За първи път тестваха дрона "Охотник" като прехващач

Разработката на най-модерният руски безпилотник все още не е завършена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цървули няма, гайда иска. ;) Не са стигнали доникъде с радара и двигателите за Су-57, ще го съвместяват с бордовото оборудване на дрон. Като изключим покупките от Израел нямат собствен дрон от класа на американския MQ-9 Reaper и дори турския Bayraktar TB2, тръгнали да имитират X-47B и RQ-170 Sentinel. Да бяха сложили поне новия трактор К-7М с немските двигатели на Кировския завод вместо антиката К-700. Ясно е, че рекламата на дрона предизвиква само смях, поне да рекламират трактора. :)

БАЙ мАнгла!А не се излагай като бъкел не разбираш НИЩО ОТ ТЕМАТА а? Ти разкажи по добре за краварското недоносче Ф-35 който 30 години го правят краварите, и се не е готов! С всеки нов полет, нов дефкт! Та все го спират от полети мине не мине някоя седмица а? Че нещо напоследък мноо почнаа да падат и Ф-22 и Ф-35 а? И щом иранците успяха да прихванат и призимят краварския супер пупер стелт дрон RQ-170 Sentinel за какво говорим! Иранците! И понеже си тъп кат пробка козяцки чеп, вземи прочети малко за Орион М и тогава изливай свойто незнание БаЙ мАНГАЛ.

Както казват в Русия - Знатно бомбануло. Последвано както винаги от традиционната руска реакция - А вие защо биете негрите! F-35 естествено е да пада повече от Су-57, все пак има произведени близо 600 серийни машини, а от Су-то 10 прототипа за парада на 9-ти май и чакаме 2-я сериен, стискайки палци дано оцелее до следващия парад. :) Орион М от който имат 3 бр. от април 2020г. и още си кара с австрийско / канадските двигатели на Rotax и оптика Argos на южноафриканската DS Optronics? Дали иранците са приземили Сентинела или е аварирал не знам, но Охотник подозрително прилича на него. Да не са го разменили за нещо като навремето ракетата AIM-54 Phoenix, която взеха от иранците заедно с F-14 и изкопираха под името Р-33 за МиГ-31? Естествено направили са го по-голям - вицовете за съветските микросхеми и руските нанотехнологии ги знаем всички. :)

Така ли, вижж тииии, само дето краварите не бият негрите! Те ги гърмят кат животни:) не е ли така а?:) Двигатель на опытном образце Rotax 914 мощностью 86 кВт (115 л.с.), оснащённый турбокомпрессором для повышения высотности. Двухлопастный винт АВ-115 диаметром 1,9 метра производится компанией «Аэросила». Для серийного производства компанией «Агат» во взаимодействии с ЦИАМ разрабатывается российский двигатель АПД-110/120.Использовано БРЭО разработки "КТ-Беспилотные системы" и других фирм производителей....Тц, тц тц! Пак лъжем а?! Всичките системи на Орион М са руски! На прототипа преди 4-5 години е имало западни ВЕЧЕ НЕ!! И ВЕЧЕ ГО ДОСТАВЯТ ЗА РУСКАТА АРМИЯ СЕРИЙНО! А за краварския Сентинел..така е паднал, че иранците го демонстрираха ЦЯЛ ЦЕЛЕНИЧЪК, презимен от руската система за РЕБ Автобаза! Факти!

НаАКания 47 отново показа колко е голям мозъка му (колкото семка от грозде) повече дори не е нужно да се коментира.

