Земни организми могат да живеят на Марс

Американски биолози прогнозираха, че някои групи земни археи могат да оцелеят в условията на студената и разредена марсианска атмосфера.

Обратно в новината

Коментари - Земни организми могат да живеят на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо не разбирам. НАСА специално си обеззаразяват апаратурата че да не попаднел някакъв земен микроорганизъм на Марс а иначе вървят здрави научни изследвания кои организми могат да оцелеят при марсиански условия....

Прочети по-внимателно. Експериментът е направен на земята, в условия, подобни на тези на Марс.

Долу ръцете от Марс, гнусни хомо бацили! Една замърсена Земя стига!

Че по принцип може да има такива, особено ако е някъде в земните пластове. То и на Венера сигурно могат едни особени организми живеещи тук покрай вулкани и хранещи се със сяра. Но по-важният въпрос е, как би живял човек там и как ще им се отрази. Нали това им е целта. А по мои прогнози, поне първоначално това ще е много зле за отишлите там. Трябва още много път да се извърви, че да се направи такава техника, включваща и гравитация, че да няма значение дали е тук или в космоса или на Марс. Още сме много далеч от тази цел. Едва ли в следващите 70-80 години ще е достигната.

Да пращаме дупетатите ни като низши организми към Марс!

Може и по друг начин да се погледне на въпроса. Защо трябва да се имитират земните условия на Марс. Може да адаптираме човека към марсианските условия..... Сай-фай разбира се, но не е лишено от логика. Дългосрочното пребиваване на друга планета не е нужно да е в земни условия

кога ли ще изобретят комунизма тези микроби ..

Естествено, нали оттам идват...

А циганите могат да живеят на Сатурн-мой предшественик го е установил :)

... откъде ще вземат водород за дейността си. На Земята го вземат от водата, а на Марс вода няма. От Марс целият водород се е изпарил.

Те могат, ама дали ще искат... Май ще трябва доста да ги дресират. А и да не стане като с магарето на Вуте - тъкмо го научил да не яде, то пък взело че умряло...

Долу или горе - това е бъдещето на човечеството, за съжаление или за радост...

Може , ако са родени в БЪЛГАРИЯ.

Идеята е да не цапаме Марс със земни микроорганизми преди да установим със сигурност дали там няма местни такива. Когато (и ако) се установи със сигурност че няма, тогава ще се почувстваме морално свободни да развъждаме там каквито микроорганизми си искаме. Нещо повече - ще започнем да проектираме това, което ще развъдим там.

Недостатъка е, че родени там не могат да се върнат на Земята. Там гравитацията е 38% от тукашната. Като дойдат тук, това ще е равно на един 80кг човек да стане изведнъж примерно 210кг. Просто ще бъде смазан. Ще им се скапат и кости и зъби на отиващите на Марс. Постепенно със следващи поколения ще се появят и мутации.

И къде видя противоречие?

ЗЕМЛЯНИТЕ СМЕ ВСЪЩНОСТ МАРСИАНЦИ - ДЕДОВЦИТЕ НИ НА МАРС СА ИМАЛИ ВИСОКОРАЗВИТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НО СА СЕ ИЗТРЕПАЛИ ВЪВ ВОЙНА КОЯТО Е УНИЩОЖИЛА И МАГНИТНОТО ПОЛЕ НА ПЛАНЕТАТА .. А МАЛЦИНА МИЛИАРДЕРИ С ЧАСТНИ РАКЕТИ СА СЕ ДОБРАЛИ ДОЗЕМЯТА КЪДЕТО ЧРЕЗ ГЕНЕТИЧНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ СА СЕ ОМЕШАЛИ С ХОРАТА ... СЕГА НАСА И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ СЕ НАТИСКАТ ДА ОТИДАТ НА МАРС ЗА ДА НАМЕРЯТ ТЕХНОЛОГИИ ЧИПОВЕ ЗА ГЕЙПЪЛИТЕ :))

Е които си няма работа да вярва. Поредната глупост. . В смисъл.. Някои вярва че Марс е нещо повече от светлина? Че могат да го стигнат. Кацнат без проблеми и да контролират някакъв дроид с дистанционно от Земята!? .. ..и ако не забелязвате масовата психоза че Земята ще изчезне и трябва да се местим на Марс.. Контрола е в това. Правят те да вярваш в най голямата лъжа.. После може да повярваш във всичко.. Успех на будните съзнания :)

Е щом зелени човечета предполагаемо от Марс могат да живеят на Земята, защо земни организми да не могат да живеят на Марс? Да си обезпаразитявате добре космическите кораби и на отиване, и на връщане.

Прав е предния коментар-не е важно бълнуването на Мъск дали земни организми могат да живеят на Марс,важно и фатално за всичко живо на Земята е дали марсиански организми могат да живеят на Земята!В стремежа си към рекламно-имиджни изхвърляници човечеството се търкаля към неминуемия си край пренебрегвайки заплахата от евентуален чужд живот!

Спокойно. Няма такава заплаха. Когато физическите и информациони закони изключват дори теоретична възможност извънземни организми да се появят от самосебе си някъде другаде и да попаднат на Земята, не е практично да се занимава с такива идеи и да философстваме празнословно. Нями и опасност земните организми да се научат да живеят на други планети или техни спътници. Земята е уникална планета разположена в центъра на вселената според данните за червеното отместване в спектъра на светлина идваща от отадалечните комически обекти, така нареченото "реликтово" лъчение и други ориентири.

щото са разглезени! чалга, молове, кафета.. дена Марс подобни дивотии?

Това е напълно сигурно.Щом има халюмин, бакър и джелезо ще живеят!

На Маркс може, ама на Енгелс дъл шъ мой?

има лед!

Този път е слабо изказването ти. Къде са момона, вавилонските шамани, нередуцируемостта и фино настроената вселена?!?

Не мога и нямам намерение споделяйки лично мнение да угаждам на всякакви вкусове и душевни нагласи. Божията истината е предназначена за тези които имат сърце , очи и уши за нея. Тези хора които искат да я слушат и я разбират са малцинство. Това е една от многото Библейски истини.

Ледът е по полюсите и е сух лед, тоест въглероден диоксид. Което значи, че там температурите са трайно под минус 70