Асоциацията за хуманно отношение към животните в Мюнхен е използвала уникален подход, за да провлече вниманието към домашните любимци в своите приюти и да спечели сърцата на повече хора. MAWA е решила да публикува профили на животните, нуждаещи се от осиновяване, в популярното приложение за запознанства Tinder, предава technews.bg.

Приютът е наел местна рекламна агенция, за да направи професионални снимки на 15 котки и кучета, след което ги е публикувал, отбелязва Engadget. От организацията споделят за "изумителни резултати". "Отговорът е изумителен", каза Джилиан Мос от MAWA пред Ройтерс. "Просто е експлозия".

Този ход идва на фона на опасенията на групите за хуманно отношение към животните, че високите нива на осиновяване, наблюдавани по време на блокирането на Covid, се забавят и могат дори да се "обърнат" при следващите приливи на пандемията. Публикувайки профилите на животинките в Tinder, приютът може потенциално да свърже тези домашни любимци с мотивирани осиновители.

"Надяваме се, че тези животни наистина ще намерят нов партньор в дългосрочен план, а не само за няколко седмици", казва Бенджамин Бейлке, който работи в екипа за комуникация на Tinder.