Да, вече го доставят на руската армия серийно - серия от цели 3 броя. Разликата между "разрабатывается российский двигатель АПД-110/120" и "Оснащён турбовинтовым дви́гателем Honeywell TP331-10 670 кВт надявам се я схващате. Отново ЩЕ... Обичам статиите за ново руско оръжие и статиите в левите западни издания. Отлично учат да забелязваш кое и защо не е доизказано. Например вземаме MQ-9 Reaper и четем: Raytheon AN/DAS-1 MTS-B Multi-Spectral Targeting System General Atomics AN/APY-8 Lynx II radar Гледаме сайта на производителя на Орион и четем; Многофункциональная оптико-электронная система Многофункциональная радиолокационная станция Веднага ни става ясно, какви системи и двигатели използват, но пусто руско лицемерие ги е срам да ги напишат, че отиде митът за "импортозамещение" - то. Прехвалените руски системи за РЕБ защо не направиха нищо в Нагорни Карабах, Сирия и Либия срещу дронове значително по-прости от Сентинел? Изповядват шиитския ислям и служат само на аятолаха ли? :) Сега ще видим как ще се представят срещу турските дронове в Украйна - ще има ли пак поредна издънка?

За дронове не знам, ама кога Псаки ще прати 6 американски флот към бреговете на Беларус, та да спаси демокрацията там от тиранина Лукашенко а? Или ще чакат Байдънчо да си отиде при гласоподавателите си, демек тези от оня свят та новия им президент Камилата ще го направи а?

6–ти флот едва ли ще прати - в Беларус няма петрол. :) Дали ще спасяват демокрацията или теиранина зависи от това кое преценят, че им е по-изгодно - местна или руска диктатура, с която да стресират Европа или демокрацийка, с която да нервират Путинчо.

Извинявам се за грешката - тиранина.

Муахаха

Хехехеххееххе, хамериканските дори това не могат горките...Тях могат само да ги свалят или да ги призимяват директно на летището в Иран. Хахахааххахааах

Важното е, че ние имаме чушкопек. Ето това е истинско изобретение, което може да бъде само от полза за хората.

Трябва да сте наистина малоумни, за да си позволявате да сравнявате Русия със САЩ. Просто е смешно. Но вие така или иначе сте целите в ла.на, така че няма значение. Има логика. Продължавайте да се излагате в полза на бог Путин. Е.аси сектантите!

Кажи го на Ердоган, щото си купи C400 вместо Пейтриът и то с риск да изгорят с инвестицията в F35. Руснаците са доказани идиоти, които обаче са преживели Втората Световна с най-много жертви, което означава че са готови картофи да ядат но да имат с какво да се пазят. САЩ са лидери във военните разходи и разработка на технологии, системата им за производство и поддръжка обаче е лишена от фактора реално преживяна война на тяхна територия. А това е съвсем различна философия на мислене при създаване на оръжие. Така че не бързайте с рекламните изводи. Извън това, ние като държава хич не трябва да се радваме на нито едно нещо произведено за война, нито американско нито руско. И в двата случая сме губеща държава. А в момента сме и мишена за капак, защото НАТО ни ползва като фронтова линия със стратегическо значение буквално безплатно, дори иска да вземе пари за бракми. Така че мили ми сънародници с промити тикви яко сме в лайната, откакто махнахме едни стратегически ракетки и един Паси ни натресе заложник между две държави с имперска политика.

Ако Ердоган ти е еталон за логично мислене и решения - много си зле..

Кат гледам, единствените лайна идват от джендърския кенеф който е устата ти... Твойта и на другите евргейчета козацета с които се боцкате заедно. Ходи да сереш някъде другаде, примерно под новината за невероятната педокрация в кочината Америка, фалиралия кенеф с 25 трилиона външен дълг, където дори изборите купуват и фалшифицират по нагло и нахално дори от ГРОБарите от ГРОБ и Боко Тиквата!

Информативно за плюещите от злоба човечета, да спомена, че АРМАТА е платформа мултифункционална и IDF са закупили проектна документация за най новите Меркаба, но.....лайте си!

...Русия пък е закупила от Израел технология за шпионаж ') Just business, sir! И в Израел работят не един Серьожа и Алексей, да не кажа, че третият официален език е руският ') (след иврит и английски), а иначе псетата си лаят, кервана си върви и тези псета първи се пребоядисват при промяна, нале?!

