Експерти от Тексаския университет в Сан Антонио (UTSA) разработиха настолна игра, която ще помогне на децата, а и не само на тях, да изследват и усвоят технологията на блокчейн и криптовалутите, предава technews.bg.

Муртуза Джадливала, доцент в катедрата по информатика на UTSA и един от авторите на иновативната настолна игра CryptoMiner, вярва, че тя ще позволи на учениците да разберат механизмите на технологията на блокчейн, както и основите на криптовалутата като цяло.

"Всички знаем, че децата реагират добре на игрите и затова проектирахме тази игра по такъв начин, че тя да може да се използва като допълнително образователно средство за разбиране на блокчейн и криптовалути - и всичко това, докато се забавляват", споделя Джадливала.

CryptoMiner е игра на карти, базирана на стратегия, която се опитва да подражава на това как блоковете с транзакции се добавят към блокчейн от майнери в действителна мрежа за криптовалута. Подходът на настолната игра прави обучението по криптовалути лесно достъпно за всеки, независимо от възраст, произход и познания за технологиите.

Джадливала бил вдъхновен да разработи играта, след като не е успял да обясни с по-прости думи на жена си и дъщеря си как функционират блокчейн и криптовалутите. "Играхме като семейство и беше много забавно", казва той, а освен това съпгругата и дъщеря му разбрали по-добре как работи блокчейн.

Предвид важността на блокчейн технологията, изключително важно е да се образова младото поколение, смята доцентът в катедрата по информатика на UTSA.