Започнаха експериментите на модула "Наука" на МКС

Междувременно Русия ще започне да строи нова космическа станция

Обратно в новината

Коментари - Започнаха експериментите на модула "Наука" на МКС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъй като в Ганковото кафене се водят свирепи дебати за качествата на руската авиация и космонавтика, а ние сме още на проучвателен етап за полети с летящи балони, та плахо да попитам: След като хелият е два пъти по-лек от водорода, защо подемната сила на балон с хелий е само с 8% по-голяма от тази на балон с водород?

Понеже дойде реч за Архимедова подемна сила, скромно да попитам нещо простичко: В условията на гравитация и атмосферно налягане, кое ще да е по-тежко: килограм-маса памук или килограм-маса "джилезо" и защо?

лъже и маже, лъже и маже... беше скачен преди да запали двигателя бе келеш. знаеш ли какъв импулс ще ти дам.... смешник. След като е скачен е част от станцията. Човек... излагаш се за пореден път.

Ами, успех с експериментите. :) Капля-2 най-сетне ще се осъществи.

Вряк-вряк-кудкудяк. Не ти ли писна да се прехранваш като щатен врякалник толкова години бе.

Междувременно драконът се скачи с МКС. И май не я е отместил.

_stankow

Драгонът е лек, нормално е нищо да не отмести. Но защо не ги пишат тези неща, за скачването ?

за пореден път доказваш колко си неук... лек бил.... в безтегловност бил лек... Тягата на двигателя била по-важна от масата. ок. Уникален си пич... нЕмаш равен А не ги пишат - щото не им изнася на мурзилките.

имам в предвид че за тебе масата е по-важна от тягата на двигателя дето се включва когато си поиска.

да не би товарните кораби да се скачват след сблъсък в МКС и така да спират ве, сукин ты сын? А това, че руснаците нямат прецизни мотори с които да извършват маневри при скачването е твой, не мой проблем. От блъскането при скачване с руски кораби се получи деформация на руския бизон на МКС и оттам пукнатините, които ги лепеха с китайски канущонлит. Явно не си с технимеско образование и не ти е позната желязовъглеродната диаграма и структурата на металите ....

_stankow

Да, импулсът на едно тяло с по-малка маса при еднаква скорост на сближение е по-малък и ще предизвика по-малко отместване на МКС. Закон за запазване на импусла. Също така този импулс по-лесно се погасява, при една и съща тяга на двигателите. Също разликата в размерите - на цял един модул и на транспортен кораб. Драгон-ът е специализиран да се скачва и откачва, модулът - само един път да се скачи. Кое е по-лесно да се паркира - баничарка или автобус ? :)

лъже и маже, лъже и маже... беше скачен преди да запали двигателя бе келеш. знаеш ли какъв импулс ще ти дам.... смешник. След като е скачен е част от станцията. Човек... излагаш се за пореден път.

_stankow

Към "нерегистриран". Спазвайте добрия тон. Употребявате обидни думи, изразявате агресивни намерения. С какво право ?

сори ЛЪЖЕЦО ама не понасям лъжци.. Направо ми избиват чевиите като някой се хвърли на амбразурата с лъжи да покрива насрания задник на господаря си.

_stankow

И аз съм така. Много се ядосвам, когато някой пише откровени лъжи. Не мога да се въздържа и пиша веднага в какво се състои несъответствието между написаното и действителното. Пък няма значение мотивите на лъжещия !

Ако паркираш баничарка или автобус с удар, значи просто си калпав шофьор.

Станков и модулът се разкачва. Ако трябва да се отстрани по някаква причина. Така отстраниха модула Пирс за да закачат Наука

странно що до сега никъде не се каза, КАКВИ ТОЧНО са експериментите който ще се проведат. Защото доколкото знаем има един спектрофотометър и това е цялата научна апаратура на целия модул. Останалото са спални помещения, двигатели, кенеф и склад.

_stankow

Експерименти на модула "Наука". Със съответните блокове апаратура и измервателни прибори: «Напор-миниРСА» «Капля-2» - изпробване на капково охлаждания хладилник за ядрения буксир "Зевс". За междупланетни полети «Асептик» «Мираж» «Вампир" - създаване на неохлаждаеми матрици за инфрачервени датчици. «Фуллерен» «Витацикл-Т» - оранжерия за отглеждане на растения (нужно за полети до Марс). «БТН-Нейтрон 2» - измерване на потока неутрони, пак важно за космическите станции и междупланетни полети «Импульс (2 этап)» «Ракурс» «Захват-Э» «Мутация» «Перепел" Един прибор, казвате ?

