PayPal възнамерява да навлезе в пазара на криптовалути. Платежната услуга съвсем скоро ще позволи на потребителите в САЩ да купуват и продават с биткойн и няколко други цифрови валути в рамките на платформата.

Така потребителите ще могат да заплащат за стоките на повече от 26 милиона търговци, които използват PayPal. Те обаче няма да получат плащане в биткойн, етериум или лайткойн. Разплащателната услуга вместо това ще урежда плащанията в регулирани валути като долара.

Компанията ще предоставя нужната информация, за да помогне на притежателите на акаунти да разберат добре технологията на блокчейн, екосистемата на цифровите валути и рисковете и възможностите, свързани с инвестирането в криптовалути. Тя няма да начислява такси за обслужване на потребителите за покупка или продажба с криптовалута до края на годината.

PayPal се присъединява към други големи компании за дигитални плащания, като Square, вече са решили да подкрепят криптовалутите.

Компанията обаче все пак предупреди, че виртуалните валути могат да бъдат променливи и че транзакциите могат да бъдат по-бавни и по-скъпи, отколкото при други методи на плащане. Ето защо потребителите трябва да бъдат внимателни, когато става въпрос за търговия с криптовалута в PayPal или където и да е другаде.