Коментари - В САЩ откриват детектор за тъмна материя | IT.dir.bg
назад

В САЩ откриват детектор за тъмна материя

Нова лаборатория в излязла от употреба златна мина на 1500 м под земята край гр. Лийд в Южна Дакота ще се превърне в научен център, където специалистите ще се опитват да засекат неуловимата тъмна материя с най-чувствителния детектор в света, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - В САЩ откриват детектор за тъмна материя | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

0.4% - Звезди, планети и др. 3,6% - Междугалактичен газ 23% - Тъмна материя 73% - Тъмна енергия Общо прави 100%. В статията не споменават за тъмната енергия, а много от читателите не знаят за нея. Затова си мислят, че процентите са грешни.

Да, така е! Обаче незнам какво затъмняват толкова тези тъмни материи и енергии! По скоро са "прозрачни" :D а науката за тях е тъмна ;)

Тъмна е, понеже няма как да бъде "видяна" т.е. засечена. Единствено знаем, че съществува.

останалите 71 са за тъмната енергия - която представлява налягането на вакума - тоест налягането на виртуалните частици който постоянно се раждат и умират

това "налягане на вакуума" звучи като натискане на нищото - може да се оприличи на плевню стиска черепа си, белки излюпи няко нов приоритет ...

Аз ли бъркам - или тези, които биха прочели тази статия не са онези, към които Автора на заглавието го е ориентирал?

Нищо не разбирате вие! Останалите проценти са укрити доходи от Дянков, ама си трайте да не чуе някой...

Останалите 71% са СИЛАТА ;-) !

Така излиза :) Явно го е писал някой журналист джедай!

Останалите са енергия...

А останалите 71 % какво са ?

Тъмна и обикновена 24%.. какво остава за 76%??

Тъмна материя - 25% от масата и енергията. Обикновенна материя - 4% от масата и енергията. Стават 29%. Ам останалите 71% ?

Останалите % са за "Мрачната енергия", а има и следи от "ДарК Вейдър" и други герои от комиксите - така базови за "науката" на САЩ :)))