Коментари - Достигнаха мистериозно езеро под Антарктика | IT.dir.bg
назад

Достигнаха мистериозно езеро под Антарктика

Екип от руски учени успя да достигне мистериозното езеро Восток, намиращо се под близо 4 км лед в Антарктика след пробивни работи, продължили две десетилетия, съобщи близък до научните среди източник, цитиран от "РИА Новости" и АФП.

Обратно в новината

Коментари - Достигнаха мистериозно езеро под Антарктика | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там има нещо повече от чиста вода. Извършва се при строга секретност. Даже бяха си прекъснали връзката с другите експедиции в последните дни. А площа е впечатляващи - почти половината от Байкал. А за дълбочина не се казва.

тоя ,,гениж,, се смята за по стерилен от лунните проби на аполона от 70-те на отминалия... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тия пичове не си и помислят, че във това езеро може да има форми на заразни бактерии и вируси, които иначе са изчезнали от лицето на земята, и сега ще им дадат шанс да плъзнат след милиони години навсякъде, Господ да ни пази!... Това е все едно да се донесат вируси от друга планета, едва ли имунитета ни ще е готов да се справи с подобна напаст!

много филми гледаш

Много знаеш ти дали не са помислили.

Вече янките сондират в Аляска на повече от 13 000 метра. нека руснаците да дерзаят. При тях остава принципа - най-голямото джудже е съветското, най-бързите часовници са съветските

Това че, журналистите не разбират за какво пишат не омаловажава работата на руснаците.

И защо трябва да има някой който да оплюе веднага постигнатото. Достигнали древно езеро в Антарктика, това няма нищо общо с Аляска нали? Относно най-дълбокия сондаж 13 345 метра от смесена Американско-руска-индииска компания Сахалин-1. Явно каквото и да напише някой винаги се намират плювачи дето са по-велики от всички.

Сондаж е едно, пробивни дейности за влизане на човек - друго. Не бъркай нещата.

Тук не става дума за сондаж, а за пробиване на цяло отверстие, достатъчно за спускане на екип и екипировка. Ясно е за какъв диаметър на отвора става дума. A по отношение на дълбокото сондиране, рекорда пак принадлежи на Русия.

TauTona Mine е на 4 километра дълбочина. Не виждам къде е рекорда на руснаците.

В неделя нашите учени приключиха пробивните работи и достигнаха повърхността на езерото на 3.768 м дълбочина"

Е айде да не е на 3 метра :) Точка има ....

Мда.. прав си .. не виждам много IT в тази новина, но пък горе пише "Наука", явно има и такъв раздел.

Щото дъщерята на един от руските учени има компютър :-)