Коментари - Шефката на Yahoo! забрани работата от дома | IT.dir.bg
назад

Шефката на Yahoo! забрани работата от дома

Главният изпълнителен директор на интернет компанията "Yahoo!" Мариса Мейър забрани на служители на фирмата да работят от дома си.

Обратно в новината

Коментари - Шефката на Yahoo! забрани работата от дома | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"назад към прогреса!" Следващата стъпка е да ги накара всеки важен мейл да се разпечатва на хартия

Яка кака е Мариса. Бих я треснал. И е права в случая с работата от къщи.

И след като всички тук задръстеняци и безнадеждни комплексари й се изредиха от разстояние, (с което й накривихте капата, дето се вика), защото тя е една от най-успешните бизнес-дами в света, с енергия, креативност и дългосрочна визия в работата си, нека кажа нещо по същество- еми да, интернет много често е критикуван, че става ерзац-общуване, сурогат на живите човешки отношения, и по този начин всичко става изкуствено и фалшиво- ето с това си решение чаровната бизнес-дама показва здрав разум- че не може една общност от хора да се счита за колектив, да проявява солидарност и емоционална обвързаност, ако хората от тоя колектив въобще нито веднъж не са си виждали очите и не са си стискали ръцете. Едно доста човечно и далновидно решение. Надявам се, в някои случаи ще се проявява нужната гъвкавост, ще има необходимите изключения, но по принцип дамата е права.

Много погрешни представи имаш. Изкара я хрисима и човеколюбива, а в действителност съм сигурен че е чудовищен тартор. От тия дето имат високи изисквания към другите и са винаги "страшно бизи".

Спорно решение. Предполагам, че ще има изключения за служителите, които нямат офис наблизо.

гледай да си оправите скапаната поща, щото днес от мейла ми беше пратено спам съобщение до всичките ми контакти, та после ме заринаха с въпроси какви са теия спамове дето им пращам. ...

понеже ме цензурираха, първо им теглих една, после писах че колкото по-бързо изчезнат от хоризонта толкова по-добре за човечеството.

Пичката кефи. Наскоро тя показа, че не признава БлякБъри за смартфон, като каза, че сменя всички телефони на компанията (повечето блякбърита) с айфони, за да могат всички да ползват предимствата на смартфоните.

Емблематична кокошка е тази. Със сигурност не разбира бъкел от комуникации и технологии. Затова пък в словоблудството е експерт от световна величина.

Мариса Мейър не е кокошка, а е една от най-чаровните жени в света, а освен това е и гений именно в областта, в която я подозираш, че не разбира и бъкел. Очевидно ти си този, който хал хабер си нямаш от някои неща, за които обичаш да плямпаш.

Ей много почваш да ме дразниш. Ти или си някаквъ смотаняк като нея дето е "лидер" а другите му вършат работата, или си без мозък.

Така учат в бизнес-училищата, че личния контакт важи. Освен това, организационните науки твърдят, че имало нещо като 'communities of practice', които се оформяли при клъстерирането на индустрията (като пример дават Силиконовата долина), които 'общности' допринасяли за синергетичния ефект (2+2 е повече от 4). От друга страна, дистанционната работа се отчита като едно от най-големите постижения на Информационната ера. Никой не може да предвиди какъв ще е ефектът от тази мярка, но едно е сигурно - това е реинженеринг, което е много рисково като операция - работи в 1 на четири случая. Интересен ще ми е резултатът.

Нека пробват. После ще кажат как е ;-)

Акциите на компанията си вървят надолу и това е. Може да е много умна ама прави глупости това е. Едно от най-тъпите нововъдения от нейна страна. Решиш да гледаш някое интересно новинарско клипче и след като си изгледаш ракламката от 30 секунди накрая ти казва видеото не е за тоя регион. Естественно загуби много посетители и мен включително. А това да се работи в офиса го е взела от книгата на Стив Джобс.;) Сега просто е интересна за медиите известно време и това е.

Как разбра, че акциите на яхуу вървят надолу? От миналия септември до сега са скочили от 14,50 долар за акция до сегашните 23 долара за акция. И е невероятно как грешната информация има 7 одобрения!!??

