Още от самото си дебютиране Р-серията на Huawei постави акцента върху мобилната фотография. Компанията инвестира много в създаването на иновативни продукти и резултатът не закъснява.

Ето само няколко примера от близкото минало - перископичната камера за снимки на голямо разстояние дебютира при P30 Pro, като тя се появи при конкурентите на Huawei едва около година по-късно.

Ако погледнем по-назад, то P20 Pro бе първият телефон с тройна основна камера. P10 пък постави нови стандарти в мобилната фотография с технологията за смесването на цветно и монохромно изображение за по-високо качества на снимките.

Малко след излизането си, флагманите на Huawei печелят първите места в класациите за мобилна фотография и ги държат доста дълго - понякога до излизането на следващия флагман на компанията. Всичко това вдигна очакванията към новия Huawei P40 Pro на доста високо ниво.

Първата международна асоциация, която призна качествата на флагмана бе TIPA (Technical Image Press Association). P40 Pro спечели приза "Най-добър фото смартфон" за 2020г., като по този начин Huawei взе наградата за 4-та поредна година.

По-късно дойдоха и тестовете на влиятелната класация за мобилна фотография на DxOMark. Huawei P40 Pro получи най-високия резултат и се нареди много над своите преки конкуренти. Сега и ние имаме възможност да поснимаме с телефона и да ви покажем какво може той. Време е да проверим дали новият на Huawei ще отговори на очакванията ни.

Вижте какви снимки прави Huawei P40 Pro >> >> >>

На задния панел на смартфона е разположена основната четворна камера, която е обект на сегашния ни тест. Главният ѝ сензор е с 50 мегапиксела и е най-големият и чувствителен сензор, който се предлага на пазара. Показателите му са впечатляващи, а на първо време той поема със 76% повече светлина от Huawei P30 Pro. Тъй като това е най-големият сензор на пазара, снимките са с много повече пиксели, а автофокусът е по-прецизен. Камерата е оборудвана и с оптична стабилизация.

Нощна снимка без увеличение

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Вторият сензор е 40MP. Той е ултраширок и специализиран в заснемане на кинематографични видеа.

За заснемането на кадри на голяма дистанция отговаря 12MP SuperSensing телефото перископична камера. Тя има 5 пъти оптичен зуум, 10 пъти хибриден зуум и 50 пъти дигитално приближаване.

Четвъртият сензор е за дълбочина, като той помага за направата на перфектните боке ефекти.

Комбинацията от всички тези сензори и технологиите на Huawei и Leica е внушителна.

Сензорите са с технологията за светлочувствителност RYYB, което означава, че нощният режим е още по-добър.

Снимка, направена без увеличение

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Заради големината на сензорите автофокусът е много бърз и прецизен. Броят на пикселите в кадрите също е от значение и много скоро ние ще ви покажем нагледно как изглежда това.

Huawei винаги е бил лидер в нощната фотография, като в P40 Pro режимът е станал още по-съвършен и изпипан. Понякога обаче дори не се налага да го ползвате, заради светлочувствителността на камерите, които могат да снимат с ISO 51200.

Що се отнася до видеото, то флагманът на Huawei отново се представя на върхово ниво. Телефонът снима 4К HDR видео, а благодарение на оптичната стабилизация може да спестите пари от покупката на гимбъл.

Снимка, направена без увеличение

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Huawei P40 Pro е телефонът с най-добър слоу-моушън режим на пазара. Той може да снима кадри със скорост от 7680 в секунда. Иначе казано в този режим видеата са 256 пъти по-забавени от това, което виждаме с очите си. Това до скоро бе възможно само за скъпоструващи специални камери. Благодарение на този режим може да извършите доста любопитни експерименти, като този по-долу:

Що се отнася до селфитата, за тях отговаря 32-мегапикселова камера, допълнена с 3D сензор за дълбочина. Боке ефектът отново е на върхово ниво, а освен него може да се възползвате и от няколко ефектни филтъра.

Изводите ни от направените кадри са, че Huawei P40 Pro снима изключително. Качеството на снимките е толкова добро, че смартфонът спокойно може да се ползва от репортери и професионални фотографи. 

Снимка с Huawei P40 Pro

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Huawei P40 Pro е идеален за всички, ценящи добрата фотография и искащи да са максимално мобилни, за да заснемат перфектния кадър. Устройството определено отговаря на очакванията.

 

*Рекламна публикация