Коментари - Цената на Surface RT може да падне с до 40% | IT.dir.bg
назад

Цената на Surface RT може да падне с до 40%

Microsoft рекламира активно таблетите с Windows RT, но тези устройства не получават желаното признание от потребителите. Ето защо компанията планира да намали цената на Surface RT с 35-40%, твърди анализаторът Брайън Уайт от Topeka Capital.

Обратно в новината

Коментари - Цената на Surface RT може да падне с до 40% | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аре по-спокойно. Какво скачате на нож? Не че правя аз сметка на М$. АЗ ПРАВЯ СМЕТКА НА СВОЯТ ДЖОБ! Затова не съм си купил такъв таблет или от на Крушата. Като искаш нещо със себестойност 300 долара и печалба за компания 100$ (т.е. 33%) да ти се продава за 800$ примерно купи си го. Аз проблем нямам. Просто казвам, че прекалено големи са печалбите спрямо самата себестойност, за да очакват приходи. Това малко като с такситата на нова година-ДЕН година храни...

Неразумният начин да решаваш какво да си купиш е да си кажеш "Печалбата на производителя е еди-колко си процента, което е МНОГО". Разумният начин да решаваш какво да си купиш е да си кажеш "Аз каква полза ще имам от продукта". Решението на Microsoft да си коригира цените си е тяхно право, единствено ми е любопитно какво ще предложи като компенсация на всички онези, които са си купили таблети на високата цена.

Ал

Не е така. Всяко бизнес начинание е риск. Т.е. работи се залудо с НАДЕЖДА за печалба. А потребителя от своя страна си прави своята сметка и съвсем естествено е да не иска да плаща прекаления оптимизъм на въпросния бизнесмен.

Ал

Проблемът му е, че е поставен в положение да трябва да ги плаща тези проценти печалба. А ти какъв проблем имаш се TGR?

А сега сетете се сами колко % е печалбата....

айде не прави подобни елементарни коментари - Сони продаваха в началото Playstation3 на луда загуба, именно защото трябваше да направят цената атрактивна за да вървят продажбите и избиваха тези загуби от цените на софтуера. предполагам и това е подобна ситуация - производството на хардуер не е евтино - в чиповете има злато и какви ли не други ценни материали.

Превод с google транслатор: en:chip --------- bg: съществително - чип, стружка, жетон, треска, стърготина, резенче, отчупено място; --------- Къде видя злато, освен, ако не са златни стърготините ;-) --------- Като отида в магазина си купувам чипс - от картофи ги правили, така поне пише на етикета ;-) --------- Я не спорете за глупости, ако ги намалят таблетите, кеф - ще ги купуваме, ако не - има и други варианти.