Главният изпълнителен директор на Crypto.com Крис Маршалек призна пред американски медии, че 400 клиентски акаунта са били компрометирани от хакери. Става въпрос за същата атака, която предизвика спирането на платформата преди няколко дни. Компанията е открила неоторизирани транзакции, направени от сметките. Проблемът обаче е отстранен незабавно и всички разходи на засегнатите потребители са възстановени.

Сега компанията публикува доклад, разкриващ подробности за случая. Хакерската атака е засегнала 483 акаунта, а неоторизираните тегления възлизат на 4,836.26 етериуми, 443.93 биткоини и приблизително 66,200 щ. долара в други валути.

Припомняме, че неотдавна агенцията за анализ на блокчейн сигурността PeckShield Inc. обяви, че Crypto.com може да е загубила криптовалута на стойност 15 милиона щ. долара. Най-малко 4600 от изгубените монети са етериум. От друга изследователска фирма - OXT Research пък обявиха, че загубата на борсата може да възлиза на 33 милиона щ. долара.

В доклада се обяснява, че системите за мониторинг на риска на компанията са засекли неоторизирана дейност преди няколко дни, при която транзакции се одобряват без двуфакторна аутентификация за малък брой сметки. В резултат на това борсата за криптовалута спря тегленията на 16 януари вечерта.

Crypto.com вече е въвела допълнителни мерки за сигурност, включително изискване потребителите да изчакат 24 часа, преди да могат да се изтеглят на новорегистриран адрес в белия списък.