Mozilla обяви голяма актуализация на своя браузър Firefox, която идва с нов дизайн за всички поддържани платформи. Преработеният Firefox 89 включва опростен панел с инструменти и меню, преработени раздели (табове) и много други, предава Mobile Bulgaria.

Панелът с инструменти на Firefox е мястото, където въвеждате URL адреса. Опростеният му дизайн улеснява достъпа до желаните функции. Разработчиците на Mozilla са премахнали визуалната бъркотия, за да се съсредоточат върху най-важните елементи за навигация.

Допълнителните менюта са комбинирани и оптимизирани, за да бъдат по-интуитивни за използване. Разработчиците също така са намалили "визуалния шум", като са премахнали ненужните икони и са добавили по-ясни надписи.

Значителна промяна се вижда в лентата с табове - в новата версия на браузъра разделите "плуват" над лентата, подчертани със сянка. Премахнати са също така и ненужните предупреждения и съобщения.

Като цяло дизайнът е опростен. Firefox 89 има "по-спокойна" визуализация, по-леки икони, изискана цветова палитра и по-модерен външен вид за екрани с всякакви размери - компютри, телефони и таблети.