Коментари - Таблетът атакува - компютрите с исторически спад | IT.dir.bg
назад

Таблетът атакува - компютрите с исторически спад

Световните продажби на персонални компютри са се свили с 13,9 на сто през първото тримесечие, отбелязвайки най-силния си спад през последните близо 20 години, съобщи компанията за маркетингови проучвания IDC, цитирана от Франс прес и Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Таблетът атакува - компютрите с исторически спад | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учудващо е тогава , защо при осезаем спад в продажабата на десктопи , цената им не спада ,дори обратното -увеличава се .Каквото и да си говорим ,таблета е бъзикалка за в движение да отвориш страница или да си видиш пощата ,както ида праснеш с ластика 23 пиленца но ....толкова .Истиската работа се върши на бюро ,седнал и с възможностите на десктопа .

значи аз искам 27" 2560х1440 (имам си вече) и да играя Криза 3, и други, да сърфирам, филми, ама и да ползвам софт за разни работи, кво таблет ли да си взема,

Да! Само внимавай какъв!

Не знам как точно губят пари производителите при положение, че таблетите се продават с много по-големи маржове??? Как може да губиш при положение че продаваш нещо което струва 100$ за 500-1000$?

Големи са маржовете на Епъл и Майкрософт... и донякъде може би Самсунг при скъпите си модели. Всички други се мъчат като грешници с мижавите мах10%.. друго си е 40% и отгоре.

Taблетът е страхотно устройство за всеки който не играе игри и не ползва компа за работа. Невероятно удобен за браузване , филми , четене на книги ... Една огромна група от хората ползват компютъра /лаптопа си точно за тия неща и осъзнават , че изобщо нямат нужда от нов компютър на всеки 2-3 години . Разбира се някой хора в бранша много ги боли , но такъв е живота ;-)

Сериозно ли таблета става за гледане на филм? Не знаех, че "страхотно" може да се нарече преживяването с филм гледан на мижавото екранче на таблета. Няма да си го пусна да го гледам на 40'' си ТВ или в краен случай на 27'' си монитор, ами ще се дзверя в таблета, щото е "модерно" ра'ишшшш. Пфф.

Tук сравняваме с лаптопи и десктоп машини . А ти , че ползваш 27"-ия си монитор за нещо друго освен работа ... надявам се осъзнаваш , че имаш проблем ;-)

Що си мислиш, че не може да се пусне таблета да показва филма на FullHD телевизор (или на 20+" монитор)?!

Най-обичам апокалиптични прогнози публикувани малко преди пускането на пазара на значими продукти като новите процесори на Интел.. Производителите задържат новите модели компютри за да могат да използват по-добрите процесори. Съответно потребителите поради липса на нещо интересно на пазара чакат новите предложения на производителите. Изчакайте до средата на годината да пуснат новите мобилни процесори за нови интересни нотебуци и таблети и съответно до около края на годината за новите Атом процесори за по-ефтините таблети. Толкова ли е трудно? Или трябва да се пълнят новинарските сайтове та да се показват рекламите...

Научи български! Това български форум ли е или "македонски"? Каква е връзката на Wintel с Android и iOS? Статията тук е относно 2 неща -последното проучване на IDC относно спада на компютърния пазар през изминалото тримесечие и прогнозата на Gartner Group за продажби на компютри, таблети и смартфони през следващите 3-4 години. Това са едни от водещите новини във всички технически издания, в медиите и Интернет.

Явно за теб връзката е в правописа... за следящите развитието на техниката (а не само изкуфелите проучвания на разни фирми които не се съобразяват с предстоящи след 2 месеца събития) връзката е очевадна.

Само не знам как се играе CALL OF DUTY на таблет , не мога и да си го представя .

Ами както се играе на Бум-Бум. Хващаш таблета като патлак (може и картечница, за тези с повече въображение) и... па, па, па! Търрррр....

Ето как:( Call of Duty Black Ops Zombies - Android Apps on Google Play

А STARCRAFT?

Ето как: link Има и app!!!

Не пишете глупости. Не било удобно да се ползват таблети. Аз откакто съм с iPad (2 години), сядам на компютъра само, когато трябва да свърша някаква работа - Photoshop, Word, или за гейминг. Но да кажеш, че за сърфиране не било удобно да си ползваш таблета, докато си седиш на дивана, вместо да пльосна лаптопа да ми стои на краката е просто пълна флупост.