Серьожа и Алексей в Израел са толкова руснаци, колкото Сергей Брин в Калифорния.

Какво ще рече това платформа мултифункционална? Звучи ми като ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.

Ъхъ. Рзабрах. Понеже руснаците много се изложиха с въпросната армата, вече даже самите те не смеят да я нарекат танк, а и казват платформа. Да не би хората да се сетят за онова, дето блокира на площада.

Толкова сте тъпи, че никога няма да осъзнаете, колко сте тъпи! През 2014г. ни проглушихте ушите, че Русия ИМА най-великия танк! Сега сме 2020г. и още го НЯМА! И има информации, че никога няма да го има! Продължавайте да се излагате с малоумието си!

А в това време американците създават в три различни дрона за всяка една от функциите които има руския дрон. Но както се казва в Америка е по-важно да се усвоят парите а не крайния резултат затова и по-голямата част ако не и почти всичките им проекти , и то не само във военната сфера накрая завърши с фиаско. И то тотално фиаско.

Това ли е опорката. Малоумна е. Американците СА СЪЗДАЛИ дестки дронове. Имат и универсални и специализирани, които за разлика от руслямското недоразумение стоят във въздуха 5-6 пъти повече време. Имат и малки и големи дронове.

Имат краварите пръцки с лук! Дронове които могат да ползват само срещу папуаси и джендъри, срещу никой друг! Дори хипер пипер съвременния им стелт дрон беше прихванат и призимен от иранцие! После с къв кеф демонстрираха иранците пред целия свят краварската барака за стотици милиони долари дори видеозаписите заснети от бордовата апаратура показаха!

Американските дронове ги правят в Китай....както и много други “американски” неща....

Самовар, казан за самогон и дрон - три функции в едно.

Ръждясалата фадрома, с която го теглят е велика...

Ето на американските дронове и самолети като Ф-35 им трябва не фадрома а боже молитва.... за да вземе да литнат!

Ама летят, за разлика от руслямските, които и с молитви не могат в повечето случаи. Като успеят е велик подвиг и веднага го пускат по интернет. По те бива с кукуруза, бе китайско менте.

Руснаците предпочитат да изпипат нещата преди я пуснат каквото и да е в производство. Всичко минава през многократно от тестиране и отстраняване на всеки възможен недостатък или дефект така и трябва да бъде. Все пак това не са американците които 30 години разработваха f-35 И до ден днешен не могат да го накарат да лети нормално заради се новите новите дефекти които откриват не само по конструкцията но и при проектирането.

СУ-57 се разработва от 2002 г. първи полет 2010 Ф-35 се разработва от 1997 г. първи полет 2006 Това са 30 години според трола.

Много си глупав.Типичен русофилски абдал. Ф35 има хиляди пъти повече летателни часове от единственият СУ57, който падна.

Много скоро от изоставащи при дроновете, руснаците ще са единствените в света, които ще разполагат с тежък, ударен, свръхзвуков БПЛА. Който може, го може! :))

ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ Русофил ахмак си ти

С 1000 километра в час трудно ще е свръхзвуков.

Отпред са му оставили прозорци. Значи могат и хора да се возят в него. :)

роботът фьодор Скритият човек вътре все пак трябва да знае къде кара.

поредната руска гола вода. Ноооо...безаналогова.

Да де, това го кажи на безаналоговата страна Хамериканци, с нейните половин милион починали от covid 19 и влачещи се на опашката далече далече след Русия по създаването на ваксина.

Кукуризеното китайско менте пак ръси тъпотии. САЩ имат 8 ваксини минали 3-та фаза, докато няма нито една руслямска. Всички те тепърва влизат в трета фаза на изпитанията. И В САЩ средната продължителност на живота е поне 10 години по-голяма от тази на руслямска държава. А Ковид основно убива възрастни над 70 г, т.е. над средната продължителност на живота в кочината Руслямска държава.

