Пилотът любител Габриел Зейфман прелетя над границите на прословутата "Зона 51" със своята малка Cessna 150. Благодарение на скъпа фотографска техника и движейки се на ръба на закона, Зейфман е направил най-добрите кадри някога на секретната база. Макар да е почти сигурно, че базата има подземия, то тя разполага с впечатляващо количество хангари и халета.

Вижте снимките >> >> >>

Официалните данни сочат, че в халета на базата са разработени някои от най-добрите американски самолети - шпионските U-2 и SR-71, прословутия стелт F-117 и атакуващите дронове на САЩ.

Знае се, че пленени, закупени или дезертирали съветски и руски самолети също са "гостували" в базата, където са разглобявани и изучавани.

Изследователите са единодушни, че простиращата се в южната и най-пустинна част на Невада секретна база е изиграла важна роля в разработката и конструирането на много оръжия, изискващи висока доза секретност.

Наличието на множество хангари, голямата секретност и забелязването на непознати прелитащи обекти около Зона 51 карат много хора да вярват, че там има извънземни. Конспиративните теории обаче имат лесно обяснение. Тестовите самолети често имат твърде нови форми и технологии - като триъгълните стелт самолети от първо поколение. Именно те са обърквани за НЛО-та с извънземен произход от любителите. Армията на САЩ няма изгода да признава какво разработва и крие в секретната си база, което от своя страна поражда слуховете.

Снимките на Габриел Зейфман обаче разкриват по неподправен начин мащаба на тайната база.