Xiaomi обяви умния часовник Watch Color в началото на седмицата, но компанията запази в тайна характеристиките на устройството до старта на продажбите му в Китай, което стана преди броени дни, предава Mobile Bulgaria.

Часовникът с диаметър 46.2 мм ще се предлага в черно и сребристо, а потребителите ще имат различни варианти за персонализиране на каишката чрез силиконови и кожени опции.

Джаджата има 1.39-инчов AMOLED дисплей с резолюция 454х454 пиксела и може да отчита активността в 10 различни спорта, включително и плуване, благодарение на водоустойчивостта при 5ATM.

Вижте как изглежда часовникът >> >> >>

Добавени са още позициониране чрез GPS и GLONASS, Bluetooth 5.0 LE за връзка, NFC, сензор за пулс, жироскоп, барометър, акселерометър и сензор за околна осветеност.

Добавен е и микрофон за активиране на гласовия асистент на Xiaomi. Батерията е с капацитет 420 mAh и може да осигури до 14 дни на автономност при стандартна употреба, но при активиране на енергоспестяващ профил.

В спортен режим батерията издържа до 22 часа. Часовникът се продава в Китай на цена от 799 юана (103 евро), а засега не е ясно дали ще се появи и на други пазари, но се предполага, че това ще стане.