Коментари - Пробив в магнитното поле на Земята | IT.dir.bg
назад

Пробив в магнитното поле на Земята

Учени от Индийския институт за за фундаментални изследвания са открили огромни дупки в магнитната обвивка на планетата.

Обратно в новината

Коментари - Пробив в магнитното поле на Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде стига с глупости.

ам то индийци си имаме в БГ виждали сме ги и затова знаем че просто са краднале от полето за лични цели.....

Индийците са единствената нация в света където 60% от населението се облекчава по голяма и малка нужда на открито включително на публични места. Просто нямат тоалетни от какъвто и да е вид. Вместо новина за магнитно поле очаквам новини за построяване на поне примитивни тоалетни. И да спрат да пият мляко заедно с плъхове от една паница. Странно как за толкова столетия не са взели нещо от англичанита. Даже английският им е отвратителен.

Много точен коментар. Браво!

така!!! Е, може да пропуснем факта, че те имат космически ракети, а ние - готините, интелигентните, ходещи на правилното място до тоалетна (макар че гледайки младежите в градската градина не съм убеден), ние нямаме нищо. Те имат и ядрено оръжие и даже самолетоносач и съперничат успешно на мощта на Китай.

Истината е,че единият от кандидатите за президент,се е изпърдял мощно,и реактивната сила е завъртяла земята около оста и с по голяма скорост,при което част от земната атмосфера е отишла на на 192.168.16.643

sawo

Не е никаква новина, че магнитното поле на земята не е равномерно навсякъде... Няма никакъв пробив стига глупости.

Тези дупки са вратите за телепортиране на извънземните. Споко сега си го измислих ама звучи яко

Я пратете Бойко да оправи и тази работа!

Природата ще ни смачка като едни буболечки!!

Сега пък дупка в магнитното поле откриха :) Масовата психоза е повсеместна :)

Успокоих се че не са британски "учени" - но явно простотията е оутсорсвана отново в Индия.

Фири

Пичове как може да сте топкова тъпи като гьон? В статията ни съобщават не факт, че полето намалява, а , че в него има по-силни и по-слаби участъци. Това го откри Вояджър и за слънчевото магнитно поле което ни пази от междузвездната радиация. Казано популярно за простаци като вас има нещо като "Тука има-тука нема".

Магнитното поле на Земята си сменя поляритета. Случвало се е доста пъти в най-близката геоложка история, разбирайте стотици милиони години. Случва се и сега. Просто северният магнитен полюс ще стане южен и обратно

Това го слушам отдавна. Доказателство? За писателите на статията - какво е "дупка в поле"?

Магнито сферата ни е купена с няколко милиона литра качествен продукт подобен на арменски млад коняк

Трябва да е ясно, че 7 милиарда са неприемливо много - ще останат максимум 2 , по един или друг начин ...

При слабо мангитно поле или при липса на такова се получава необитаема постиня, без кислород, с много радиация, и без живи същества. За справка - Марс.

Фири

Ти си първия пОстинник :(

хехе той нали и Слави чалгара имаше некакъв магадански институтут малко като неговия ми звучи

Много ти бе важно да включиш в изречение "Слави чалгара"... Жалък си...

Извънземните атакуват!

- Капитане, щитовете отслабват! Давам всичко от себе си, но няма да издържим още едно попадение!

ЯДРОТО СПИРА! След две седмици американците ще слязат, за да го завъртят отново.

Мани, чопват 10 кила плутоний от едната бомба и го слагат на пода до другата и така и увеличавали разрушителната сила ... Щото ядрените бомби са като туби с бензин - слагаш една туба до другата и така се получава по-голям взрив.

Аз винаги си купувам коли с путкомагнит.

Запасявайте се спешно с магнити, щото иначе - край!!!

Имало дупка, но не се казва къде е била. Нито дума за последствията. Или просто говорят глупости за да сеят страх и да врънкат за пари за изследвания.

