Създадоха разтворима бира на прах | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Създадоха разтворима бира на прах 2
Снимка: Getty Images

Създадоха разтворима бира на прах

Разтворимото пиво е рекламирано, като по-екологично

| Редактор: Стоян Гогов 28 2326

Германска пивоварна създаде първата в света бира на прах. След като се разтвори във вода тя става неотличима от наливен лагер, твърдят разработчиците от Neuzeller Klosterbräu, цитирани от NY Post.

Компанията има почти 500 годишна история. Разтворимата бира се базира на технология, ползвана при направата на разтворимо кафе. Най-голямата иновация е в запазването на газираността и пенливостта й.

Разработката има за цел да намали тежкия въглероден отпечатък, генериран от износа на бира. Според еколозите бутилка от 355 ml има емисионния еквивалент на над 1 километър шофиране.

Бирата на прах може да намали транспортното тегло с 90 процента, което ще я направи много по-екологична.

Биреният прах ще направи водата, бутилките, касите и буретата ненужни в международната бирена логистика, намалявайки драстично теглото и консумацията на гориво.

В момента прахът създава безалкохолна напитка. Съвсем скоро ще се появи и алкохолна версия, която от Neuzeller Klosterbräu смятат да изнасят в световен мащаб.

"Искаме след около три месеца да сме готови с всичко и след това да търсим партньори и инвеститори, които искат да започнат износа с нас", заявява шефът на компания Стефан Фриче пред 7News.

Създадоха разтворима бира на прах 2

Създадоха разтворима бира на прах

Разтворимото пиво е рекламирано, като по-екологично

| Редактор : Стоян Гогов 28 2326 Снимка: Getty Images

Германска пивоварна създаде първата в света бира на прах. След като се разтвори във вода тя става неотличима от наливен лагер, твърдят разработчиците от Neuzeller Klosterbräu, цитирани от NY Post.

Компанията има почти 500 годишна история. Разтворимата бира се базира на технология, ползвана при направата на разтворимо кафе. Най-голямата иновация е в запазването на газираността и пенливостта й.

Разработката има за цел да намали тежкия въглероден отпечатък, генериран от износа на бира. Според еколозите бутилка от 355 ml има емисионния еквивалент на над 1 километър шофиране.

Бирата на прах може да намали транспортното тегло с 90 процента, което ще я направи много по-екологична.

Биреният прах ще направи водата, бутилките, касите и буретата ненужни в международната бирена логистика, намалявайки драстично теглото и консумацията на гориво.

В момента прахът създава безалкохолна напитка. Съвсем скоро ще се появи и алкохолна версия, която от Neuzeller Klosterbräu смятат да изнасят в световен мащаб.

"Искаме след около три месеца да сме готови с всичко и след това да търсим партньори и инвеститори, които искат да започнат износа с нас", заявява шефът на компания Стефан Фриче пред 7News.