Коментари - Спецификацията HTML5 е окончателно готова | IT.dir.bg
назад

Спецификацията HTML5 е окончателно готова

Световният уеб консорциум W3C (World Wide Web Consortium), отговорен за разработката и внедряването на нови интернет стандарти, публикува окончателните спецификации на HTML5 и Canvas 2D.

Обратно в новината

Коментари - Спецификацията HTML5 е окончателно готова | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това много добре. Но аз не виждам извън продукти на Google и Apple реална воля да се скъса със статуквото. Всички учили-недоучили уебдизайнери у нас флашват" и скриптват, така че хората без флаш не могат нищо да ползват. Държавните е-документи са пълна трагедия. Страниците на монополистите също изобилстват от флаш и какъв ли не назадничав код. Иначе и това, което Майкрософт умишлено направиха за потребителите на Windows XP наистина ги поставя в неравностойно положение, т.е. (ако са свикнали с IE, сега трябва да разучават нов браузър). Което не е толкова лошо и дори е против козните на Microsoft (за XP).

В скриптването не разбрах какъв е проблемът? С ХТМЛ5 няма да има скриптване ли ?

Драги ми "Читател" не те знам от какво ниво програмист си, но не се ли досещаш, че изучаването в детайли примерно на флаш не става за ден или два. Та не се загърбва лесно години изучаване на техники и похвати, поради това, че е излязла видите ли нова платформа HTML5. Всяко нещо с времето си!

Проблем е че не може да се ползва IE8 с този нов стандарт. Така от Microsoft насила карат потребители на Windows XP да си инсталират 2-ри браузър.

От Microsoft не карат никого нищо да прави. Не може да се иска от браузъра на операционна систрема на толкова години да поддържа стандарт, който е публикуван преди 3 дена. Съвсем нормално е, ако искате поддръжка на най-новите неща, да си смените (поне) браузъра.

Я си виж първото изречение, помисли пак и не дрънкай глупости. От Майкрософт забраниха използването на Internet Explorer 9 в Windows XP, точно за да принудят потребителите да купуват по-новите им версии. Стар браузър е и Mozilla Firefox, но си работи нормално с всички нови технологии.

Ако броиш ИЕ за браузър, значи наистина инсталираш втори. За мен не е такъв, затова слагам ФФ и имам един браузър. Добавям и Хром и стават 2 и тн. ИЕ8 е 0 (нула), във всички отношения.