Русия разработва нов лек и плаващ танк

stat 08:38  |  14 март 2018 | Технологии | Технологии / Редактор: Стоян Гогов

Русия разработва нов лек танк амфибия, който въпреки по-слабата си броня ще разполага с едно от най-мощните оръдия в армията на Русия.
Новата машина ще разполага със същото 125-мм оръдие, което е монтирано на най-новия руски танк "Армата". Шасито на танкът-амфибия ще дойде от новият бронетранспортьор "Бумеранг", а това означава, че придвижването ще става с гуми, а не с вериги. Експертите оприличават руската разработка на италианския лек танк B1 Centauro.

Вижте как изглежда B1 Centauro >> >> >>Лекият танк все още си няма име, но съществуването на проекта бе оповестено от шефа на руската Военнопромишлена компания (ВПК) Александър Красовицки, който го разкри пред руския военен тв канал "Звезда".

Плановете на ВПК са в най-близко бъдеще да създаде прототип, който да предостави на руската армия за тестване. В последствие ще се установи дали машината ще има бъдеще. Критиците обаче твърдят, че подобна машина би била непригодна за руския терен, а защитниците му заявяват, че подобен лек танк би бил доста по-евтин и идеален за ползване по равнинни терени.Последно в Технологии