Конкуренцията на пазара на смартфони се ожесточава. Xiaomi се приближи плътно до Apple и заяви нескрито амбициите си да измести производителя на iPhone от третото място, предава technews.bg.

Преди няколко години се заговори, че Xiaomi е загубила ритъм и, че китайската компания вече няма да се върне към предишното си ниво на растеж. Но в последните 24 месеца Xiaomi успя да подобри значително дейността си. В резултат на това компанията зае четвърто място на световния пазар за смартфони.

Нов доклад на изследователската компания IDC показва, че през второто тримесечие на 2019 г. Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi и Oppo заемат първите пет позиции в индустрията на смартфоните. Apple, която все още е на трета позиция, е доставила 33,8 милиона смартфона. Плътно до нея е Xiaomi с резултат от 32,3 милиона броя - твърде малка разлика между двете компании.

Леи Джун, изпълнителният директор на Xiaomi, заяви, че компанията се готви да превземе третото място на пазара за смартфони. Това стана на пресконференция вчера, при представяне на Mi Mix Alpha, както и на редица други нови продукти.

В допълнение, лидерът на компанията заяви, че Xiaomi е изразходвала две години и 70 милиона долара за създаване на Xiaomi Mi Mix Alpha, а около 1000 инженери са работили върху новия смартфон.