Коментари - Медиите срещу Google - кой ще загуби първи | IT.dir.bg
назад

Медиите срещу Google - кой ще загуби първи

След като проблемите на големи международни вестници се увеличават, някои от тях използват политици, които да лобират Google да заплащат за новини на издатели.

Обратно в новината

Коментари - Медиите срещу Google - кой ще загуби първи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американските корпорации се скъсват да заплашват и съдят всеки, който копира съдържание. Сакън, обаче, някой да не поиска от американска корпорация да не копира съдържанието му. И не ми дуднете за тагове или нетагове, индексирането на съдържание няма НИЩО общо с копирането на новините от Гугъл. Образовайте се малко...

Kalin

Надявам се Гугъл да спечели

Бумерангът на квазиплашилото Авторски права :) Пак ли двойни стандарти?

Така, така. С техните камъни по техните глави. Ако някой направи услуга подобна на Гугъл, веднага бива заклеймяван като ПИРАТ, дори от самите Гугъл, които му спират рекламите. Гугъл са едни лицемери и заслужават случващото се. И българските издатели, ако изобщо съществуват такива, трябва да помислят в същата посока.

"вестниците имат възможност да добавят таг към техните страници, за да не попадат в Google News" - точка.

Правилно, те дори могат да забранят страниците им да се индексират от Google.Просто трябва го направят.... но има един малък проблеееем няма да могат да искат пари от Google.Иначе са хитри Google ти индексира сайта прави трафик към теб и ти печелиш.Има си решение Google въвежда заплащане за всеки клиент пренасочен към техните сайтове.

Blake

Много яко ще стане когато Гугъл разкара всичките лакоми нещастници от търсачката си, да видим след колко време ще запеят друга песен :)

Ламерско изказване, но - такива хора харесват Гугъл...

И аз някога се радвах на Гугъл, до момента когатои осъзнах, че и те като всяка друга корпорация никак, ама никак не се интересуват от друго, освен от печалбата. Не ми харесва и това, че ме следят навсякъде - мен лично в Chrome, Android, Gmail, Google, Youtube и предполагам на още доста места.

Никой не те задължава да си в средите на google,както и медиите...хем боли хем сърби... Нали. А новините не се правят.. Те се случват. Като те заснеме журналиста как си паднал.. Плаща ли ти.. Но пък ще вземе пари за това че ти си си счупил главата а той е отишъл до там да го снима. Това с правата е много по в полза на корпорациите от колкото в твоя или на журналиста полза.