След 15 години работа сайтът с най-жестоките видеоклипове в интернет, LiveLeak, беше затворен. На негово място идва ItemFix, където не е позволено качване на видео с прекомерно насилие, предава technews.bg.

Основателят на LiveLeak Хейдън Хюит не посочи причина за затварянето на сайта, но отбеляза, че светът се е променил много през последните няколко години, както и интернет. Във видеоклип в канала Trigger Warning в YouTube той обясни, че е станало твърде трудно да поддържа сайта.

Нито Хюит, нито неговият екип имат сили да продължат борбата за видеопортала. Основателят на LiveLeak признава, че не харесва начина, по който изглежда интернет в момента.

Нецензурираният видеосайт публикуваше клипове с убийства, тероризъм и други сцени на насилие. Сайтът беше критикуван, но авторите му заявиха, че искат да покажат реалния живот.

Именно в LiveLeak се появи видеозапис на обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоули от бойци на ИДИЛ (предишното име на терористичната група на Ислямска държава).