Коментари - Lumia 900 признат за най-добра покупка | IT.dir.bg
назад

Lumia 900 признат за най-добра покупка

Смартфонът Nokia Lumia 900 бе определен за „най-добра покупка” от авторитетното американско издание Consumer Reports, което съставя рейтинги за надеждността на продуктите.

Обратно в новината

Коментари - Lumia 900 признат за най-добра покупка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В статията е пропуснато да се спомене, че споменатият репортаж на изданието Consumer Reports се нарича "Top 7 electronics gifts for dads and grads".

Nokia е стара финландска компания основана през 1865 през времето когато Финлания е била част от Руската империя (източник - Wikipedia). Занимавала се е с производство на хартия, велосипедни гуми и гумени галоши - нямала е нищо общо с фирмата Мерседес! През 1984 купува фирмата Salora Oy и започва да се занимава с производството на мобилни телефони, Сигурно е било възможно да се ползват вместо чук, били са много тежки - първият от тях е с тегло около 10 кг, после 5 кг и стига до 800 г. Пo-късно навлиза в мобилните телефони по стандарта GSM. След повече от 20 годишна история в мобилните комуникации, в последните години Nokia преживява небивал срив (1.164 billion euro загуби за 2011) и не се вижда светлина в тунела.

Моя съвет е - ако искаш да купиш мобилен телефон с клавиши за баба си то Nokia е добър избор, ако искаш да си купиш смартфон, то по-добре да бъде от друга марка. Относно Nokia Lumia 900 - можеш да прочетеш ревюто в cnet.co.uk преди да решиш да си купуваш. :) Само погледни техническите параметри: чипсет отпреди 2 години Q2 2010 - едноядрен процесор 1.4GHz Qualcomm APQ8055+MDM9200 (WCDMA), OS Windows Phone 7.5 Mango, операционна памет 512MB (затова със сигурност няма да може да се ъпгрейдва до Windows Phone 8), флаш памет 16 ГБ, няма възможност за допълнителна памет на micro-SD карта, Bluetooth 2.1+EDR, micro-SIM карта (несъвместима с нормална SIM карта), 4.3' дисплей 800x480, камера 8mp и 720p video recording/playback, тежък 160г !!!, тънък 11.5 mm !!! Няма дори Skype app! За сравнение погледни параметрите на HTC One X: чипсет от Q1 2012 - 4-ядрен процесор Nvidia Tegra 3 на 1.5GHz, Google Android 4.0 + HTC Sense 4.0, операционна памет 1GB, флаш памет 32GB, с възможност за 32ГБ допълнителна памет на micro-SD карта, Bluetooth 4.0, DLNA, поддържа системата NFC плащания, висококачествен звук Beats Audio, 4.7" дисплей 1280x720, камера 8mp video 1920x1080 recording/playback (Full HD 1080p), тежък само 130г, тънък само 8мм.

много приказки са излишни ..нокиа диша праха на самсунг и айфона това е.

ХА ХА ХА ХА ХА

Смешен коментар - мой колега с iPhone 3S телефон още като седне на компютъра го включва на захранването (телефона му издържа около 3 часа). HP излезоха на пазара с 2 таблета - модел Slate с Windows 7 (Intel Atom процесор) и модел TouchPad с HP webOS (тази OS беше призната за провал и беше спряна); и двата модела бяха и бяха пълен провал. За да изчистят склада от webOS модела накрая го продаваха за 100 USD след като му искаха повече от 700 USD в началото. HP обяви поддръжка на Android 2.3 за модела с webOS, но Android 4.0 ICS не е отишъл по-далече от Alpha version и естествено без драйвери и поддръжка от HP e нещо смешно, няма нужда да го обнясняваш, всеки го знае. HTC например наскоро обяви ъпгрейд до Android 4.0 ICS за всичките си предишни телефони с поне 768МБ памет.

това е наи големия виз!!!ха ха ха!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Супер, Нокия се завръща. Омръзна ми от тоя Епъл, дето за сума ти и пари предлага китайско качество и живот.

То щот има само Айфон, нали ?

Очевидна платена рекламна статия! Нямам нищо против Windows Phone, но защо трябва човек да купува Nokia 900, а не HTC Titan 2 който превъзхожда Nokia отвсякъде (16mp камера, по-голям екран, по-добра батерия, по-добър процесор. т.н.) или по-евтини модели като Samsung Focus 2, HTC Arrive, Radar, Trophy? И защо трябва да минаваме на Windows Phone с около 2% от пазара на смартфони (няма дори още Skype) след като Android OS телефоните са категорично на първо място на пазара на смартфони с 56% следвани от Apple iOS ? Несравнимо по-голямо разнообразие и несравнимо по-добри хардуерни параметри, качество и цени. Всички знаем, че Nokia телефоните се OEM китайско производство на Pegatron и Nokia е само името на марката, която преживява най-големия възможен срив в света на телефоните...