огнян, без изследванuя е невbзможно да полyчим информацuя и добри резyлтати ! Hашето човечество има големи yмове, които чрез изследваuня могат да ни информират за много важни неща ! Zащо сте против изследванuята ! Tа нали много болести се лекyват yспешно точно от големите yмове и изследователи дали отговори на много вbпроси, които вbлнyват човечеството !

Ако е имало дупка някъде 2 часа, щеше да има и страхотни поражения. Никой не е против изследванията, а против глупостите на търкалета !?

...страшно. Сивите имат дългосрочен договор да пазят Земята от космически катаклизми, последно актуализиран 1933г. Примери Тунгуския метеорит, отклонен в тайгата, Розуел, метеорита над Челябинск и пр. Има изградена лазерна защитна инсталация под земята от най-стари времена, действаща при подобни екстрени случаи.

Добро е това, което взимаш!

...и ти малко от същото, казва се четене...

Не са сивите. Оранжевите са.

Ама сивите кои бяха - клингоните или ромуланите, че все ги бъркам?

Мани ги асгардите, те се самоубиха ритуално в последните епизоди на Старгейт.

Такав дупка е имало 1917-та над Москва! Останалото е трагедия!

Ахам...И субсидирана от Родшилдовкия клан. Инфо в нет-а колкото искаш за това, ама кой да чете?!?!? Или не може или няма желание да може...

"Инфо в нет-а колкото искаш за това" - e то такова инфо има и че земята е плоска, както и още куп буламачи, особено от сайтове като nenovinite, alterinformation и т.н. Важното е да не възприемаш насериозно всичко. Ти директно ли попиваш всичкия боклук който си прочел? Филтри нещо нямаш ли?

Ти си производно на дупката - гледам! Как може хем да сте върли комуняги, хем ругаете Ротшилдовци? :))))))))))))))))))))))))))))))

Верно ли откри руската нишка в тема за магнитното поле на Земята? Или си много зле в главата или от разни НПО наистина плащат добре.

Тотално обърка следствието и причината! Но не би ме учудило, ако работиш тенекеджия-таксиджия!

Бате, що над Москва през 1917, а не над Санкт Петербург ?

в магнитното поле дупка не може да има, точно затова се нарича поле,може да си измени формата под натиска на друго поле/вълни каквито предисзвикват сланчевите изригвания, но дупка не може да има, по скоро ще изчезне цялото поле от колкото да стане само дупка може би говорят за озоновия слои, в които има дупки ама магнитното поле и озоновия слои са 2 различни неща, сигурно като са преписвали пак са карали както им падне..

Точно.

"дупка" наричат раион с по слаба интензивност на полето

И Слънцето и Земята не ги е еня, колко човечета пъплят и какво правят на планетата Земя! Повече от ясно е, че и преди нас са живеели човешки цивилизации и много от тях просто са си загинали защото се е променял климата, размествали са се земни слоееве, океани и морета са "изтичали" в някакви на пръв поглед произволни посоки. Ние ще оцелеем по-дълго само ако се учим как и къде да живеем по тази планета.

И найвече ако пазим природата вместо да я изтърбушваме зверски и алчно...

" ... резултатът от слънчевия вятър е една от хипотезите за изчезването на атмосферата на Марс" - чиста хипотеза си е това, щото няма как да знаем какво се е случило с точност, много е вероятно да е имало съвсем малко вода на марс, и съвсем малко атмосфера, някой знае ли колко атмосфера е загубила Земята за 4.5 млрд години? Например в момента губим 3 кг/сек водород, и би следвало да се изчерпа за 30 000 години, ама ей го имаме си още. Много процеси свързани с живота на земята го отделят, отделно падали са комети, скали, вулкани. Кислородната молекула е много по-тежка и трудно ще се загуби, поне ще останат следи и т.н.

Se taia

По същата логика няма как да знаеш колко атмосфера е имало на Земята преди 30 000 години. Също изключваш факта, че на Земята има магнитно поле, докато на Марс - няма. Нещата наистина не са толкова прости, колкото ни се иска.

"От около десетилетие учените наблюдават периодично отслабване на земната магнитосфера в някои части на света." Да позная - както за глобалното затопляне е виновен човекът, така и това е негова вина ...