Sony все още не е разкрила как ще изглежда игровата конзола PlayStation 5, но преди да го направи, компанията е готова да ни покаже безжичния контролер за устройството. Той се казва DualSеnse и носи значителна промяна в дизайна спрямо своя предшественик DualShock 4. По отношение на дизайна виждаме форма, която до известна степен напомня на контролерите за Xbox на Microsoft, предава Mobile Bulgaria.

Вече знаем, че устройството ще включва нова технология за обратна връзка чрез вибрация, а освен това ще има адаптивни спусъци, чието съпротивление ще може да се контролира от игрите. Сред другите добавки са вграден микрофон за чат по време на игра без нужда от слушалки и USB-C порт за зареждане и връзка с други устройства.

Бутонът за споделяне вече се казва Create, но засега няма много детайли за функционалностите му - Sony обещава да сподели повече подробности по-късно през годината. Другите бутони също са променени - например този за достъп до PS вече е с формата на познатото лого, а страничните изглеждат по-големи. Устройството отново предлага сензорна зона и комбинация от аналогови стикове и хардуерни бутони.

Компанията изглежда е премахнала страничната светеща зона, която се ползва в някои игри и от системата PSVR, което подсказва, че конзолата няма да е съвместима с нея. Има обаче слухове, че Sony разработва нови очила за виртуална реалност, които вероятно ще включват друга технология за отчитане позицията на контролера.