Коментари - Корпусът на iPhone 5 се драска лесно (видео) | IT.dir.bg
назад

Корпусът на iPhone 5 се драска лесно (видео)

Първо бе обхватът, после батерията, а сега и корпус, който лесно се драска. Всяка година iPhone излиза на пазара с някакво слабо място и за щастие Apple винаги оправяше положението в кратки срокове.

Обратно в новината

Коментари - Корпусът на iPhone 5 се драска лесно (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемът на Епъл не е в това, че продуктите им се надраскват. Просто фирмата Епъл отдавна е банкрутирала и съществува единствено като табелка, чрез която се осъществяват някои търговски операции. Такъв аналог в България е и беше Химко-Враца.

jizast

Хахаха, я погледни новините за финансовото състояние на Епъл, колко милиарда кеш имат и как се чудят какво да ги правят. Като не можеш да кажеш нищо най-добре си мълчи за де ставаш смешен.

Абе все си мисля , че стъклото е "малко" по гладко от метала и е нормално да не се дере лесно, но явно американската простотия стига твърде далеч вече. Аз лично съм с Nokia C1-01 и пак не си слагам при него ключовете и стотинките ...

Нормално е алуминият да се драска - все пак не е от най-твърдите метали. Допълнително като покритие най-вероятно е оксидиран под някаква форма и при надраскването пада оксида. А стъклото (в предния) модел е доста по-твърдо от алуминия, още повече пък и ако е закалено. Това, което казвам обаче изобщо не е оправдание за Apple - да продаваш продукт за 1500 лв. и след това да се надраска за 2 дни - thanks but no thanks

Имам щастието да познавам малкко металите и сплавите. Замисли се колко лесно се драска цилиндровия блок на един автомобил? Apple просто са избрали най-евтиния вариант (за да изкарат по-голяма печалба) за корпуса си. Примерно AlSi5Cu1 изглежда по същия начин, но не се драска толкова лесно. Има и други сплави с подобни свойства.

jizast

Чудесна новина за SamShit зомбитата. Сега вече им потичат лигите, кеф намерели са дефект на Епъл продуктите. Това си е някакво успокоение, може и да са със SamShit боклук, но пък на iPhone-ите им се драска корпуса :-D

nobody

"намерели са дефект на Епъл продуктите" ?!? То 1 дефект да беше а то цяла гора от проблеми..то не бяха мега-бъгавите и неизползваеми карти за навигация, а сега и 'ултра-качествения' корпус се оказа като направен от станиол от шоколад Милка ...А за 'иновациите' - дори не са вкарали толкова рекламираното си безжично зарядно - пълна нула развитие спрямо 4-ката! Дори HTC и Нокия ги изпревариха относно тази екстра. Екрана им също не е Н1 като резолюция...И къде отиде перфектния телефон (киселото грозде демег) ??? Китайски боклук от Foxconn, това купуваш ...

jizast

Хахаха, Нокия и НТС били ги изпреварили. Абе момче, тези две компании се борят за оцеляване бе, къде си тръгнал да ги сравняваш с краля на мобилния пазар.

коку

Извинявай, но не беше ли ти този, който обясняваше колко са здрави продуктите на Apple и как ги носиш и ползваш без защитни аксесоари? Успех с това поредно iДръво! И не, не съм успокоен от това, че се оказах прав, че поредното iНещо е сглобено набързо и отново некачествено. За твое сведение имам MP3 плеър на SONY с алуминиев корпус на 4 години. Без да се старая много да го пазя няма нито една сериозна драскотина по корпуса. Има начин за заздравяване на алуминия, просто печалбата на Apple щеше да намалее... Чичо Фил откровено заблуждава клиентите, че това е очаквано и нормално поведение на продукт с алуминиев корпус...

jizast

Ти май бъркаш краш тестовете с надраскване на корпуса. Я се замисли пак каква е разликата, ако не се сетиш значи и господ не може да ти помогне.

Ко викаш? Надраскало ти се е телефончето още докат си го вадил от опаковката? Перфектния айфон, дет всички са чакали от 2007 насам? С идеалния размер на екрана, обещан още от Стив Джобс ?

Човече, помисли малко преди да пишеш. Тест ясно показва, че 4s не се дракса за разлика от петицата. Хората, които има 4s очакват същото качество. А то какво се получава по-скъп телефон и по-ниско качество. Sorry, но аз искам за парите си качествен продукт. ПП Този пост е писан от iPad

На Епъл феновете и цървули с тянхото лого за 500 лева да им дадеш, пак ще си ги купят. Важното е лого да има... макар и надраскано

Вчера попаднах на кратък виц в руски сайт, който ми държа доброто настроение цял ден. Ще го споделя, с надеждата това да се случи и с други :) ' Наистина ли ще смените Вашия iPhone 4S с iPhone5 само за няколко сантиметра разлика в размерите? Молете се Вашето момиче да не направи същото с и Вас...'

