Японски град ще произвежда електроенергия от сняг

Събраният при почистването на улиците сняг ще се изхвърля в басейн, в който ще бъдат положени тръби с хладилен агент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам кой знае колко, но това не е ли всъщност вид термопомпа?

Смята се че са убили Никола Тесла за подобна разработка

Технологиите няма да направят хората щастливи ! Хора покайте се , не отхвърляйте Божията милост !

А ти защо ползваш технологии?

Тук, в този форум има един експерт, наричайки се, Дада! Ами, да вземем да го направим министър на околната среда, бе! Умен, образован, живеещ в панелка и имащ асансьор и парно в коптора си! За интернета не става и дума... Специалист по всичко е, и най-важното е, че е благ, възпитан и съчувстващ на целия свят! Той е манната небесна на нашето бъдеще и време! Гласувам, ЗА... А, вие???

"За интернета не става и дума..." интернета го плаща майка му с пенсията си.

"...фективността на този метод за генериране на електричество може да бъде по-висока от използването на слънчеви панели..." Ключовата дума тук е фективността. Това че, слънчеви панели са ниско ефективни и екологично неблагоприятни е известно. За съжаление не е приведена цифра, която да характеризира фективността както на панелите, така и на предложения метод. Затова израза : "може да бъде по-висока" , докъто не се докаже на практика виси във въздухо бездоказателственно. Следващият момент, който буди съмнение е видът на хладоагента и заявената в тязи връзка по-висока екологичност на предложеният метод.

щото докато го внедрят то снег повече няма да вали зарад големото затопляне и веке КПД-то на експерименто ке е отрицателен .

Какво е това извозване на сняг? Да не би да е преместването му от улицата на тротоара/спирката? Ние не познаваме друг начин

"университет по електрически комуникации" - е тука избихте рибата!

И що не? Индианците са имали димни комуникации.

За ужас на Путлер хората измислят все повече технологии за добив на енергия.

неграмотнико, това е генератор на стърлинг и е изобретен 1016 година !!

1816

Генетичните дефекти на популацията след ядрените бомбардировки над Хирошима и Нагасаки от техните "покровители" от ФАЩ! дават своите плодове!!

Така е , затова живеят по 100 години и цял свят се трепа да си купи нещо японско, особено климатици. Друго си тъп путлераст да коментира неща които изобщо не са му ясни. ама скоро кранчето за боклуци като теб ще секне.

Ти виж какъв е процентът на самоубиствата в Япония, пък после коментирай

А Путин измисли... да бомбандира Украйна!

Какъв СНЯГ при "ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ"? :D

Ще си го произвеждат с "оръдия за сняг"!!!

Университетският ялов напън и проекта на корабната фирма. Температурната разлика и турбина означава ниско КПД. Докарването на снега до басейн може да направи дори отрицателно КПД. Ама кабинетният учен вика Еврика! щото му излиза според формулите, че това ще работи. От друга страна корабната компания ползва даденост и вероятно термодвойки, защото студеното е долу, топлото горе, а знаем че студеното пада надолу, а топлото отива нагоре, т.е. няма да е турбина. Тяхната технология ще успее, но с нисък КПД, който със сигурност ще е положителен. В старите книги от 50-те, 60-те на миналия век има описан генератор на ток за любителски радиостанции представляващ газена лампа с радиатор покрай стъклената й колба, който е от термодвойки.

Има български патент за турбина в комин. Далеч по-смислена идея от японската.

Идеята е на испански полковник и е реализирана! Аре, като знаете толкова, си сверете часовниците, че не ми се губи време за лекции! Топъл въздух, комин, растения, вентилатори и т.н. Имаш ли нужда от още джокери, барем прочетеш нещо, че да не се излагаш!?

