Коментари - Машина чете ”кода на живота” за часове | IT.dir.bg
назад

Машина чете ”кода на живота” за часове

Машина чудо, която позволява да се дешифрира човешкият геном за няколко часа и която може да направи революция в медицината. Това е новината, лъчът надежда в навъсения Давос.

Обратно в новината

Коментари - Машина чете ”кода на живота” за часове | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а засто няма лекарство, което да подарза зивота на болните далго, за да са по ддалго клиенти на фарма индустрията *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А този принтер на снимката или каквото и да е за какво е?

Т'ва си е машината бе пич ... виж в някой международен сайт - същата е. Но иначе си прав, че мяза на принтер/копирка :)

няма повече д-р Хаус ... това ще диагностицира по-бързо...

Всеки ден по света умират 20,000 души от рак.През 1900 год.един на всеки 20 души е бил болен от рак.През 2000 год. 1 на всеки 3 души.За година раково болните само в САЩ дават 50 милиарда за лечението си......сещате ли се,какво имам предвид ?

Тази година полупроводници,догодина цели !!!

Осъществена научна фантастика е това. Но както всяко научно достижение - може да се използва и за добро, и за зло... И, разбира се, има опасност и от грешки. При всички ДНК анализи е важно недопускане замърсяването на пробата - то може да е фатално за резултата. Но възможността да научиш само за 2 часа пълното съдържание на своя геном е нещо страхотно, хвала на тези учени!.

Гатака в действие ...

Ето такива новини е хубаво да четем

Това откритие е наистина нещо голямо! Браво!

1. "ми хрумна идеята за полу- проводниковите чипове..." А не - интегрални схеми ! Върховно! 2. "Преди това струваше повече от половин милион долара и продължаваше седмици" - Ето още един пример как се обезценява труда на високо-квалифицираните специалити, съкращават ce работни места, и се създава безработица ! ---------------------- А в Давос си блъскат главите как да оправят света ?

голяма глупост пич....

Ал

Дай да копаме полето на ръка, че да има по-голяма заетост! Те така ке бориме кризата!

ТЪПО! ако се беше родил преди век, щеше да си от ония, дето чупят становете, щото изяждали работната ръка