Знаете ли че според скорошно проучване във Великобритания през септември 2020, хората в период на локдаун са прекарвали пред екран средно 4 часа и две минути, в сравнение с 3 часа и 30 минути през същия месец на миналата година. Всички ние преминаваме през безпрецедентни времена в момента - предизвикателството да сме свързани дистанционно с офиса или с близките ни налага дълги часове взиране в екраните на мобилните ни устройства или компютри. И докато съвременните смартфони са оборудвани с различни приложения за самоограничаване на употребата и времето за ползване на телефона, то вече съществуват и мобилни телефони от ново поколение с вградени смарт функции, благодарение на които това се случва по естествен път. Тези мобилни устройства са за хора, които се стремят към "дигитален детокс" и към превключване от екрана към истински важните неща в живота.

Наскоро финландската компания HMD Global, производител на телефони Nokia, представи два нови модела - Nokia 6300 4G и Nokia 8000 4G. Двата модела са с премиум дизайн, разполагат с всички най-важни функции, са на изключително достъпни цени. И докато Финландия е известна с технологичния си напредък и огромната си страст към технологични стартиращи компании, то любимото за финландците е да оставят телефона си без звук и прегърнат света около тях

Като достоен наследник на своя надежден предшественик, Nokia 6300 4G прави модерен прочит на класиката с добавянето на приложението WhatsApp, правейки го достъпно на най-ниската цена сред телефоните Nokia до момента. За тези, които търсят продукт от по-висок клас в същия сегмент, Nokia 8000 4G се предлага в елегантно изработен, стъкловиден дизайн и всички необходими функционалности. И двата телефона предоставят оптимизирано 4G изживяване за непрекъснато общуване и забавление. Използвате WiFi точката за достъп, и споделяте връзката си с интернет с приятели и семейството си или да си гарантирате, че лаптопът или таблетът ви остават свързани където и да е вашият офис за деня - у дома, в кафенето или дори във влака. Сега можете да споделяте забавлението и да ползвате по-голям екран, когато е необходимо. Разполагате с класическо радио и батерия, която издържа до два дни с едно зареждане. Освен това, с KaiStore имате достъп до стотици приложения, включително Facebook, YouTube и Google Maps. С Google Assistant можете лесно да задавате въпроси, да получавате упътвания и да се обаждате на приятелите си с гласова команда.

Изработеният с първокласен стъклоподобен панел и елегантен завършек от метализиран хром Nokia 8000 4G е едно истинско бижу, което се предлага в цвят черен оникс, на цена от 169лв.

снимки: Nokia

Вдъхновен от оригиналния Nokia 6300, с модерни функции и класическия дизайн тип "шоколадово блокче", Nokia 6300 4G се предлага в цвят графит на цена от 129лв.

снимки: Nokia

Ако търсите още по-бюджетно предложение с 4G свързаност, то наличен е и новият Nokia 225 на цена от 99 лв. Моделът разполага с вградено радио и MP3 player, фенерче, VGA камера и издръжлива батерия.

снимки: Nokia

 Вижте оферти за актуални модели тук, тук и тук

* материалът е предоставен от Nokia