Коментари - LG пуска първия в света 21:9 UltraWide монитор | IT.dir.bg
назад

LG пуска първия в света 21:9 UltraWide монитор

LG Electronics (LG) обяви модела EA93 UltraWide Monitor, първият в света монитор с пропорция на екрана 21:9. 29-инчовото устройство е оборудвано с широк дисплей, функция за разделяне на екрана на 4 и 100% възпроизвеждане на sRGB гамата.

Обратно в новината

Коментари - LG пуска първия в света 21:9 UltraWide монитор | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв е смисълът от такова съотношение? В момента се гледа 16:9 Full HD и вече взе да се налага. На този телевизор ще гледаме картина с нарушена пропорция, защото никъде няма филм или телевизия, която да излъчва в съотношение 21:9. Да не говорим, че още една камара телевизии излъчват 3:4 с ниска резолюция и на 46 инчовите гледаме хем разпъната картина, хем с неспазено съотношение

Това не е телевизор а монитор. И цели да даде друго решение, на проблема с нуждата от по-широк десктоп, който масово се решава с два монитора на една работна станция.

Филипс имат такъв модел от 3-4 години ,мисля но корейците освен да копират друго не знаят.

най-важното цената я няма :)

Каво не му харесвате, мрънкалници нашенски? Широчина на монитора 67,7 см, височина 29 см. Красота!!! Сигурно нямате 1/n от знанията на тия, които са го създали. Но, типично по нашенски дайте да го оплюем, пък след това ще видим какво ще правим.

Перфектно!!! Отлично!!! Браво!!! От кога го чакам.

Много хубаво, ама е удобно само за филми. За какво ми е толкова голям (широк) монитор, като в интернет ще трябва да скролирам непрекъснато. Неудобно е и за работа с програми.

Поредната пълна простотия...на ксино екран се гледат само филми, а и екрана е с размери за киносалон...тона плоско недоразумение каква работа ще върши в домашна обстановка? Ще превърташ страници като гламав в интернет,филмите от телевизията ще са смачкани, абе изобщо пълна простотия