за разлика от краварите от хамериканските корпорации на военно-промишления комплекс на кравария на които единствената цел е как възможно най-добре усвоят и откраднат парите на данъкоплатците , типичен пример черната дупка f-35 които погълна 2,5 трилиона долара което е приблизително 10% от външния дълг на кравария , И до ден днешен не може да лети и да се бие и не става за чеп за зеле. Руснаците наистина създават действащи бойни системи. Там където краварите ще хвърлят милиарди долари да създадат отделно разузнавателен дрон , ударен дрон , и дрон прихващач за въздушен бой тоест ще съдят три различни дрона които са тясно специализирани за всяка една от функциите, то руснаците ще създадат само един-единствен дрон който е универсален и може да прави абсолютно всичко. Руснаците наистина търсят ефективността при създаването на оръжейни системи с която да защитят родината си, докато краварите са безкрайно алчни и крадящи и с гъзовете си и търсят единствено Как най-добре да откраднат кешовицата. Факти.

Ти си типичен руски измамник. От Ф35 има произведени 535 бройки. Руснаците коилко бройки имат произведени от суперефективния СУ57.

Ти си глупав , та дори не смешен какво като има произведен толкова бройки глупако ! Това не прави f-35 добър самолет, та и от f-104 widowmaker са произведени стотици бройки и какво от това..... падал е като камък от небето , и съм викали widowmaker правещия вдовици заради голямата смъртност сред пилотите му. А f-35 за разлика от ф-104 дори не може да се вдигне във въздуха заради десетките си дефекти и това най-големият дебил може го провери го прочете,пиша си го самите американци и самите американски разследващи журналисти. Та дори и от най-лекия дъждец стелт боята заминава а да не говорим че заради микропукнатини те в конструкцията вече дори не му позволява да развие свръхзвукова скорост защото ще се разпадне и това официално си го каза самият Пентагон ! влез в нета порови си прочети да видиш какъв невероятен самолет е f-35!

рассияните няма нито един произведен су57 , имат произведени само 6 работни прототипа , от които единя падна в тайгата ... :)

Накания смешник пак плямпа тъпотии. Руслямските самолети са праВЕЛИ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ВДОВИЦИ на пилотти. В България изпопадаха стотици. Ф-35 има под 0,05% паднали при стотици хиляди летателни часове. Су-57 има 20% панали при няма и хиляда летателни часа.

BajMihal

Факти: Колко произведени F35 има до момента? - стотици Колко произведени Су-57 със собствени двигатели има в момента? - НУЛА Ти си коментирай фантазиите си... Всеки може да види ралзиката!

Е да де точно заради това че е произведен в огромно количество без изобщо да бъде готов за производство го спират през седмица да не лети заради поредния открит дефект!

BajMihal

Спират го през седмица :) Посмали малко манго. Спрян е точно един път (и то само един модел), след което е сервизиран и си лети, за разлика от прехвалените Сута

BajMihal

"...пето поколение Су-57..." Поправка, все още не е 5то, сложили са му там 4+++++++... Докато не му направят двигатели, ще си е 4 и няма да е 5. Уви, пропагандата тече с пълна сила...

СУ57 Единственият такъв не падна ли преди известно време? Направиха ли втори?

BajMihal

Имат още няколко прототипа (все пак на парада май месец летяха там някакви)

Тия поколения, са измислени стандарти. Нещо 1-во поколение може да види сметката на такова 100-но поколение. Въпросът е какво практично ти трябва. През ВСВ немците с голете си супер танкове, го закъсват. И някакви Катюши, които са обикновени камиони с решетка отгоре и изстрелване на ракети предвидени за от самолети май и им виждат сметката. Понякога една тухла е по-ефективно средство от изкуствен интелект. Правят според нуждите. Имат по-малко самолети от САЩ, но например бълват подводници, дето САЩ не може да смогне. Да не говорим за размери и какво носят. Различни стратегии. Русия изглежда най-готова за трета световна ядрена война, а САЩ за конвенционална война.

