Коментари - Microsoft съкращава 7800 души | IT.dir.bg
назад

Microsoft съкращава 7800 души

Microsoft обяви, че ще съкрати 7800 души и паралелно с това ще отпише 7.6 млрд. долара вследствие на придобиването на мобилния бизнес на Nokia.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft съкращава 7800 души | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАХА SKYPE СЕГА И НОКИАТА

Прави сте за всичко. Все пак микрошит според мен малко избързаха с отписването на Нокиа. Въпреки нещастния им плочковохлопащ интерфейс, който всички мразим, те тъкмо бяха започнали да навлизат сред простолюдието. Трябваше просто да изчакат още малко и пазарът им щеше да се поотвори достатъчно. Вече няколко пъти срещам хора, които без никаква компютърна или смартфонова грамотност, споделят, че нокията с уинбоз, която са си купили на смешна цена била върхът и всичко, от което имали нужда и не разбират пристрастията на останалите към самшит и към айшит. Искам смартфон с ХР. Не понасям вече нито тъпия айос, нито бъгливия андройд.

Може би ти ще си напрегнеш великия мозък и ще създадеш по добра операционна система от уинбоз? която без съмнения ползваш, но нямайки база за сравнение с други ОС , непрекъснато плюеш.смешник.палячо по-скоро

Ние българите сме "мнгого велики"! Най-, хай-, топ-специалисти, експерти и затова сме най-бедната страна в евросъюза. Явно само по форуми и на масата сме най- :(

Брей погребахте ги вече майкрософт,а те с 90 процента маркет шеър при десктопите,7 милиарда счетоводно отписване е капка за тях,най много няколко залъка да изгорят на борсата. Е разбирачи,кога ще умре Ейпъл,а Майкрософт? Марш да работите бе анализаторите...

Ауеий ... ни барайти Виндоуса, че досега с тези бъгуви съпорта храни доста народ...

Microsoft да спре да упдейтва Windows XP, че да не създава ядове.

Windows XP го 'ъпдейтват' само пиратите които са ти го пробутали..

Ооо упдейтват си го, макар и рядко. Нищо че официално са го спряли. Първия път май два дена след края на официалните упдейти. А за глупости при упдейти какви ли няма. Най-големия при мен навремето при автоматичен упдейт до SP2, трябваше след това да си форматирам диска с low level format. Счупиха файловата ситема. На по новите скоро счупиха шрифтове като Къриър. Скоро на XP са ми подменили hosts файла, някакъв техен домейн, със субдомейн узера, да сочи към DNS IP-то.

проблема другари и другарки са парите. microsoft и супер продуцти да направи няма от каде да кешира. кокошката която снасяше златни яица - windows вече не снася. така че патя е един - да става все по малка компаня докато намери каде точно ще спре uпадака. проблема е че както много отбелязахте няма иновационни продукти. всичко което може да направи мицрософт могат да го направят и дръги. може би не толкова добре но когато говорим за конкърентен продуцт с цена зеро няма такова качество което някои да се навие да плати и 10 лева.

С други думи казано - няма го Бил Гейтс и свободното падане започва. Също като Епъл и Стив Джобс.

Що бе? И бай Бил ли умре?

Демек искат да се превърнат в Apple 2. Като цяло не съм фен нито на едните, нито на другите, но от опит знам, че когато копираш другарчето само губиш ;) MS има потенциала да се превърне в най-силната и мощна софтуерна корпорация в света без аналог и конкуренция, но това ще означава да преструктурират изцяло бизнес моделите си и вижданията си за open source.

Сигурен съм, че ако вземат точния човек, например теб с една заплатка от 50 милиона годишно - ще успеят.

О да - това да тръгнат по пътя на Open Source въобще няма да е копиране на чужди идеи. Самата оригиналност ще е. Все пак откак ги има все от open source са трупали милиардите - нали?

Тоя изрод, е по-голям изрод, от оня изрод!

Сигурни ли сте че тая новина не е от миналата година? Щото през ноември вече уволниха 8000 човека

Явно не е, щото я има и в нюз на корпоративния сайт.

Безсмислените корпорации. Купуват компания, убиват я, отписване на активите и готова. А защо не вложиха тези пари в подобряването на UI? За 8 000 000 000 много неща могат да се направят. Това са 100 000 програмиста с 80 000 USD годишни заплати.

Г-н Rambler, ще се радваме да получиме Вашето CV.

1е5 или 1е8 програмиста няма как да направят свестен UI, тия неща се правят от един човек. Останалите милиони просто го поддържат. От XP насам пътят им е само надолу, явно "единия човек" или го нямат вече или го е дал накъсо и не му се работи.

Какво означава "отписване на инвестицията от 7.2 милиарда за придобиването на Нокиа"?

Пият студена вода от скъпите.

... финландците са ги прецакали на едро :-) ... ти гледай как ще отпишат след време и квадратното човече ... :-)

Тенденцията към ниско качество на софтуера не е само в продуктите на Майкрософт, но при тях проблемите отдавна излязоха извън контрол. През последните 10 и повече години се наблюдава липса на каквато и да било стратегия и цялата гама техен комерсиален софтуер се превърна в безумна система от кръпки върху други кръпки. Няма как да не се отбележе и липсата на идеи и принципно нови решения, които направиха Windows и Office пазарни лидери. Само с маркетинг и корупционни схеми не може да се очакват други резултати. Не се радвам да го кажа, но колосът отдавна е на глинени крака. Хващам се на бас, че обмислят основно пренаписване на операционната система, като силното решение би бил UNIX базиран проект.

Ако МС започваше от нулата, пренаписване на ОС можеше да е вариант, Това направи Епъл към края на 1990-те, защото тогава имаха сравнително малко клиенти (сектанти), които мразеха МС и още не смееха да опитат Линъкс, Сега проблемът на МС е, че имат много клиенти които още ползват Windows и много, стари проложения. Един колега казваше: "Compatibility is the name of the game". Ако МС премине на нова ОС без да запази старите приложения, това ще е голяма грешка.

Нормално, от 7 нататък продажбите никакви ги няма.

Продажбите на Windows ще са още по-зле сега с 10, при безплатен ъпгрейд. Все пак парите от Office са повече от тези от Windows. Затова е по-добре МС да премести безплатно хората на 10 от колкото те сами да отидат на Линукс или Андроид (тогава са загубени като клиенти за Офис).

Първи

Тази фирма пропада. Новите им продукти са боклук, офиса и Уиндоуз. Единственото подобрение е в стабилността... работя само на първокачествени лаптопи в голяма фирма с първокласен ИТ съпорт. Всичко е супер стабилно, обаче дизайна на този софтуер е под всякаква критика и става все по-зле с всяка нова версия, все по-негоден за професионална работа и имитиращ (! само имитиращ !) трендовете в мобилните приложения. Хванах в ръка наскоро смартфон с Уиндоуз и се смях, толкова е дървен и не може нищо! Така че да пропадат и няма да липсват на никого.

Не мога да разбера кое имитира Windows? Може би Aero темата с прозрачността, която и Mac OS изкопира в последните си версии? Или разделянето на екана на 2 също ще да е измислено от Apple? Освен това Windows е ОС-а с най-много бизнес приложения. А за съпорта на корпоративна директория няма да ти говоря алтернативните ОС-и как се справят...