Да ФЛУПАВО е :)

Да точно това казвам. Не е удобно да дори да се сърфира с таблет. Изкривява се или врата или гърба. Но ти си сърфирай, щом на теб ти е удобно. Таблетите стават само за играчка на дечурлигата. :-) Да гледат шереничко и да се радват. :-D

А като се наведеш над лаптопа поставен на коленете или на бюро, не приличаш ли на маймуноподобно същество? Имаше много карикатури относно това - започвайки от маймуната, първобитния човек и човек наведен над лаптоп...

Тази статистика ще е още 1-2 години. Таблетите са за определена група хора, които ползват само интернет. Не могат да се ползват за сериозен гейминг нито за работа със специализиран софтуер. Другото е че не са и удобни за ползване. И хората купили си табелти постепенно осъзнават това :)

Не знам как работят хората на тези таблети, но на мен след 30-тина минути цъкане ми се изкривява врата. Не са никак удобни. Лично аз няма да заменя лаптопа си за таблет никога. :-)

Абе кой работи на таблет? Това е за клюкарене в мрежите и сърфиране из нета. За работа хората си ползват ПЦ-тата.

Още като млад Джобс си е мечтаел за момента когато компютрите ще станат с олемина на книга да си ги държиш на коленете. Ръководел се е от максимата: най-добрия начин да предвидиш бъдещето е да го построиш. Интересно какво ли си мечтае някой друг с възможности да си осъществи мечтите.??? В бг-то за съжаление е невъзможно да се случват такива работи.

Дам, тия хора очакват всеки месец да си купуваме компютри , макар че идеята да имаш Х ядрен процесор , гигабайти рам , терабайтов диск и т.н. за да ровиш в интернет , пускаш музика и филми е меко казано тъпа, технологиите отдавна са над реално нужните за обикновения потребител. Само софтуерните гиганти се опитват да компенсират това все по обемни и тромави операционни системи и програми.

В ностолния компютър прозиводителността поне може да бъде ползвана за ВСИЧКО. В таблетите и смартфоните многоядрената ПР глупост е само за реклама, щото те за нищо друго освен за клюкарене в мрежите не стават.

еми ..Java за какво е измислена ? Да купуваме процесори и РАМ :)

Създаването на таблетите просто ще отдели от настолните компютри именно тази група която никога не е имала нужда от тях за нещо повече от ровичкане в мрежата. Настолните ще си останат за тези които ги ползват за работни станции и други тежки приложения, лаптопите ще си останат за бизнеса а смартфоните и таблетите за децата и сърфистите. Нищо тревожно няма. За всеки си има това което му е нужно.

Как да няма нищо тревожно? Печалби от рода на милиарди нямаааааааа! Супер тревожно си е!

Зависи за кого, Apple точно от таблети и телефони си правят парите ...

+1 Обаче според мен работните станции ще се преобразуват повече към сървъри. Лаптопите ще ги заместват все повече за напред. Спадът в продажбите обаче се дължи и на друго: -липса на новости в ОС. За всички важи. -производителите на игри съсипаха ПС бизнеса с всякакъв шпионски софтуер. Конзолите го довършиха с ниските цени. -липса на новости в хардуера на раб. станции -и т.н.

С едно малко уточнение, че смартфоните си имат и бизнес приложение.

Статията тук е относно 2 неща -последното проучване на IDC относно спада на компютърния пазар през изминалото тримесечие и прогнозата на Gartner Group за продажби на компютри, таблети и смартфони през следващите 3-4 години. Това са едни от водещите новини във всички технически издания, в медиите и Интернет. Според Gartner Group през 2015г. ще се продадат повече таблети отколкото компютри, смартфоните и сега се продават в пъти повече от компютрите. Твоето "предсказание" разбира се е в класацията глупаво, по-глупаво, най-глупаво... Прочети и нещо за облачни технологии, виртуализация, VDI,... Вземи прочети, вместо да се излагаш...

не съм съгласен с лаптоп за бизнеса, за кво да купувам и лаптоп и 27" дисплей за нормална работа

Поредната апокалиптична прогноза. Тенденцията просто отразява факта, че огромна част от хората използват компютрите за чат, забавление, нет и за нищо друго. Лично за мен и моята работа, таблетът е лишен от всякакъв смисъл. Няк`ва абсолютно импотентна кръстоска между лаптоп и телефон, годна само за губене на време, но пък модерна.