Обикновено на пръв поглед зарядно устройство за смартфон крие в себе си... скрита камера. Новата джаджа за домашно наблюдение HD Mask се предлага на пазара на цена от 90 долара, предава Technews.bg.

Устройството е изпълнено във вид на правоъгълен паралелепипед със заоблени ръбове и черен цвят. В предната част е разположен стандартен порт USB Type-A за зареждане на смартфони, таблети и други джаджи. Над този конектор се намира едва забележимото "око" на вградената камера за наблюдение.

Камерата поддържа запис на видео във формат 1080p (1920×1080 пиксела). Файловете могат да бъдат съхранени на microSD карта памет с капацитет до 32GB, слотът за която се намира в задната част на кутията.

HD Mask осигурява добро качество на записа дори при условия на слаба осветеност. В устройството са вградени още сензор за движение и безжичен Wi-Fi модул, чрез който камерата предава видеото към смартфона на потребителя.

Камерата може да се използва както у дома, така и в офиса, с различно предназначение - видеонаблюдение с цел сигурност, грижи за децата и домашните любимци и др.