А бе тъпакоу всеки термодинамичен процес се определя от температурната разлика бе коокото е по-голяма толкова по ефективен е процеса

Сигурно си един от грантоедите на дигиталната патка. Някой като тебе е измислил тази велика идея. КПД е коефициент на полезно действие. Показва каква част от използваната енергия е преобразувана. Температурната разлика не играе в тази сметка. Играе Енергията за получаването й. При снега - енергията за докарването му спрямо получената електрическа енергия. При морската температурна разлика. Енергията за изграждане и поддържане на инсталацията спрямо получената енергия. За повече обяснения като учебно пособие гледай филма "Идиокрация"

Общината извозва снега от улиците, това сали ще го карат до цакейн или до друго място, няма да повлияе негативно на КПД-то, защото този разход така или иначе ще бъде направен.

Японците където отиват, ние оттам се връщаме. Имаме си Брикел, горим директно боклука и е супер екологично - намалява се популацията, съответно и прогнозния ѝ въглероден отпечатък.

Японците отдавна горят боклуците и си живеят до 100 години и нагоре, сега ще оползотворяват и снега който ринат от улиците.

професора включи ли в калкулацията енергията изразходвана от булдозерите и камионите които ше карат снега от някъде си.... браво на японците, откриха перпетомобиле, с произведената енергия ще захранят оръдия за сняг до басейна..

А ти включи ли енергията неоходима за производството на панелите

Е включена в цената.

Не, това е експеримент. След като анализират резултатите, тогава ще преценят дали си заслужава и къде може да бъде реализиран този проект. Не си мисли, че винаги ще пренасят снега с камиони...прекалено първично разсъждаваш.

Професора включва, но вие тъпаците НЕ. Този сняг така и така се събира и извозва от улиците и тротоарите. Вместо да го карат извън града на майната си го карат в басейн наблизо и добиват ток.

Ние не сме тъпаци. Тъпаци са всички дедерасти и гербаджии, управляващи София от 89 насам... Откъде някой да е виждал извозване на сняг?! В София снегът се избутва от пътя на тротоара и спирките

СнегЪт хубаво нещо ли, или не? Преди ден-два ни информираха за нечувани бедствия - сняг е завалял в Скандинавието и Ню Йорк, представяте ли си? И то в края на ноември? Невиждани чудеса, но с катаклизматични последици, поне така казаха, де. Днес ново дведесет... ОбъркАх се съвсем.

Объркваш се защото си тъп. Снега за ските е добре, но за колите не е.

не ще и не ще да проумее, че светът е решил да и докаже, че с политиката на международен тероризъм вече стана *излишна " за света!

Катя

Японска им работа. От нищо нещо правят.

Нещата трябва да се решават генерално! Това, че в някаква префектура в Япония вали повече от нормалното сняг, никой не го топли! Дано с електроенергията от снега да моигат да сварят малко ориз за сушито : )))) Много станаха учените..., а света тъне в мизерия и глад!!!

Така са казвали някои и при пробите на първия ВЕЦ сигурно.

А ти, знаеш ли, що вреди са нанесли ВЕЦ-овете на природата и естественото земеделие, бе, папагал!? Аре не се оптвай да надскочиш това, що не можеш да пролазиш!

Няма значение откъде си. Все си си тъпак! Глад било и мизерия. Всъщност сега 90% от населението живее по-добре от царете преди 150 години, когато учените взимат нещата в свои ръце. В случая снегът се извозва и изхвърля, защото там така се чистят улиците и тротоарите. Хората са решили да оползотворят това и да добиват ток. Това е част от генералното решение наречено ВЕИ. Всички други източници са крайна величина в обозримо бъдеще с тенденция на поскъпване.

По-добре да произвеждат сладолед от сняг и да го продават на Африка. Малко захар и е готов! Ще имат още по-голяма печалба!

ТИЯ ОЛИГОФРЕНИ И В ПРЕСПИТЕ ВЛИЗАТ С ПАРЦАЛ НА УСТАТА

На тях завидяха европейските гмо лидери и много искаха и тук да ни направят такива зомбита

Те щото прости хорица затова там да доживееш до 100.г .е нещо нормално..пък ние тук умниците даваме фира на 60,

Може да е с шал.

Японски мокри сънища