Всъщност супертанковете на немците през ВСВ са били малко. Толкова са успели да произведат. Повечето им танкове са били стари. А благодарение на лендлийза, руснаците са успели да произведат огромно колиество Т34. Но сега съотношението на бройките е 530 на 0 за американците.

BajMihal

Кисело гроздето викаш :) Значи като покажем с факти, че рашата нямат 5то поколение - не ни трябва, обаче продължават да слагат плюсчета на 4ката зад су57 :) Нещо на шизофрения ми прилича това...

Дори в близък бой Ф-16 трябва да е по-добър от Ф-35. Стелтът не прощава на аеродинамиката. Не знам изтребител по-бавен от Ф-35? Не говорим за щурмовици и така нататък.

_stankow - съвременният Матросов. Пак се метна на амбразурата за някоя рубла. която ще обърне в $ и ще изпрати на децата в Америка.

Пак безаналогови руски дронове, мронове. А в Армения пак свалиха въртолет и трима завалийки станаха на груз 200. Турските дронове поне се видя, че разпердушиниха арменците. Ердоган с пълно право може да се тупа в гърдите. А руснаците - само думи.

Не разбирам подигравките. Колко са държавите които могът да направят подобно нещо без да внасят части от чужбина?

Руснаците скоростно наваксват първоначалното си изоставане в сферата на БПЛА. Браво! Ничо чудно скоро да станат лидери и там, както са в РЕБ и ПВО/ПРО системите...

Ще!

Поживём увидим! :)))

_stankow

Има ли нещо, дето руснаците да не са направили ? Рано или късно ?

до _stankow Какво руско ползваш матросов?

Дo stankow: Абе колега защо Аерофлот оперира само с Airbus и Boeing? Къде са руските граждански самолети? По-рано правеха боклуци, които в конкурентна среда щяха да живеят два месеца. Сега съвсем логично, нищо не правят, защото НЕ МОГАТ. Руснаците навремето ни откраднаха самолетостроенето защото са на ясно, че каквото и да правим ще го направим по-добре от тях.

Пак тъпо написана статия. Ракетите нама как да летят без двигател. Че са без бойна глава е ясно.

Пише ИМИТАТОРИ. Само фиксират параметрите преди пуска, но такъв не се изпълнява. Излиза по евтино.

_stankow

Тества се дали ракетата може да захване целта с главата си за самонасочване докато е още на пилона. Дали бордовите средства могат да ѝ дадат целеуказание, дали ще го приеме, дали ще го използва правилно. Това е доста сложна част. Ако мине успешно, то тогава следващият труден етап е отделянето на ракетата от носителя. Критичен момент, всичко може се обърка. Отдели ли се ракетата с дадено ѝ целеуказание, нататък е тествано многократно на пилотираните самолети, ще догони целта :)

добре са копирали, браво че са го дигнали все пак, но не ми е ясно защо му висят търкалата докато супровожда су-то доста смешно е :)

Щото заяде. Както люка на Су57 оня ден.

_stankow

Какво е смешното ? Снимано е от летището, докато каца или докато излита. Кое е смешното, че използва колесника си ?? :D :D

Статията май няма за цел да ни информира а само да нахрани козяшките тролчета. Като гледам по-долу само такива са се изходили.

По скоро да вдигне самочувствието на Савушкинските тролчета и да се почне със ЩЕ ЩЕ ЩЕ ШЕто за 5-10 години докато го направят.

_stankow

Къде, къде, къде съм го слушал това. Чакай да позная - Авангард ? Посейдон ? Кинжал ? Су-57 ? Кримският мост ? :D

Който още не е минал държавната приемка и не е приет на въоръжение? Който е от 5-то поколение, но е 20 пъти по-лесно откриваем от F-22 и F-35? Който Индия отказа да купува и произвежда? Да го прехвърлят на Рогозин да го възпее и да му спретне една анимацийка от неговите.

Тъпанар в чиято държава даже не могат да направят една лека кола, тръгнал да дава оценки на суперсила!

