Коментари - YouTube забавя компютъра ви, ако имате инсталиран AdBlock | IT.dir.bg
назад

YouTube забавя компютъра ви, ако имате инсталиран AdBlock

Натоварването на процесора става излишно много

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - YouTube забавя компютъра ви, ако имате инсталиран AdBlock | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТА НИЕ ГЛЕДАМЕ 90%РЕКЛАМИ ,НО АЗ СЪМ СЕ СПРАВИЛ НА ВСЯКЪДЕ С ТОЗИ ВИРУС.ДА МЕ ХВАНАТ ЗА БУЯ.

Няма хром, няма проблем ки ки ки :)

Е те намерили с къв бразузър да тестват - Гнома. Той по начало си най лаком на РАМ. Защо точно с тего, много по интегрирани са Еджа, Мозилата си е винаги много добра също.

Пуснеш клип, реклама, след 5 мин пак реклама. Превъртиш - реклама. Тубата няма да е вечна. Ще се намерят алтернативи.

Файърфокс с адблок си работи чудесно. На мобилните устройства - киви с разширение за тубата и ... успех на Гугъл

На мобилните устройства също Firefox с адблок (ublock origin за предпочитане). Има точно 0 на брой причини човек да ползва Firefox на компютър, но да не го ползва под Андроид.

Оказва се, че проблемът не е в Тубата, а в адблокърите Adblock и AdblockPlus. Който все още ги ползва през 2024 година, си заслужава всичките премеждия. Ползвайте uBlock Origin (с активирани български филтри от настройките, ако не са се активирали автоматично) в комбинация с Firefox и няма да имате проблеми. Дори и да не можете да се откачите от хромото отроче на корпоративните ви господари от Гугъл (Алфабет), ползвайте само uBlock Origin с него. Гарантирано най-добрият адблокър от много, много години насам - ако не вярвате, пробвайте го само за 5 минути и ще се убедите сами.

Единственият Ad Block трябва да ми е антивирусната програма. В you tube рекламите си вървят, но ако навляза в "розови сънища" веднага изкачат съобщение "ако искаш да гледаш отключи си адблокера". А аз не смея да си си спра антивирусната програма. К'во да пра'я?

Ми гледай си тогава съобщенията, че трябва да си спреш адблока и се наслаждавай на рекламите. Аз такива неща не виждам, но щом теб те кефи, продължавай в същия дух. Всичко е по желание.

Youtube съществува от колко години? Никога до сега не са отблъсквали толкова зрителите си. Реклами, спирания, сега и тая глупост само и само да те изнудят да си купиш абонамент. Бих го направил защото за мен платформата е огромна библиотека но изнудването ме отблъсква и ще доведе до отлив на клиенти, ултимативно до по-малко рекламодатели и още по-малко качествено съдържание. По-добре ще бъде вместо да монополстват, да позволят на авторите, които качват съдържание да сами да намират начин как да правят пари от това и да вземат процент от печалбата, но тук очевидно се търси не устойчиво решение, а бърз растеж и монопол над рекламодателите. Така тенденцията Тубата да става само рекламна платформа на ценните видеа, които всъщност се продават на други сайтове, примерно като Удеми, само ще се задълбочава, докато Тубата ще трябва да хоства огромно видео съдържание с ниска стойност, което нищо не носи.

Неграмотността и папагалското използуване на автоматизиран превод водят до бисери като този: "бавно време на зареждане".

Просто „журналисти“ вече стават двойкаджии по български език. Затова срещаме бисери като горния (вместо бавно зареждане или дълго време за зареждане), както и скъпа цена (вместо висока цена или скъп продукт). Да си прост чалгаджия вече дори не е модерно, а се е превърнало в норма в българското общество.

Strikercho

Прочетеш ли автор ГогАФ = тройка по български.

Аз постояно ползвам тубата и ад блок и не съм забелязъл натоварване ,но аз ползвам лисицата.Иначе от миналата година още говореха че на хром базираните браузери ще килнат адблокерите.

И нека ютюуб ме хване ритуално за шлифера. Да си ги заврат тия реклами нейде изодзадзе. :D

Да не е само YouTube. Ще гледам видео другаде. След като ще ми налагат да гледам реклами, да се е*ат...

Аз наблюдавам същото от поне две седмици на два лаптопа и се чудя какво става с тях. За две седмици два пъти им правя фул скан за вируси и нищо! На мощния лаптоп забелязвал лагване с около секунда секунда и половина в тубата. На слабичкия 12годишен се забелязва натоварване между 70-100процента при пусната туба. И двата са с блокети и мозила, без блокети по добре гаси компа и си чети гнига или бегай нещо на вън. Та каква била тя работата, копелеаците искат да ни турят дедовия и ни вдигат сметките за ток и опържени чипове.

Ако сте забравили как се търси радиостанция в интернет ето ви най лесният пример: http://radio.garden/

Не е по темата. Затуй имаш минуси.

Съобщава се за 17% по-висока натовареност на процесора, както и за крашове на браузъра Chrome. Какво съвпадение......на google browser-a

забавянето е във всички Chromium браузъри.

На гугълчо му паднаха приходите от рекламките и сега се чудят какво да правят, ама трябва повече тубъри да минат на платени реклами в самите видеа...

Това като "експертите" в Европа, които обясняват, че е по-добре да запалиш зимата колата и направо да тръгнеш, отколкото да поработи на място.. защото на място нямало добро смазване на двигателя :)

реват на умряло че нещо бизнеса с рекламките залезе..да не говорим че винаги може да се позва тубата без да се лог.ваш и тогава реклами нанайси

Работят принципно на 10 процента от възможностите си. Кое ги натоварва? Сметки от 3д геймки, видео-монтаж, инферерънс към LLM, аудио обработка. Е колко от потребителите копат сериозни задачи? Уърд, Екселче, Браузване на порно и фацебук простотии. Редит, който яде памет. Кви са тия глупости дето правят Гугъл? Хората ще инвестират ако трябва в нов компютър ма няма да им гледат тъпите реклами. Да, балъци има колкото искаш. Ма явно са понамалели, щом проблема е станал толкова "голям".

Ползвам Brave. Вграден адблокър. Гледам си процесите на Мака и на Джам компа. Нищо такова не виждам. Що така?

Аз съм с AMD Ryzen 9 5900X, сега го тествах, без тубата беше на 4-5%, имам два ad block-a, точно заради скапаната туба са сложени uBlock и AdBlocker ultimate. Пуснах тубата и някакъв музикален клип и производителността на процесора скочи на 10-11-12% и така си и седеше докато не свърши песента и изключих тубата. Не казвам че някои нямат някакъв проблем, но аз поне не го виждам при мен. Те на няколко пъти се опитваха да ми забраняват да гледам клипове от там с блокерите ми, и аз просто го изключвах. Не наядоха се тези алчници! Време е май да се преориентирам към друга платформа с видеа, с по-голяма свобода.

Хром изпилен от простотии. Вграде адблокър. За съжаление Файърфокса го омазаха. Иначе той беше топ, години наред.

Нищо не му е омазано на Файърфокс, бачка перфектно. Никога Хром и Хром-метастази!!

Слагайте си Brave и да не ви дреме

+++++++++++++++++++

Голема смехория. Все едно да казваш, спорта съкращава живота на човек, понеже го натоварва.

при чУека има известна регенерация на изморени и амортизирани части, което не е безкрай, ама как да регенерираме ...прегрел чип ?