Добрите камери са запазено място най-скъпите флагмански телефони, чийто цени са над 1000 лева, а в някои случай дори преминават бариерата от 2000 лв. Те често разполагат с няколко сензора на гърба, които са специализирани в направата на различни кадри - широкоъгълни или макро. Пример за подобно устройство е представеният преди няколко дени нов iPhone, който в най-скъпата си версия е с 3 камери на гърба. Възможно ли е тогава на пазара да има телефон за по-малко от 400 лева, който да има четворна основна камера?

Възможно ли е да съществува достъпен смартфон, в който всеки от сензорите е специализиран за направата на широкоъгълни кадри, макро снимки и може да снима качествени 4К видеа със своя 64-мегапикселов сензор?

Оказва се, че отговорът на този въпрос е да! Бюджетният клас самртфони има своя нов шампион, предоставящ върховите възможности на флагман на една изключително достъпна цена от под 400 лева.

Motorola Moto G9 Plus

Снимка: Motorola

Moto G9 Plus е един от най-изгодните смартфони появявали се някога на пазара, а причините за това са много.

Да започнем с екрана. Той е 6.81-инчов безрамков IPS и заема почти изцяло предната част на телефона, като селфи камерата е интегрирана в него. Резолюцията на дисплея е 1080x2400 пиксела, а цветовете му са изключително живи, благодарени на HDR10 технологията.

Заради големия си дисплей, с висока резолюция, ясни цветове и HDR10, Moto G9 Plus е идеалният мултимедиен смартфон. Вие може да гледате филми, да обработвате снимки или да четете книга, възползвайки се напълно от предимствата, които дисплеят ви предоставя.

Moto G9 Plus идва с изключително мощен процесор

Снимка: Motorola

Гърбът има стилно лъскаво покритие, а сензорът за пръстови отпечатъци е изнесен в страничната рамка. Това решение е изключително хитро и позволява въвеждането на някои доста добри функционалности. Ако потупате сензора бързо два пъти, то на екрана ще излезе малко меню с полезни шорткъти. Самото меню се кустомизира и вие сами може да изберете шорткътите и приложенията, които да са там.

Вижте как изглежда  Motorola Moto G9 Plus >> >> >>

В сърцето на телефона стои 8-ядреният процесор Snapdragon 730G, който идва с видеоускорител Adreno 618. По този начин дори най-новите и тежки игри ще вървят изключително гладко и безпроблемно на устройството. За това помага и оперативната RAM памет, която е 4GB. Свободното вътрешно пространство пък е 128GB.

Ако сте фенове на мобилния геймниг и харесвате Call of Duty: Mobile, PUBG Mobile, Fortnite, Arena of Valor или Asphalt 9: Legends, то трябва да знаете, че Motorola Moto G9 Plus е може би един от най-добрите избори за вас. Това се дължи не само на добрите характеристики и достъпна цена, но и на мощната батерия.

За геймърите е добавена и опцията лесно да изключват нотификациите си по време на игра

Moto G9 Plus

Снимка: Motorola

Батерия има впечатляващия капацитет от 5000 mAh и може спокойно да издържи два дена без зареждане. Можете да слушате музика в продължение на 147 часа, да гледате видеоклипове 19 часа или да разглеждате уеб сайтовете 14 часа.

Ако батерията ви е на изчерпване, то от Motorola са си приготвили още един коз. Става дума за бързото зарядното устройство Turbo PowerTM30, което ви дава 12 часа енергия за по-малко от 10 минути в контакта.

Камерата

Moto G9 Plus

Снимка: Motorola

Една от причините Moto G9 Plus да е един от най-изгодните смартфони, появявали се някога на пазара е камерата.

На гърба на телефона са разположени цели 4 сензора. Основният е с цели 64 MP и има 26 мм обектив и доста светлочувствителна f/1.8 бленда. За направата на ултраширокоъгълни кадри отговаря 8 MP сензор, а ако искате да уловите магията на някое цвете, насекомо или предмет от близо то имате специализиран 2 МР сензор за макро снимки.

Всъщност Macro-Vision камерата приближава 4 пъти повече от стандартен обектив, за да снимате малки детайли.

Moto G9 Plus има и сензор за дълбочина, който също помага за направата на по-добри снимки с боке ефект. Така телефонът е идеален за направата на професионално изглеждащи портрети.

Основната камера идва и с режимите Quad Pixel и Night Vision. Чрез тях улавяте повече детайли дори и в среда с ниска осветеност.

Мощният процесор, с който разполага Moto G9 Plus, позволява добавянето на изкуствен интелект, който допълнително подобрява качеството на снимките.

Що се отнася до снимането на клипове, то телефонът може да прави 4К видео и има система за стабилизация на кадрите. Смартфонът дори може да прави слоумоушън клипове с резолюция 1080p при 120 кадъра в секунда.

За селфитата пък отговаря 16 MP сенозор, с доста добри способности.

Една от практичните особености на Moto G9 Plus е двойната LED светкавица, която служи и като доста мощен фенер. Само с две поклащания на ръката телефонът автоматично включва своя фенер, което позволява активацията му без да пипате дисплея. Това може да се окаже много практично в ситуациите, в които другата ви ръка не е свободна и не може да докосвате екрана.

Удобство

Moto G9 Plus

Снимка: Motorola

Работата с голям смартфон никога не е била по-лесна и това се дължи основно на системата My UX. Тя включва всички функции Moto Experience, които позволяват създаването на бързи бутони, жестово управление с поклащане и активиране на фенерчето или камерата без да докосвате дисплея.

С My UX потребителите дори могат да създават свои собствени теми на устройството, като избират от уникални шрифтове, цветове, форми на иконите.

За удобството помага и специалният бутон за Google Assistant, разположен отстрани на телефона. Само с едно натиснете на бутона активирате гласовия асистент на Google и може да получите всички отговори или помощ, от които се нуждаете - без да докосвате дисплея.

Изводи

От Motorola са помислили за всичко, създавайки един наистина мощен и удобен смартфон. Moto G9 Plus впечатлява със своя дисплей, камера и характеристики. Дори любимият на мнозина 3,5-милиметров аудио жак е намерил място в телефона, за разлика от много от по-скъпите му събратя. Със своята цена от под 400 лева, Moto G9 Plus определено е един от най-изгодните устройства за тази година.

*Материалът съдържа продуктово позициониране