Samsung представи най-новия си издръжлив таблет, Galaxy Tab Active3, който идва почти три години след предшественика си Tab Active2. Новото устройство е с IPS екран с диагонал 8 инча и резолюция Full HD+, предава Mobile Bulgaria.

В основата на таблета е чипсетът Exynos 9810, който е в комбинация с 4GB RAM, 64/128GB разширяема памет и батерия с капацитет 5050 mAh. Налични са 13-мегапикселова основна и 5-мегапикселова селфи камери. Поддържа се технология за добавена реалност (AR), а освен това има и функционалност за прочитане на баркод маркировки.

Сред останалите параметри са 4G LTE, NFC, Wi-Fi 6 и GPS безжични опции за свързаност, както и USB Type-C порт и вграден отстрани на конструкцията скенер на отпечатъци. Разбира се, най-интересно е нивото на защита. В това отношение Galaxy Tab Active3 има гумирано покритие и отговаря на военните стандарти за издръжливост MIL-STD-810H.

Той може да издържи на падане от височина до 1.5 метра. Освен това е налична сертификация IP68 за прахо- и водоустойчивост, която обхваща и писалката S Pen. Интересно е, че таблетът може да работи от директно свързан източник на енергия, без батерията.

В софтуерно отношение е налична Android 10. На този етап не е ясна цената на новия таблет, но в даден момент той ще се появи и в Европа.