Коя страна бе родоотстъпнико? Оная дето е на 1/2 от Москва ли? Дето е на 1/10000 от ресурсите на Русия и на една 1/1000 от територията ли бе смешник. Скапаняк трол. България е срам от тебе.

Като си казал А, кажи и Б. 1. По чие нареждане през 1954 г. спря производството на самолети в България? 2. По чие нареждане през 1970 г. спря производството на автомобили в България?

Не знам колко трудно е откриваем, ама и Израел и САЩ пропуснаха прехвърлянето му в Сирия за бойни изпитания и реваха като малки деца когато започна да сипе бомби отгоре им... В същото време руските Су-35 редовно прехващат израелските Ф-35 и американските Ф-22. Да не говорим че на Израел им се наложи да се разделят с един Ф-35 блъснал се в какво беше... а да, албатрос. Относно индийците. Там историята е много по-прозаична.... Решиха да покажат, че не са съгласни да плащат разработка на нещо, което руснаците не им разработват - двуместна версия на самолета. Между другото преди 2-3 дена излезна информация, че Индия е решила да купи 150 бр. Су-57, след като стана ясно, че Алжир е купил 14 броя СУ-57Е. за съжаление Индия ще трябва да се задоволи с "Е"- експортна версия, вместо с пълноценна такава ако беше останал в договора с руснаците ама.. това си е техен проблем.... По интерсеното е че Алжир са платили 2 милиарда долара на руснаците за 14 такива машини, а ние платихме 1,3 милиарда долара за 8 бр. самолети, концепция от преди 60 години.... Честно казано, няма да се учудя ако Алжирците получат техните самолети преди ние нашите....

BajMihal

И откъде ще ги купят като той няма още двигатели бе приятелю? Говори си де, не пречиш, само дето лъжите ти лекинко започват да прозират...

СУ-57, не е пуснал и една бомба, бе лъжльо. Израел не се е разделили с нито един Ф-35 - поредна нагла лъжа, покрай малък ремонт на самолет.

Не Индия отказа. Индия искаше да се произвежда там и двигатели и други неща, които Русия отказа. Така че реално Русия отказа!

За Армата няма ли да напишете нещо?? :) :) :) :) :) Или вече си свърши работата??? Лъгахте горките русофилчета няколко години и никога няма да влезе в производство, но лъжата я разпространявахте няколко години! А сега - новата лъжа???

Ремонтът на комуналките глътна гипсокартона и Армата остана по винкел.

_stankow

A защо да "влиза в производство" ? Война ли е ? Ако се наложи, недай си боже, руснаците ще я пуснат в производство и повярвайте, по няколко хиляди на месец ще правят. Могат да се мобилизират, доказали са го. Така е с оръжието - разработва се, прави се серия от 100 бр., дава се на войските да тестват и да се учат. За какво да се произвежда масово, да стои в хангарите и да старее ? Руснаците имат 13,000 Т-72 консервирани. Има с какво да се учи войската, има с какво да се посрещне първият удар. Само няма желаещи да им го нанесат. Със или без Армата.

Ти уби змея с тъпотията си бе! Щели да произвеждат танковете само ако имало война... мале мале... Само абсолютен путинофил може да изтърси такава простотия.

Разработката на най-модерният руски безпилотник все още не е завършена ------------ Всичко в руския кенеф на ботоксовият мошенник е ЩЕ и бъдеще време! Естествено едни милиарди от бюджета трябва да бъдат откраднати от жужи и приятели, нали!

А кога ли ЩЕ се престрашиш най-накрая и ще потърсиш специализирана помощ?

За такива случаи няма специфична специализирана помощ. Само неспециализирана - 7.62х39.

ГоЯми сте побойници и убийци вси червени склерози! ХАХАХАХАХАХА

BajMihal

Типично по левичарски/комунистически нямаш аргументи и намесваш оръжие, щото си ТЪП кат мотика!