Облеченият във военна униформа руски премиер Владимир Путин издава команди, подпомаган от сладострастната си червенокоса помощничка, напомняща Анна Чапман, в нова компютърна игра, разработена от руска компания, съобщи БГНЕС.
Путин е главнокомандващият, лидерът на играта, той е постоянната дясна ръка на играча, заяви Варвара Золотова, главен маркетинг директор на московската компания Progrestar Inc. "Той е лидер, както в живота е за младите хора", допълни тя.
Изглеждащият като младок Путин, с покрита с коса глава, се разхожда с оръжие и раздава на играчите задачи в играта, наречена "Войнушка" или "Shoot `em Up". Руският премиер е изобразен и в онлайн страницата на играта в армейска униформа, където ръкавите му са навити и показват добре оформените му мускули.
Играта стартира миналия месец и е налична в два от най-популярните социални сайтове в Русия - "Вконтакте" и "Однакласники". Макар играта да повишава публичния имидж на Путин като силен лидер, неговият говорител се оплака, че не е било потърсено съгласието на премиера за включването му в нея.