Вторият пилотиран полет на кораба "Дракон" на частната компания "Спейс Екс" за смяна на екипажа, който трябваше да се отправи към Международната космическа станция (МКС) в четвъртък, е отложен за петък заради метеорологичните условия, съобщават Франс прес и ТАСС, позовавайки се на НАСА.

По план "Дракон" трябваше да бъде изстрелян от космодрума Кейп Канаверал във Флорида в четвъртък в 06:11 часа местно време (10:11 часа по Гринуич). Около космодрума се очаква благоприятно време, но специалистите от НАСА имат опасения за метеорологичните условия по траекторията на полета и на мястото за възможно аварийно кацане. По тази причина изстрелването е пренасрочено за петък 05:49 часа местно време (09:49 часа по Гринуич). Вероятността за благоприятни метеорологични условия по това време е 90 процента.

Първият пилотиран полет на кораба "Дракон" към МКС с цел смяна на екипажа беше осъществен през май миналата година. Този път към орбиталната станция ще се отправят астронавтите на НАСА Шейн Кимброу и Меган Макартър, астронавтът на Европейската космическа агенция (ЕКА) Тома Песке и астронавтът на Японската агенция за аерокосмически изследвания (ДЖАКСА) Акихико Хошиде.