайоми от този телефон - 20 лева? В същото време колко ли печели Ейпъл от най-евтиния си модел - 400 лева или повече?

Като не влагат в развойна дейност могат да го продават с малко над себестойност . Ябълките имат поне 12000 високоплатени инженери в УСА , които само с развойна дейност се занимават . Светни неуките нас как чайниците ще измислят тел сами :):) ... Са вдяваш ли тромбона за какво ги шамаросва с мита ?!?

Виж през историята какви неща са измислили, докато европейците не са се къпали още.

То и дачия продават повече коли в булгаристан, отколкото ферари....

Тука не става въпрос за България, а в световен мащаб, пише се България.

Упс, следващата компания на която ще бъдат наложени забрани на Гугъл аповете, който измести ябълките веднага под ножа, само се чудя Самсунг как още не са го отнесли.

Правят някои от основните чипове ... имат общи патенти ... чайниците нямат нищо освен сглобката ...

комунистически телефони

Развитието е нещо което не може да бъде спряно! Колкото и да не ти харесва да си втори, упс, трети, упс, четвърти, .... На стари лаври се лежи, ама временно.

Апъл скоро ще фалират както и държавата която ги създаде. С алчност,агресия и ниско качество толкова

Ейпъл продават решения, не железания (хардуер). При един и същи хардуер ейпълски компютър работи по-добре от уиндоуски. На ейпъл операционните системи са като много красив линукс - като скорост - и изключително лесни за работа. На ейпъл това им е философията - всеки идиот когато получи устройството да може да прави каквото е предвидено, почти интуитивно. За това и машините им струват майка си, баща си и роднините. Инсталирам софтуер и обяснявам на приятели - уж лесно, уж това, уж онова, на на хората им е трудно, трошат си софтуера, не знаят кое и как. Е, ейпълските потребители нямат тези проблеми.

Един човек да го формулира точно. Лесни за работа с отрязани възможности. Идеални за идиоти.Но политиката им е грешна. Ако свалят цените нямат стигане. Идиотите са 98%.

Шаомитата са яки телефони. Добре сглобени и добре проектирани. Цените им са перфектни. Нормално е да бъдат купувани.

Цената на този обаче е 2800 долара...

Цената на последния Mi Mix Alpha е около 5000 лв. Наистина е много добра. Според мен не си струва