Чудно ми е след като сте такива критици и така явно злобеете и избивате комплекси ... постигнали ли сте дори 2 изречения от автобиографията и?! Или пак си ланкате ей така..

Браво мацо, щом те критикуват значи си на прав път!

ами биографията и е впечатлява- ща за 37 години-прочетете и тогава пишете-явно е талантлива. А за това дали е жена казва"Полът няма никакво значение ,важно е това което правиш и страсттар Аз съм един технологичен маняк"

Дай му пари, па му гледай сеира.

маи,че всички комплексари сте против тази дама,тя е е наистина дама - умна,млада и красива а всички,които я плуете сте просто завистници и злобни,а надминете я де .да ама не - не можете и не ви стиска.стига с тази злоба братя балгари.вечно ще си останете на данато.

То си личи кой е на "ДАНОТО"

Не, той е на ДАНАТО :-)

Интересен критерий за "дама" имаш. Тая смръдла щом е родила дете и не ще да го гледа значи нещо не и е в ред. Дори животните не биха направили така. Ужас.

яху затъва и то отдавна. маcката търси причините за това и трябва да приложи строги мерки. по всичко личи че яхуджиите с тея хом офиси са се оляли, и нищо ново не са измислили в последните години. просто този модел не работи в тази среда. ако продаваш сапун, не ти трябва фирмен офис, бачкаш ли от в къщи и всичко е ок. но в ит и други индустрии това не върви.

писах че тая е краят на яхууту ...няма да загубим много

Това с home office е хубава практика но в Yahoo се прекаляваше и всеки го знаеше. Дори има хора, които отиват да работят там, защото ще са си по цял ден в къщи. Така, че хората които работят ще си имат тази привилегия, но няма да може да се злоупотребява

Пълни глупости говориш, които най-вероятно са чути на женския пазар...

Кифлата е приета във всички университети,които кандидатства и когато завършва получава 14 предложения за работа в най- престижните компании-явно си я бива всичко друго са- Комплекси

Нали всички досега точно това ти обясняваха - за службогонство може и да става, но за жена - не! А често големите комплекси на еманципарките се избиват в зубрене и гонене на висок успех (по-малко от шестица си е направо провал за тях).

Доста от най-успешните предприемачи, изобщо нямат висше образование (Бил Гейтс, Стив Джобс, Майкъл Дел, Лари Елисън ...) Образованието, не е никакъв критерии дали ще си успешен мениджър или не.

Нещо не ме разбрахте, комплексарката не е тя. Явно за да получиш предложения за работа , не е нито заради това че не я бива кото жена ,а просто си я бива...едва ли някой го интересува личния й живот.

Ми то и Буш е завършил Йейл а бат Боко е д-р инженер.

Eй, такива като тая тровят мъжете си, не им пускат и възпитават деца-психопатчета. Хубаво я вижте!

Тая няма как да възпита дете след като 2 седмици след раждането е обратно на работа. Но това е Америка, само който не е бил тука не знае.

Тая дълго няма да я бъде!

не са в историята, напротив.

Ал

Yahoo сами си го вкараха

Поредната еманципирана амбициозна кифла. Зарязваш си детето в най-необходимото за него време, за да се правиш на шефка. Такива като нея са вечно недоволни и съответно незадоволени сексуално. Ама сами си го направиха...

Да това обяснява всичко - ако се справя- защо не ? Кифа е жена ти.

Шафронелка!

Единствената логика в това решение е, че са замислили съкращения и така ще накарат хората да напуснат, без да им плащат обезщетения. Защото работата от къщи има безброй предимства, и за работника, и за работодателя. За работника - ненормирано работно време, пести лично време - час отиване, час връщане до работно място. За работодателя - не поддържа офис място - площ, отопляема, охлаждана, ток, вода, интернет и т.н.

всико е така, обаче зависи от работата. B техният случаи, мацката е права. Mоже ли да изобретиш нещо ако ти врещят на главата и жената ти набива канчето постоянно.

А ДА работиш в един офис с още 20 - 30 психопата, сред непрекъснати сплетни, крясъци, завист, обвинения - все ще се намери някой мърляч или мърла да ти вдигне кръвното - как ти се струва А??? Работил съм в големи компании и знам как е в препълнените офиси...