Ти някога ползвал ли си iphone, че говориш за класата му, защото аз след 3 години с андроид ми попадна iphone за няколко дни в ръцете и си купих :)

Аз имам iPhone, жена ми андроид. След повече от 3 години се чудя, какво му е по-доброто на iPhone-a (телефона е служебен, личният ми е Нокиа Е71), спрямо Sony Experia-та? Единствената съществена разлика е цената. Която е безумно висока. А да, iPhone забива яко, ако не използваш приложение на Епъл, а алтернативи.

Явно не ти се е налагало да пишеш буквено-цифрово-символна парола от 64 знака на него... С тоя малък iекран и iбутончета, дето са 1/4 от пръста ми (не че размера им е определящ) не е най-хубавото ми преживяване с iPhone, но ще го запомня за цял живот. 4 пъти писах паролата, докато я уцеля. Тъпата iпръчка дори не си завъртя iклавиатурата, за да стане по-голяма като му смених iориентацията. За сравнение на htc Wildfire S я написах от първия път, като телефона го бях държал макс 30 мин преди това в ръцете си. За мен екран под 4" на телефон със сензорен екран е гавра с потребителя (ако е над 15 годишен).

"маркетинговият директор Фил Шилър е отговорил, че всеки алуминиев продукт може да се надраска и да разкрие оригиналния си сребрист цвят." И сега к'во - всеки закупил айфона да надраска яко, че да се покаже оригиналния му цвят!

еми много ясно че ще е лоу-кост боклук. Foxconn правеха евтини PC кутии преди (а и сега най-вероятно) ..това си е редови китайски завод...А Епъл не са нищо повече от маркетингов офис, без никакви собствени заводи, лаборатории за тестване и т.н.

Losers :)

Стив Джобс беше пророка на Епъл. Без него църквичките на Епъл (Apple Store) ще останат празни. Дизайн и PR-а помагат, но когато няма конкуренция. С противници като Самсунг, HTC, Nokia, Microsoft да произвеждаш скапан хардуер в луксозна опаковка не стига. Това ще е последния iPhone продаден в много бройки. Ще стане както е при персоналните компютри. Епъл там са в дъното с жалките 5-7 процента и то купени главно в Щатите от малоумници с повече пари, отколкото акъл.

Не съм фен на Епъл, но не знам телефон, който би издържал този тест. Също така няма продукт на който и да е световен производител, който да не мога да счупя и повредя.

моя SameShit II го издържа

има композитни материaли дето издържат scratch теста. изпозваме ги за интериора на коли.

Изброй телефоните които още в опаковката са надраскани и се лющи боята ?

Това устройство е за балъци и зомбирани човечета (с извинение към интелигентните хора, които го ползват и на които искрено се чудя на овчето въодушевление). Още от първия айфон се задават умишлени бъгове и леки недостатъци, за да може на следващата година, като пускат новата версия да кажат че тя е по-съвършена от "стария". Ествествено балъците попиват всичко и си дават паричките чинно щото "новият айфон е още по-яяяяяк" :)))))

Със сигурност съм по-интелигентен от теб и все пак ползвам продукти на Apple. Самият факт, че слагаш хората под общ знаменател спрямо това какъв е личният им избор за продукт, показва ти колко си интелигентен. Милиони хора са избрали Apple и, смея да твърдя, повечето от тях са достатъчно интелигентни и успешни финансово, за да могат да си позволят да отделят солидна сума за телефон. От другата страна си ти, който, ако наистина имаш малко акъл в главата, единствената причина да пишеш такива глупости е от някакъв вид завист или злоба. Ти си избери. Лек ден.

Абе аз познавам хора, които са много добре финансово, ама интелекта им 'ич го няма. Само се вгледай в правителството ни... Точно те поръчаха iPad-и за съотборниците си (депутатите), които не са много далеч от същия този интелект... Сред моите приятели има 1 (един) с iPhone, който в момента мисли дали има смисъл да купи новия. Останалите са BlackBerry, htc, Samsung и то не е защото са по-евтини, определено можем да си позволим да дадем 2к за изчадието на Apple... За другите не знам, но аз лично много мразя някакви американци да ми извиват ръцете... Ти си прецени. Лек ден.

