Вторият модел сгъваем смартфон, който южнокорейският гигант Самсунг (Samsung) пуска на пазара, ще струва 2000 долара и ще предлага няколко елитни екстри на състоятелните клиенти, които могат да си го позволят, информира Асошиейтед прес.

Устройството Зед Фолд2 (Z Fold2) ще включва ВИП-пакет, който наред с многофункционалния си дизайн ще осигурява на собственика достъп до луксозни ресторанти и голф клубове.

Сгънат, смартфонът изглежда като всички други. Когато външният 7,6-инчов екран се отвори обаче, той бързо се превръща в мини-таблет.

Самсунг представи устройството Зед Фолд2 миналия месец, но едва днес оповести информация за цената и излизането му на пазара. Поръчки ще могат да се правят от утре, а в магазините сгъваемият смартфон ще бъде от 18 септември.

Първият модел по иновационната технология бе пуснат миналата година, но се оказа много по-крехък от очакваното. Макар и подсилен, вторият модел от линията ще се нуждае от специални грижи, които Самсунг ще обясни в инструкциите за употреба.

Новият смартфон ще бъде оборудван и с технология, изискваща 5 Джи (5G) мрежа. Това е друго предимство пред по-старите модели, което според компанията ще стимулира хората да предпочетат устройството й.

Въпреки това, в опит да обхване целия пазар, Самсунг неотдавна представи и модела Галакси А51 (Galaxy A51), който също поддържа 5Джи, но е с цена от 500 долара.