На сайте госкорпорации приведен перечень из 13 возможных экспериментов, планируемых к проведению на модуле "Наука" экспериментов экспериментов экспериментов экспериментов экспериментов экспериментов Научи поне руския бе музилаж !!!!!!!!!!! Правиш ли разлика м/у инструмент и експеримент бе екскремент?

"Със съответните блокове апаратура и измервателни прибори:" КАжи кои са приборите бе? Щото това е твоя измислица. Ей... накъса се да лъжеш. това което си изброил са експерименти и всичките са с един прибор. Бытовые: санузел (второй в российском сегменте, первый — в модуле «Звезда») комплекс обеспечения кислородом до шести человек прибор регенерации воды из урины каюта для третьего члена экипажа[33], которая защищена от воздействия радиации 10-мм алюминиевой плитой[197]. Транспортные: гермоадаптер с иллюминатором и двумя свободными стыковочными узлами (для шлюзовой камеры и узлового модуля «Причал») временный переходник на СУ гермоадаптера, для пристыковки кораблей «Союз» и «Прогресс» Исследовательские: универсальные платформы для размещения на них оборудования для дистанционного зондирования Земли[ ДА ТИ ПРЕВЕЖДАМ ЛИ?

_stankow

Да, изброеното оборудване присъства в модула Наука. Кой го отрича. Но говорим не за битовото оборудване, а за научното. Което също присъства. Какво чудно има в това ?

_stankow

Пак нерви, пак обиди ? Изброявам експериментите, които са планирани. И за всеки има доста прибори - наблюдаващи, записващи, поддържащи режима, захранващи и т.н и т.н. Опонирам на "неизвестен", не знам кой е той, който написа, че в модула има "един спектрофотометър". Което очевидно не е вярно, меко казано. А честно казано си е доста грозно. Та няма как 13 експеримента, които ще продължат с месеци и години да се обслужват от "един спектрофотометър" ...

Обиди щото се опитваш да лъжеш със елементарни манипулации като "Със съответните блокове апаратура и измервателни прибори:" Та.... кои са съответните прибори??????????????????????? аре бе... нали четеш по разни много умни сайтове... Нямало как 13 експеримента... сериозно ли? виждал ли си спектрофотометър? знаеш ли какви са експериментираме които цитираш??? ма няма как.... щом Рогоносин е казал... Смешник си бе.. как да ти го обясня.

_stankow

Ами обяснете, интересно ми е. Как с един спектрофотометър ще се обслужват 13 експеримента - биологични (оранжерия, инкубатор), изследване на неутронни потоци, кристалография (създаване на ИЧ матрици), капково охлаждане на радиатора на ядрен космически буксир - Зевс и т.н. Как всичко това се обслужва с един уред ? :D :D Имайте предвид, че съм работил в лаборатория по научно приборостроене. И за мен ще бъде откровение вашето описание на наличната апаратура ! :D :D

мое глупаво дете. ти си работил. аз още работя в лаб. та със конфокалния микроскоп съм напавил само за тази година над 150 експеримента. С флуорометъра над 200. Със електрофорези нямам идея колко. Та какво... според тебе с един уред може само един експеримент да направиш, така ли? Глупаво момченце. така и не каза КОИ СА ТЕЗИ УРЕДИ. КЪДЕ ПИШЕ НЕЩО ЗА ТЯХ.... ама не може така е един уред 13 експеримента и то.... различни, подобни, еднакви... хабер си нямаш какви са... важното е да споменеш имената им... смешник си бе... как да ти го обясня.

Този е позитански трол не му се връзвай. Само му налива стотинки за коментари. Денонощно пише коментари ежедневно Без почививните дни и не подбира темите важно е да излъска някой руски задник

Модула ще е там години, а всяка година се качват по няколко товарни кораба. Няма апаратура, но могат да качат за конкретен експеримент. А Станков какро винаги е неориентиран

_stankow

Нормална, стегната, неутрална новина. Без никакви подмятания и многозначителности, без дразнещи грешки. Просто читателите да са в течение на ставащото. Доживяхме ! :)

Обмени ли рублите в донги? Станков, запомни че дразниш с инфантилното си русофилско писане. Малко по-начетени в областта вече знаят за скърцащия и тракащ модул "Наука". Американците дори не се посвениха да пуснат шумовете на живо предаване от МКС.

_stankow

Защо ме намесвате мен ? Вие по темата, по темата пишете. Ако знаете нещо повече !