Ако искаш да ме убедиш, че тия социални неудачници които видяхме по снимките на опашките за айсифона, за интелигентни успешно финансови, и т.н. значи гола вода си. Те американците купуват на ден по пет хамбургера, но това прави ли ги интелигентни и финансово независими. Всъшност ако имаше класация за световни балъци познай кои народи ще я огласят :). Хората купуват айфон защото така са зомбирани и представа си нямат какво купуват (точно както се случва и с хамбургерите). Ползвай си епъл, но като се надрска, като се окаже, че гпс е гола вода, като видиш, че е толкова затворен че трябва да го джейлбрекнеш и всичко е платено, даже новите зарядни за кола, докинг станции (нали не можеш да ползваш старите, което е гига иновативно) и т.н. се сети, че е трудно да признаеш какъв си балък след като си дал толкова пари.

Интелигентни и отделящи солидна сума за телефон, те такива няма :-))))

Толкова упорите искат да сринат имиджа на Епъл, че всеки нов Ифон се разчленява до най-малкия детайл, гледа се под лупа за най-малки и незначителни проблеми. Не знам друг телефон който да преминава през такова изпитание и такива не човешки изисквания дали е перфектен или не ...

Когато ябълката продават телефон, зомбирайки потребителите си с това, че телефона е перфектен е нормално да бъде подлага на тестове за перфектен. Другите не се натискат да се нарича телефона им перфектен защото знаят, че няма перфектни неща и просто си продават. И то продават телефони по добри от този на ябълката.

ами нали точно от apple твърдят че това е "най-прекрасното устройство във вселената" и "най-добрия и перфектен телефон на света", та хората искат да проверят така ли е наистина или не

Правят го защото там е силата на apple. Продуктите на компанията се купуват, защото са произведения на изкуството. Хардуера е изпипан до съвършенство. Гледайки този клип, виждам че нещата са се променили. Apple се превръща в поредната фирма произвеждаща пръчки с бъгав софтуер.

Да, произведения на изкуството от китайски завод, произвеждащ дулги години посредственни кутии и клавиатури за асемблисти разни, и лоуенд джаджи за ИТ пазара. При знаково лоши условия на труд, съдени няколко пъти и тн. Тоест АйфонЪ е измислен от 3-4 фирми по света, патентован от Епъл и маркетиран, произведен от постредствен производител (който може да е всеки друг китаец/поне 12 се сещам и поне още толк'у азиатски други). Сори ама тук само пералнята и политиката на MS и Gov на US правят възможно това зомбиране. Добре че е пазара им на лумпени да имат подобна енерция... Поради работата ми имам повечето флагмани на мобилни устройства и iPhon-a (кой да е) не блести снещо. А преди тях имаше хендхеалт джаджи много по ранно богати и изпипани, когато Епъл не правеше нищо "мобилно".

Че то не е необходимо да минава през ИЗПИТАНИЯ. Още като пуснаха SameShit III и веднага излезе видео, че официалния пласмасов калъф на самсуняците може да надраска задния капак на сапунерката им. ПЛАСТМАСОВ!!! КАПАК!!! А тука тръгват да драскат алуминий със закалена стомана и се учудват, че се драскало - ами законите на физиката и тъпоумието никой не ги е отменял.

Алуминий със закалена стомана...хехххх.....хапчетата драги ябълко...пий ги редовно, за да не ти идват такива глупости в глават.

Абе, лузър, що пропусна факта, че корпуса на 4s, не се драска. За мен изводът е само един - себестойността на продукта е намалена за да се генерират по-големи печалби. И кой го плаща това - хора като теб. Не е виновен този, който яде баницата, виновен е този който му я дава. Със здраве да си ползваш новия телефон, но не забравяй да му купиш калъфче от китайците.

хората те предупредиха многократно да не се излагаш постоянно..стана шута на форума вече!

Владо

То Самсунга може да се дере от калъфка, ама поне излиза здрав от опаковката. Тва е голямата разлика пич. Ти кат си купуваш "най-перфектния" телефон, с най-голямата реклама, тва ли очакваш? ДОкат е още с предпазителите отдолу да се е надрал и олющил? Ми представяш ли си пък докат го сложиш в някой кейс кво ще стане?

Новия айсифон е пълно дръвче. По зле е дори от предните. На цена от 2100 лева и то за 16 гб версия е безумие да си купиш тази китайска играчка.

Цената от 2100 лв е за нетърпеливите. Но дори когато влезе официално в България цената пак е висока, както и абонаментните планове, които ти пробутват с телефона. И за това не са виновни Apple, а операторите. Както и да е. Безумие е да си купуваш телефон, който струва повече, отколкото получаваш месечно. Няма значение каква марка е.

За парите за които струва айсифон, можеш да си купиш по добър телефон+фотоапарат по добър от този на айсифона+лаптоп с който ще можеш много повече от айсифона, че и за свястна навигация с истински карти може да ти останат :). та да си купиш айсифон на цената на гореизброените устройства си е доста малоумно.