Коментари - ”Дракон” ще полети към Земята на 31 май | IT.dir.bg
назад

”Дракон” ще полети към Земята на 31 май

Първият частен космически кораб "Дракон" ще се разкачи от Международната космическа станция (МКС) на 31 май тази година, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - ”Дракон” ще полети към Земята на 31 май | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оказва се че една частна аммериканска компания може за няколко години да направи това, което руснаците не можаха за повече от 50. Вярно, те са ползвали опита от "Аполо" (ако се вгледа човек в силуета и структурата на кораба ще открие доста прилики). Работят хората. както с еказва - не става само с пиене, трябва и акъл. А руснаците пак ще гледат отстрани и ще се чудят как така е станало че те уж първи пуснаха спътник, а сега са на опашката.

И какво не можаха руснаците да направят за 50 год.? Може би не можаха да построят и изпратят в орбита най-дълго съществуващата МКС "МИР" или пък да достигнат и изследват Марс или Венера или Луната?! Ти си един простоват и недостатъчно чел индивид, който като гербавите лаици, и по-точно като нискообразования пожарникар, "предсказва" земетресения и дава "акъл" за всичко и на всеки!

Е как от "Височина 5,9 м, и широчина 3,6 м. ще получите обем 6,8 куб. м"? То за третото измерение остана 30 см. И в тези 3 см искате да натъпкате 7 космонавта!?

Начииии, формата на апарата е по-близка до цилиндъра, отколкото до паралелипипеда, т.е. за бакалски сметки се ползва 2 x pi x r x h. Освен това най-вероятно има и клиновидна форма(т.е. единия край е по-тесен от другия), което допълнително намалява с много общия обем. Също така предполагам, че височината и ширината са размерите на апарата, а обема е полезния(използваемия) обем на апарата.