Гейм издателството Capcom обяви, че едно от знаковите му заглавия - Resident Evil - е достигнало важен крайъгълен камък. Продажбите на всички серии от франчайза са надминали 100 милиона копия.

От Capcom не уточняват по колко бройки са продадени от всяко заглавие от поредицата, но посочват, че само Resident Evil 7 е реализирала 7.5 милиона продажби, а при римейка на Resident Evil 3 този показател е 2 милиона само за първите пет дни.

Resident Evil разказва за свят, в който върлува опасен вирус, превръщащ хората в зомбита. Той е създаден от корпорацията Umbrella в нейната подземна лаборатория Кошер.

Първата серия на франчайза, който според мнозина е дефинирал сървайвъл хорър жанра, излиза през далечната 1996 г. и от тогава до днес остава сред любимите игри на феновете на жанра.

Играта е достъпна за повечето популярни гейм платформи, включително конзолите PlayStation 3, PlauStation, PlayStation Portable, Wii, Nintendo DS, както и за персонални компютри. Франчайзът включва още филми, книги, комикси и др.