Освен отвратителния интерфейс, на дисплея му се виждат пикселите-обърнете внимание. Така,че типично за нокиа-стар хардуер на цената на нов. Явно е платено, за да бъде дадена такава нереална оценка. Останалите hi-end устройства в този ценови диапазон са доста по-напред, особено в дисплея. Честно казано съм изненадан. Вместо да плащат луди пари за реклами и налагане, да бяха обърнали повече внимание в подготовката на продукта. Трудно ще наваксат преднината на останалите, даже бих казал невъзможно.. Изтърваха момента.

На мен ми допада!

Доста пубери в тоя сайт, бре! Деца, разберете, че повечето от нормалните хорат търсят устройство, което просто да работи от кутията. Затова Айфон размазва всичко. Затова сега и Лумия е определена за такава. Имах андроидски телефон самсунг за повече от година, тогава нямах пари за Айфон, признавам си. Е повече никога няма да се върна на тази ОС. Не съм на 18 да преинсталирам по 3 пъти на седмица и да ми блокира всяка трета програма и да викам колко е хубав андроид, щото имам уиджет за времето. Не искам за да си наглася алармата да минавам през 6 стъпки. Това, което андроид постигат като бързина с 4 ядра, Ундоус и Нокиа го правят с едноядрен процесор. Дори Епъл с двуядрен на 800МГх са по-добри от Андроид с двуядрен на 1.4МГх.

1. Зависи какъв самсунг си имал, първия Галакси бе доста зле, а SGS2 няма как да си имал от година просто защото излезна миналото лято, т.е. имал си по-смотана версия. 2. Качеството на ICS е несъизмеримо по-добро от това на Froyo Или GB, или в магазин на TMobile, например (ако живееш в Щатите) и провери последните им Андроид модели за да се убедиш че съм прав 3. Потенциала на устройства с мощността на последните Андроид устройства (като Amaze 4G, Rezound, OneX, и SGS2 и 3, например) е много по-голям отколкото на айфоните, просто защото Епъл ги правят с цел да могат да бъдат оптимизирани с настоящата и най-много следващата версия на iOS, докато гореизброените устройства ще имат способността да вървят безупречно със следващите поне 3 версии на Андроид 4. IPhone е надценен продукт. Наистина е много качествен, но тъй като носи логото на Епъл, просто е надценен, това е истината. Галакси S 3 е съвсем друга категория от 4S като качество, скорост, и т.н., а цената им ще е горе-долу сходна, това говори много за перфектната маркетингова политика на Епъл, но тук отиваме към съвсем друга тема....

Защо ще сравняваме последен модел Nokia със стар модел Samsung отпреди 2-3 години? Сравни Nokia Lumia 900 със Samsung Galaxy SIII или HTC One X и тогава ще видиш колко е глупаво твоето сравнение.... Кои Android телефони все още имат единичен процесор? Само най-най-евтините модели за да могат да си ги позволят пуберите ... И сравни цените на тези сравними пуберски Android телефони колко пъти по-ниски са от цените на Nokia Lumia 900...

аман от пубертети и псевдо ай-ти специалисти с глупавия им спор самсунг галакси или айфон, които се присмиват на компанията, която традиционно прави най-качествените мобилни телефони; със сигурност този телефон е по-добър от нашумелите напоследък много модерни устройства на самсунг, епъл и ейч ти си

Звучи ми като Нокия Пумия :)

това колко добра покупка е се определя еднозначно от потребителите. а те, вапросните потребители - купуват android и iphone. A не nokia, mokia, windows, lumia, mumia

Точно този найстина е изключително добър , и то преди Замсунг Галакси се появи на пазара,а работи толкова бързо. Интерфейсът му е супер приятен и върви като по масло. Да те имат проблеми,но това си е много,много качествена джаджа.

Единствения шанс на Windows е да върнат отвореността на операционната система на хората. Не може да ограничават качването на рингтонове и филми да става с отделни програми и...

..не е важно какво казва някакво списание, а колко хора си купуват нокия.

Както казват англо-говорящите: Thank you, but no thank you :)

Хахахах смях. Оправиха ми настроенито.

Колкото и да го рекламират, няма да си купя телефон с Windows Phone. С липсата на съвместимост с Windows Mobile отпадана последният аргумент за това. Вече има далеч по-добри ОС.

Тия не фалираха ли вече?

Нагласена работа има толкова по-добри апарати от тая лумиа

тия откачени ли са?!? :)